Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wrocławski Salon JK - TŁCH i Patrycja Kaczmarska
Małgosia napisał(a):Również z mojej strony seria pozdrowień dla nowo poznanych!
A ja Cię jakoś znów nie poznałam! Sad
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):A ja Cię jakoś znów nie poznałam!
Przeca siedzialaś w Kwaterze Głównej Salonu obok Małgośki Big Grin
Ze dwie godziny Smile
Odpowiedz
Simon napisał(a):Przeca siedzialaś w Kwaterze Głównej Salonu obok Małgośki Big Grin
Właśnie wysłałam do Niej PW, żeby się upewnić! Bo tak się zastanawiałam... Big Grin
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):
Małgosia napisał(a):Również z mojej strony seria pozdrowień dla nowo poznanych!
A ja Cię jakoś znów nie poznałam!
jateż i w ogole nie wiem dlaczego Big Grin

Gosiufar.. ja miałam nadzieje, ze im się jednak dasz zgubić Big Grin A mnie porwano.. po prostu porwano.. Sad(
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz
zamocik_23 napisał(a):A mnie porwano.. po prostu porwano..
Następnym razem trzeba będzie lepiej "dogadać" szczegóły, takie jak afterparty! Big Grin
Odpowiedz
Dolecialam o 21.27 do domu i obiecane wrazenia... moze byly lepsze koncert, moze nie..ten byl specjalny ze wzgledu na Wroclaw i sale.Publicznosc tez byla wspaniala!

Bylam w sali o 17.00, zobaczylam na pamiatkowej tablicy czyja muzyka byla tam wykonywana i uradowalo mnie, ze dolaczy do tych wielkich jeszcze jeden wielki -Jacek Kaczmarski i to wykonaniu mojego ukochanego zespolu (nie wiem czy inni o tym pomysleli). Zagladali do sali mlodzi ludzie i tylko slyszalam 'wow'!. Poniewaz przed konecretm odbywala sie w sali inna impreza, Trio nie zdazylo zrobic proby. Gdy akustyk ustawial Im naglosnienie, a Oni ustawiali akustyka, zdazylam przywitac sie z forumowiczami....milo bylo sie zobaczyc , a i wiem, ktora to Malgosia!
Po chwili wszedl na scene Simon zapowiadajac Koncert. Zaczal sie od Modlitwy -dla mnie tak specjalnej, ze chcialam wstac,nie smialam wiec tyko zacisnelam zeby i czulam jak mi sie rece poca. Po Modlitwie zespol gral coraz lepiej i lepiej..rosli z kazdym nastenym utworem.
Nie bede omawiac poszczegolnych utworow -pare impresji zaledwie. Tomasz jak zwykle- pieknie. Obaj gitarzysci i wokalisci dali wspanialy pokaz swoich mozliwosci -Witek- glos nieprawopodobny, czasem zamkniete oczy, czasem w tych Jego ciemnych oczach iskierki i OGROMNA charyzma. Pawel - ekspresja, sila glosu,
Ten Jego 'grom' z Epitafium trwal i trwal- odbijal sie echem od sufitu i scian, spadal potem na mnie z jakas nieprawdopodobna sila i poniewaz slowo wypowiedziane nie znika, bedzie w tej cudownej sali juz na zawsze. I 'Pani bagien' -tym razem tak spiewna, rosyjska, cudowna. O Patrycji pisalam. Profesjanalizm calej czworki bezdyskusyjny !! . No i oczywiscie utwory z wlasna muzyka -piekne. I niekonczace sie oklaski z prosba o bis.Ciesze sie, ze wlasnie tu uslyszlam poraz pierwszy koncert TLCh (znalam oczywiscie to wszystko). Ciesze sie, bo zagrali koncert godny tej sali.
I jeszcze cos waznego o czym nikt nie napisal - widoczna radosc z grania, spiewania, radosc bycia z nami, podzielenia sie tworczoscia Kaczmara.
Po koncercie grupa mlodych ludzi poprosila TLCh o wspolne zdjecie, dla mnie jeszcze pare minut rozmowy z Simonem, powrot do domu. Emocje nadal mnie nie opuscily.

Pieknie bylo. Dziekuje Wam -Paciu, Tomku, Pawle i Witku i zycze wiecej koncertow w takich salach i z taka publicznoscia.

Dziekuje tez tym, ktorzy ucieszyli sie z mojego przyjazdu -moje serce tez sie raduje , ze Was moglam spotkac.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
ewus napisał(a):Niesamowity koncert.
Niesamowite koncerty, to się skończyły w 2001wszym. Dalej, to są już tylko brawurowe fajerwerki.

[ Dodano: 10 Grudzień 2007, 02:39 ]
jodynka napisał(a):równiutkie unoszenie ramion przy graniu, no i Tomku, Twoje Susminki... Smile
A rączką machał do publiki? Big Grin
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Niesamowite koncerty, to się skończyły w 2001wszym. Dalej, to są już tylko brawurowe fajerwerki.
To po co grasz gdzie i z kim się tylko da?
Kuba Mędrzycki napisał(a):A rączką machał do publiki?
Nie, ale bede o tym pamietal w srode w Piwnicy pod Baranami.

TS
"Ale po co męczyć gamę
Gdy się gra akompaniament..."
Odpowiedz
Jak dla mnie koncert był rewelacyjny. Mimo wszystko koncert w takiej sali jest IMHO bez porównania z koncertem w klubie z papierosami i gwarem na widowni takim, że ledwo słychać wykonawcę.
"Można żyć pięknie wierząc w życia szczerość,
Która ocala, lub obraca wniwecz..."
Odpowiedz
A ja mam pamiątkę, jakiej nie ma nikt!

[Obrazek: kartka_wroc.jpg]

;( Dziękuję :wstyd:
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Tak po imieniu
Cytat:Głupi jesteś

od razu do pkoseli ? Wink
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Pewnym pocieszeniem jest dla mnie to, że Ciebie też tam nie było Teresko Tongue
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Tomasz Susmęd napisał(a):
Kuba Mędrzycki napisał(a):Niesamowite koncerty, to się skończyły w 2001wszym. Dalej, to są już tylko brawurowe fajerwerki.
To po co grasz gdzie i z kim się tylko da?
Bo nie potrafię odmówić. Big Grin
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Bo nie potrafię odmówić
czyli jesteś jak pewna pani rzecznik prasowa pewnego premiera, co to była przekonana i swoje przekonanie formułowała publicznie, że "premierowi się nie odmawia".
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
pkosela napisał(a):A ja mam pamiątkę
O! Możesz odkleić nad parą znaczek i użyć go jeszcze raz! !!
A strażak także był Sam
Odpowiedz
Oto fragment z koncertu w pliku avi: "Wojna Postu z Karnawałem".
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/szymon_podwin/public/WPzK.AVI">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... c/WPzK.AVI</a><!-- m -->
:gram:

[ Dodano: 22 Luty 2008, 11:30 ]
Ups, chyba cos ucięło. Poprawię i uaktualnię.

[ Dodano: 22 Luty 2008, 13:24 ]
Te plik powinien być sprawny - "Ostatnia Mruczanka":
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/szymon_podwin/public/kubus.AVI">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... /kubus.AVI</a><!-- m -->
Odpowiedz
Simon napisał(a):Oto fragment z koncertu
A ja głupia myślałam, ze znów będzie koncert we Wroclawiu Sad ....No, ale dzięki serdeczne za linki.
e Smile
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):A ja głupia myślałam, ze znów będzie koncert we Wroclawiu
Na pewno będzie. Smile
Odpowiedz
Simon napisał(a):Te plik powinien być sprawny
Czy to jest audio i video? Mnie sie otwiera tylko jako audio Sad
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Mnie sie otwiera tylko jako audio
Pewnie brak kodeków.
Odpowiedz
Simon napisał(a):Pewnie brak kodeków.
Tez tak pomyślałam po napisaniu posta i ściągam jakiś - nie mam pojęcia czy właściwy (MPG-4 SEDG -wspiera kamerę Samsung). Zobaczymy. To znaczy nie wiadomo czy zobaczymy...

e

[ Dodano: 22 Luty 2008, 20:39 ]
No i znalazłam dobry codec, jesli ktos potrzebuje podaje:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1982&GOM+Player+2.1.9.3753">http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... 2.1.9.3753</a><!-- m -->
Odpowiedz