Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OT z wiersza "Karzeł
Freed napisał(a):lapidarny komentarz do stwierdzenia Seima: bzdura
Komentarz jest iście lapidarny i niezrozumiały bo w swej istocie przeczy oczywistości układu kartezjańskiego.
Freed napisał(a):Widzę, że Twoje rozumienie poezji jest bardzo bliskie „podręcznikowemu” podejściu z filmu „Stowarzyszenie umarłych poetów”
Nie zgadzam się z Tobą. Gdybym rzeczywiście podręcznikowo rozumiał poezję to wiersze Berseis by mi się nie podobały. Za przykład podręcznikowego rozumienia wiersza mogę tu podać pseudonaukowy wywód Lutra w komentarzu do wiersza "Pożegnanie Karola" Wtedy jakoś nie ciąłeś po oczach "Stowarzyszeniem umarłych petów"
berseis13 napisał(a):Dobra, skoro dążę do doskonalenia (o ile to możliwe) warsztatu
Oczywiście że możliwe! Masz ogromny talent, podszyty wrażliwością i dobrym smakiem. Brakuje Ci jednak pewnych szlifów warsztatowych, które jesteś w stanie nadrobić. Nie mam wątpliwości że zrobisz to i osiągniesz życiowy sukces. Być może to Ty jesteś nowym Poetą na nowe czasy?
:Smile
[size=75][b][i]"Dla pewnych durniów, nafaszerowanych tanim materializmem, metafizyka jest czymś nudnym i suchym, i dowolnym!" SIW[/i][/b][/size]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku