Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zagadka Wysockologiczna :)
Skąd ten cytat Smile? Proszę o podanie autora oraz tytułu. Nagrodą będzie piwo oraz satysfakcja, bo pytanie może być niełatwe Big Grin

"Przede wszystkim musisz ułożyć plan. Musisz go rozpisać na różne warianty i przedstawić swoje postępowanie w odpowiednich sytuacjach. Im więcej napiszesz, tym lepiej. Plan jest zabezpieczeniem na wypadek fiaska. [...] Zapamiętaj: czym więcej papieru, tym czystszy tyłek. Po napisaniu planu weź się do przygotowań. Odpręż się maksymalnie, posiedź w saunie. Wyrzuć z siebie wszelkie negatywne emocje, stresy, wątpliwości. Musisz wyruszać na akcję z absolutnym przeświadczeniem o jej powodzeniu. Jeżeli nie masz tej pewności - lepiej zrezygnuj na wstępie. Najważniejsze to narzucić sobie ton agresywnego zwycięzcy. Kiedy już odprężysz się należycie, posłuchaj Wysockiego, na przykład "Obławy". Ta muzyka powinna brzmieć w tobie podczas całej operacji. Zwłaszcza, gdy będziesz już wracać. Największych błędów dopuszczamy się po udanym spotkaniu, w drodze powrotnej. W radosnym uniesieniu zatracamy ducha agresywnego zwycięzcy. Nie wyzbywaj się tego uczucia, dopóki nie zatrzasną się za tobą nasze pancerne drzwi..."

Podpowiedź: <!-- m --><a class="postlink" href="http://ksiestwoudzielne.blox.pl/2007/10/31-Sroda-slowo-na-srode-albo-wypisow-z-Wielkiej.html">http://ksiestwoudzielne.blox.pl/2007/10 ... lkiej.html</a><!-- m -->

oba fragmenty pochodzą z jednego źródła Smile
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Ten cytat jednoznacznie kojarzy mi się z tą oto pozycją:

[Obrazek: 210041_Naturalne_planowanie_rodziny.jpg]

Autorka (Elżbieta Wójcik) dobrze i obiektywnie napisała, popieram zwłaszcza zdanie:
Cytat:Ta muzyka powinna brzmieć w tobie podczas całej operacji.
Odpowiedz
Sławek napisał(a):na przykład "Obławy"
dauri napisał(a):Ten cytat jednoznacznie kojarzy mi się z tą oto pozycją:
JK więc pewnie też i WW napisał(a):Skulony w jakiejś ciemnej jamie smaczniem sobie spał
:rotfl:
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Panowie, Panowie Smile
Dla ułatwienia - słowa te wypowiada do oficera radzieckiego GRU jego przełożony, zaś na tytuł książki może Was naprowadzić avatar Użytkownika czapona Big Grin
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Panowie, Panowie Smile
Ty męski szowinisto, znaczy seksisto! To ja nie napiszę, że chodzi o "Akwarium"... :evil:
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
To może dla pełnego obrazu niech jeszcze ktoś wyjaśni, co "Akwarium" ma wspólnego z Wysockim (ja nie czytałem).
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Ty męski szowinisto, znaczy seksisto! To ja nie napiszę, że chodzi o "Akwarium"... :evil:
na mojego posta odpowiedział Zbrozło i dauri, dlatego napisałem - Panowie. Prawidłowo jednak odgadłaś, że chodziło o "Akwarium" Wiktora Suworowa Smile GRATULUJĘ!!!!!!!! Big Grin Stawiam obiecane piwko (mimo tej sfeminizowanej wstawki Wink )

[ Dodano: 27 Luty 2008, 22:27 ]
Jaśko napisał(a):To może dla pełnego obrazu niech jeszcze ktoś wyjaśni, co "Akwarium" ma wspólnego z Wysockim (ja nie czytałem).
Rosję radziecką - czyli wszystko i nic, ale bardziej wszystko Smile
P.S. Kto nie czytał - polecam!
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Stawiam obiecane piwko (mimo tej sfeminizowanej wstawki Wink )
A pisałam: seksista! :rotfl:

[ Dodano: 27 Luty 2008, 22:45 ]
Sławek napisał(a):P.S. Kto nie czytał - polecam!
Warto!
Obejrzeć też!
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Stawiam obiecane piwko (mimo tej sfeminizowanej wstawki )
Hehe ja przegrałem, ale mam trzy piwka Big Grin :piwko:
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Warto!
Obejrzeć też!
no właśnie nie oglądałem, niestety
Jan Paweł II
Odpowiedz
dauri napisał(a):Hehe ja przegrałem, ale mam trzy piwka Big Grin :piwko:
OK., z moim jakoś się podzielimy!... Wink
Sławek napisał(a):no właśnie nie oglądałem, niestety
Wszystko przed Tobą!
Gajos jest dla mnie najwybitniejszym aktorem!
Zdecydowanie!
Odpowiedz
dauri napisał(a):Hehe ja przegrałem, ale mam trzy piwka
Bo świetnie to rozegrałeś!
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Gajos jest dla mnie najwybitniejszym aktorem!
Tak, ale tylko jak się siedzi w jednym z czterech pierwszych rzędów. Z perspektywy pozostałych rzędów najwybitniejszym aktorem jest Zapasiewicz.
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Gajos jest dla mnie najwybitniejszym aktorem!
nie Pedros Smile?

Ja jestem fanem Zbyszka Cybulskiego. Niektórzy mówią, że to polski James Dean, ale to chyba jednak nie do końca trafione porównanie. Gajosa oczywiście uwielbiam, zwłaszcza w duecie z Krystyną Jandą.
Jan Paweł II
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości