11-07-2007, 01:21 PM
berseis13 napisał(a):Czyli same nowe twarze, ah!Sory, nikt mi nie zaproponował wzięcia udziału. :rotfl:
E tam, idę na "Blaszany bębenek" do Teatru Wybrzeże.
Coma napisał(a):Miejsce: Kościół oo. Franciszkanów w Gdyni (sala byłego Dolnego Kościoła) Wzgórze św. Maksymiliana, ul. Ujejskiego 40Jako ciekawostkę dodam, że 13.12.01 wystąpił tam Jacek Kaczmarski z okazji 20. rocznicy ogłoszenia stanu wojennego. Widzów przywitał milicyjny kogut i szpaler zomowców we mgle. Kiedy wszyscy weszli, słychać było pukanie i walenie do drzwi, szarpaninę, płacz dziecka i odjazd suki, po czym zomowcy przemaszerowali waląc pałami w tarcze. Był to niesamowity występ, prawie nie było zapowiedzi, nie było przerwy ani "stoliczka". Jacek bardzo mało mówił, wiele piosenek śpiewał w obniżonej tonacji i przy wyższych rejestrach słychać było bardzo wyraźnie charczenie. Na repertuar składały się piosenki emigracyjne (w listopadzie na innym koncercie obiecał mi, że w grudniu zaśpiewa "Epitafium dla Wysockiego", ale jasne było, że nie da rady), a na bis było "Ilu nas w ciszy". Był to ostatni koncert Jacka Kaczmarskiego, na którym byłem.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]