Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Pawle, nie gniewaj się. Podałam po prostu abstrakcyjny przykład. O Twoich psach wiem dużo mniej niż o psach Jacka, więc pytanie mnie przytłoczyło ze względu na tę niejednoznaczność właśnie. Zakładając że pytanie ma jakiś związek z Jackiem ("Odpowiedzi to w większości nazwiska osób, które w jakiś istotny sposób pojawiły się w życiu Patrona strony. W kilku przypadkach, odpowiedzią będzie imię bądź nazwa własna") do głowy przychodzi mi tylko HERBERT.
Jeśli nie Herbert to ja się poddaję.
Prośba do innych: ruszcie głowami, do cholery jasnej!
śni inny byt jurajski gad
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
partycja napisał(a):Zakładając że pytanie ma jakiś związek z Jackiem ("Odpowiedzi to w większości nazwiska osób, które w jakiś istotny sposób pojawiły się w życiu Patrona strony. W kilku przypadkach, odpowiedzią będzie imię bądź nazwa własna") do głowy przychodzi mi tylko HERBERT. To pytanie ma taki związek z Jackiem, że, po pierwsze, chodzi o imię psa JK.
partycja napisał(a):HERBERT. No no... blisko w zasadzie
Reputacja:
0
Koniec. Idę spać. Ta krzyżówka zniszczyła mi cały dzisiejszy dzień. I po co mi to było? Żeby przekonać się, że nie jestem prawdziwą Kaczmarofilką? Że nie znam kluczowych faktów z jego życia? Okrywam się hańbą i odchodzę...
Żegnajcie.
Liczba postów: 710
Liczba wątków: 92
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):partycja napisał(a):HERBERT. No no... blisko w zasadzie HERr FlauBERT. Nicht war, mein lieber Herr?
[ Dodano: 13 Styczeń 2008, 23:39 ]
partycja napisał(a):Okrywam się hańbą i odchodzę... Henryk Sienkiewicz napisał(a):Biada! Przegrałem i przyjdzie żyły otworzyć.
Miłość - księga stara. Kto nie czytał, polecam.
Paweł Konopacki napisał(a):No Pani Patrycjo, ładnie, ładnie. Hasło prawidłowe, gratuluję. No, no! Ja również TUTAJ. A przy okazji - przypomniała mi ta krzyżówka o zaległej nagrodzie za konkurs herbertologiczny
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Patrycjo, pytanie jest tak skonstruowane, żeby nie było za łatwo na nie odpowiedzieć. Po drugie, Paweł Konopacki nie kupił żadnego psa podczas promocji Ale Źródło wciąż bije ponieważ, o ile Pawłowi Konopackiemu wiadomo, podczas rzeczonej promocji żadnych psów nie sprzedawano. Paweł Konopacki nie kupił też żadnego psa ani tuż przed promocją, ani po promocji. a skąd wiesz, znasz go?
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):a skąd wiesz, znasz go? Czy znam? Czy JA znam, pytasz? Tak, znam! I przeklinam na wszystkie świętości ów dzień kiedy miałem nieprzyjemność pozać tego szkodnika.
Odnośnie szkodników: być może niedługo pojawi się nowa krzyżówka o tematyce forumowo-środowiskowej.
Przykładowe pytanie:
za tysiąc złotych? Odpowiedź: wino
albo,
ukradziony spadkobiercom? Odpowiedź: Zaiks
albo,
jest jak pchła na psie? Odpowiedź: epigon
A wracając do krzyżówki kaczmarologicznej: jeśli nikt nie poda prawidłowej odpowiedzi, zostanie ona udzielona. W zasadzie zwyciężczyni i tak już jest - jest nią uż. Patrycja.
Nagroda, w postaci kopii oryginału "Wokalizy na zdarte głosy" oraz przepisanego tekstu pojawi się w dziale Poezja dziś lub jutro
A Patrycji gratuluję wiedzy i zaangażowania
Piwo!
[ Dodano: 14 Styczeń 2008, 14:26 ]
NAGRODA
Liczba postów: 5,238
Liczba wątków: 221
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):partycja napisał(a):HERBERT. No no... blisko w zasadzie VON KARAJAN?
Reputacja:
0
dauri napisał(a):VON KARAJAN? Imię psa (York): Herriot.
Był tez James Herriot - twórca lekkich i przyjemnych czytadeł opowiadających o pewnym weterynarzu i jego rozmaitych przygodach ze zwierzętami. Od jego nazwiska ponoć wziął swoje imię York.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Reputacja:
0
Dziękuję! Zabawa była bardzo fajna (choć stresująca). Gratulacje dla Kraśnego, który też brał udział w sprawie.
[ Dodano: 14 Styczeń 2008, 22:03 ]
Paweł Konopacki napisał(a):Imię psa (York): Herriot. Właśnie, przecież nie mógł nazwać psa Beckett
|