01-11-2006, 11:28 PM
Markowa:) napisał(a):No i o to właśnie Szymonie chodzi, że te posty, które piszesz na forum generalizują strasznie obraz kobiety.Czyżby?
Markowa:) napisał(a):Nie wiem czemu umyka Twojej uwadze fakt, że nie tylko atrakcyjne kobiety zajmują dziś wysokie stanowiska w biznesie, nauce czy polityce...Nie umyka... Wyjątki potwierdzają regułę :wink:
Markowa:) napisał(a):Rozumiem że według Ciebie kobiety są tylko teoretycznie wykształcone i tylko mają pretensje do inteligenci, nie wiem jak już mam na to odpowiadać...Czy Ty rozumiesz co oznacza słowo "niektóre"?
Potwierdzam, że niektóre kobiety wyraźnie mają jedynie "pretensje do inteligenci".
Markowa:) napisał(a):A poniekąd prezentuje kobiecy styl rozumowania, bo tak się złożyło, że nie jestem facetem i chyba będę musiała tu poprosić MacB, albo innych obrońców pokrzywdzonych z forum, żebyś w końcu przestał nas (kobiety) obrażać.Ty to piszesz poważnie? :wink: Spokojna głowa, niedługo sami się zgłoszą. Niepotrzebnie prosiłaś.
Szymon napisał(a):Ależ proszę bardzo. Nie będziesz pierwszą osobą, nie znając mnie bliżej, formułuje jakieś teorie dotyczące mojego rzekomego (a niech będzie, że i rzeczywistego - mniejsza o to, w końcu to kwestia nomenklatury) szowinizmu. Dziwnym trafem jednakże, że niemal wszyscy po poznaniu mnie i pewnych faktów mnie dotyczących wycofują się z tych swoich teorii.
Markowa:) napisał(a):A zabawne to bardzo co piszesz na końcu postu o teoriach na temat Twojej osoby, bo sie to idealnie zgadza z tym, co o Tobie myślę.Czy Ty rozumiesz co piszesz?
Markowa:) napisał(a):Ale na tym poprzestanę, bo jestem kobietą zajętą i nie mam zamiaru wylądować z Tobą w karczmie...Nie widzę związku pomiędzy jednym, a drugim. Brak jakichkolwiek związków-przyczynowo skutkowych zresztą często znamionuje wypowiedzi niektórych kobiet.
Multan napisał(a):Cóż. Jako klasyczny, rasowy męski szowinistyczny, brudny knur popieram Szymona w całej rozciągłości tego tematu. Fakt, że wśród kobiet zdarzają się wybitne jednostki, jest tylko wyjątkiem potwierdzającym regułę...Pozostaje mi tylko być dumnym z tego, że to właśnie Ty, Multanie, stoisz na straży prawa w Królewsko-Stołecznym

Multan napisał(a):Szymon, nie, absolutnie. Spora część jest na szczęście tylko alkoholikamiWiem, wiem - na ostatnim mityngu mówili mi, żeby przestać się śmiać z dowcipów o alkoholikach :roll:
I żeby się uśmiechać i spokojnie odmawiać kiedy ktoś usiłuje Cię wyciągnąć na "jednego" w sobotni wieczór

Artur napisał(a):...i pewnie jeszcze do niedawna byłeś przekonany, że jestem wierzący i praktykujący - czyż nie, Arturze?Mistszu napisał(a):Szczerze mówiąc uważam,że Szymon trochę przesadza,uogólnia,może prowokuje... Jest ciut szowinistycznyTo wiadomo nie od dziś i to nie prowokacja
Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK