Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
Skąd ten cytat ? Proszę o podanie autora oraz tytułu. Nagrodą będzie piwo oraz satysfakcja, bo pytanie może być niełatwe
"Przede wszystkim musisz ułożyć plan. Musisz go rozpisać na różne warianty i przedstawić swoje postępowanie w odpowiednich sytuacjach. Im więcej napiszesz, tym lepiej. Plan jest zabezpieczeniem na wypadek fiaska. [...] Zapamiętaj: czym więcej papieru, tym czystszy tyłek. Po napisaniu planu weź się do przygotowań. Odpręż się maksymalnie, posiedź w saunie. Wyrzuć z siebie wszelkie negatywne emocje, stresy, wątpliwości. Musisz wyruszać na akcję z absolutnym przeświadczeniem o jej powodzeniu. Jeżeli nie masz tej pewności - lepiej zrezygnuj na wstępie. Najważniejsze to narzucić sobie ton agresywnego zwycięzcy. Kiedy już odprężysz się należycie, posłuchaj Wysockiego, na przykład "Obławy". Ta muzyka powinna brzmieć w tobie podczas całej operacji. Zwłaszcza, gdy będziesz już wracać. Największych błędów dopuszczamy się po udanym spotkaniu, w drodze powrotnej. W radosnym uniesieniu zatracamy ducha agresywnego zwycięzcy. Nie wyzbywaj się tego uczucia, dopóki nie zatrzasną się za tobą nasze pancerne drzwi..."
Podpowiedź: <!-- m --><a class="postlink" href="http://ksiestwoudzielne.blox.pl/2007/10/31-Sroda-slowo-na-srode-albo-wypisow-z-Wielkiej.html">http://ksiestwoudzielne.blox.pl/2007/10 ... lkiej.html</a><!-- m -->
oba fragmenty pochodzą z jednego źródła
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 5,238
Liczba wątków: 221
Reputacja:
0
Ten cytat jednoznacznie kojarzy mi się z tą oto pozycją:
Autorka (Elżbieta Wójcik) dobrze i obiektywnie napisała, popieram zwłaszcza zdanie:
Cytat:Ta muzyka powinna brzmieć w tobie podczas całej operacji.
Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):na przykład "Obławy" dauri napisał(a):Ten cytat jednoznacznie kojarzy mi się z tą oto pozycją: JK więc pewnie też i WW napisał(a):Skulony w jakiejś ciemnej jamie smaczniem sobie spał :rotfl:
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Reputacja:
0
Panowie, Panowie
Dla ułatwienia - słowa te wypowiada do oficera radzieckiego GRU jego przełożony, zaś na tytuł książki może Was naprowadzić avatar Użytkownika czapona
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):Panowie, Panowie Ty męski szowinisto, znaczy seksisto! To ja nie napiszę, że chodzi o "Akwarium"... :evil:
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
To może dla pełnego obrazu niech jeszcze ktoś wyjaśni, co "Akwarium" ma wspólnego z Wysockim (ja nie czytałem).
Reputacja:
0
gosiafar napisał(a):Ty męski szowinisto, znaczy seksisto! To ja nie napiszę, że chodzi o "Akwarium"... :evil: na mojego posta odpowiedział Zbrozło i dauri, dlatego napisałem - Panowie. Prawidłowo jednak odgadłaś, że chodziło o "Akwarium" Wiktora Suworowa GRATULUJĘ!!!!!!!! Stawiam obiecane piwko (mimo tej sfeminizowanej wstawki )
[ Dodano: 27 Luty 2008, 22:27 ]
Jaśko napisał(a):To może dla pełnego obrazu niech jeszcze ktoś wyjaśni, co "Akwarium" ma wspólnego z Wysockim (ja nie czytałem). Rosję radziecką - czyli wszystko i nic, ale bardziej wszystko
P.S. Kto nie czytał - polecam!
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):Stawiam obiecane piwko (mimo tej sfeminizowanej wstawki ) A pisałam: seksista! :rotfl:
[ Dodano: 27 Luty 2008, 22:45 ]
Sławek napisał(a):P.S. Kto nie czytał - polecam! Warto!
Obejrzeć też!
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):Stawiam obiecane piwko (mimo tej sfeminizowanej wstawki ) Hehe ja przegrałem, ale mam trzy piwka :piwko:
Reputacja:
0
gosiafar napisał(a):Warto!
Obejrzeć też! no właśnie nie oglądałem, niestety
Jan Paweł II
Reputacja:
0
dauri napisał(a):Hehe ja przegrałem, ale mam trzy piwka :piwko: OK., z moim jakoś się podzielimy!...
Sławek napisał(a):no właśnie nie oglądałem, niestety Wszystko przed Tobą!
Gajos jest dla mnie najwybitniejszym aktorem!
Zdecydowanie!
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
dauri napisał(a):Hehe ja przegrałem, ale mam trzy piwka Bo świetnie to rozegrałeś!
Reputacja:
0
gosiafar napisał(a):Gajos jest dla mnie najwybitniejszym aktorem! Tak, ale tylko jak się siedzi w jednym z czterech pierwszych rzędów. Z perspektywy pozostałych rzędów najwybitniejszym aktorem jest Zapasiewicz.
Reputacja:
0
gosiafar napisał(a):Gajos jest dla mnie najwybitniejszym aktorem! nie Pedros ?
Ja jestem fanem Zbyszka Cybulskiego. Niektórzy mówią, że to polski James Dean, ale to chyba jednak nie do końca trafione porównanie. Gajosa oczywiście uwielbiam, zwłaszcza w duecie z Krystyną Jandą.
Jan Paweł II
|