12-30-2007, 10:45 AM
Freed napisał(a):lapidarny komentarz do stwierdzenia Seima: bzduraKomentarz jest iście lapidarny i niezrozumiały bo w swej istocie przeczy oczywistości układu kartezjańskiego.
Freed napisał(a):Widzę, że Twoje rozumienie poezji jest bardzo bliskie „podręcznikowemu” podejściu z filmu „Stowarzyszenie umarłych poetów”Nie zgadzam się z Tobą. Gdybym rzeczywiście podręcznikowo rozumiał poezję to wiersze Berseis by mi się nie podobały. Za przykład podręcznikowego rozumienia wiersza mogę tu podać pseudonaukowy wywód Lutra w komentarzu do wiersza "Pożegnanie Karola" Wtedy jakoś nie ciąłeś po oczach "Stowarzyszeniem umarłych petów"
berseis13 napisał(a):Dobra, skoro dążę do doskonalenia (o ile to możliwe) warsztatuOczywiście że możliwe! Masz ogromny talent, podszyty wrażliwością i dobrym smakiem. Brakuje Ci jednak pewnych szlifów warsztatowych, które jesteś w stanie nadrobić. Nie mam wątpliwości że zrobisz to i osiągniesz życiowy sukces. Być może to Ty jesteś nowym Poetą na nowe czasy?
:
[size=75][b][i]"Dla pewnych durniów, nafaszerowanych tanim materializmem, metafizyka jest czymś nudnym i suchym, i dowolnym!" SIW[/i][/b][/size]