Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Miłośnicy tej artystki, mogą ją dzisiaj podziwiać w jednym z koncertów Przeglądu Piosenki Aktorskiej Wrocław 2007.
Doda ma śpiewać teksty Witkacego. Skoro tak, to może by przy okazji tegoroczną Nadzieję uświetniła i Kaczmara pośpiewała? :rotfl:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ppa.art.pl/shows/view/30">http://www.ppa.art.pl/shows/view/30</a><!-- m -->
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Czytałam już o tym i sprawdzałam czy to oby nie 1 kwiecień.
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Nie. Po prostu nie.
śni inny byt jurajski gad
Liczba postów: 281
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
tmach napisał(a):sprawdzałam czy to oby nie 1 kwiecień. też popatrzyłem w kalendarz jak to dzisiaj usłyszałem,
a przy okazji bo ja troche zacofany jeśli chodzi o polskie gwiazdy kina akcji... ktoś wie w jakim filmie/sztuce teatralnej/operze/musicalu wystąpiła Doda?
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu, a i świętym żyć będzie przyjemniej!
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
A co wy chcecie od Dody?? Mi się podoba
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 66
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):A co wy chcecie od Dody?? Mi się podoba Mnie też. Tylko mogłaby mieć oczy zielone albo niebieskie.
[i]Zmarnowałem podeszwy na codziennych śpieszeniach
teraz jestem słoneczny, siebiepewny i rad
idę młody, genialny, trzymam ręce w kieszeniach
stawiam kroki milowe, zamaszyste, jak świat...[/i]
Reputacja:
1
Co za różnica jakie oczy Lepiej jakby coś Kaczmarskiego zaśpiewała
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Może zaśpiewa "Autoportret Witkacego" w rytmie hi-hop-polo-dance 8o
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 563
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
A potem powie, że Kaczmarski był świetnym teksciarzem Habakuka.
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Liczba postów: 66
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
I, że jesteśmy zajebiści.
[i]Zmarnowałem podeszwy na codziennych śpieszeniach
teraz jestem słoneczny, siebiepewny i rad
idę młody, genialny, trzymam ręce w kieszeniach
stawiam kroki milowe, zamaszyste, jak świat...[/i]
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Lepiej jakby coś Kaczmarskiego zaśpiewała Jesteś pewien, że lepiej ? :
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
K. Karczewski napisał(a):I, że jesteśmy zajebiści. A nie jesteśmy? :wredny:
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 880
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
K. Karczewski napisał(a):I, że jesteśmy zajebiści. To Ci się z Mandaryną pomyliło.
Reputacja:
0
Doda powie: "Ja sie cieszę (eee) bardzo (eee) naprawdę, że zaśpiewałam parę tego (yyy) no tego z brylami tego. Ihihihi! (dziki śmiech)"
Like a bird that flew
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Edyta napisał(a):To Ci się z Mandaryną pomyliło. To tekst Ich Troje, ale jeszcze wcześniejszy... Raczej jeszcze z czasów Magdy. Występowali wtedy chyba w Sopocie, moja 90-letnia Ciotka wpadła do pokoju, gdzie spędzaliśmy wakacje i powiedziała: "Jesteście zajebici". Zapadła pełna konsternacji cisza. A Ciotka - cała w skowronkach - ale co to znaczy? Moje dziecko na to, no , wiesz ciociu, to takie trochę nieładne określenie... na "jesteście super"! A Ciotka: "Niemożliwe, żeby było nieładne, taka miła pani w telewizji tak powiedziała"! :rotfl:
[ Dodano: 17 Marzec 2007, 12:56 ]
A to "jesteście zajebici" to nie literówka, tylko oryginalne stwierdzenie!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Cytat:W pierwszej części koncertu finałowego, zgromadzona w Teatrze Muzycznym Capitol publiczność obejrzała przedstawienie "C-Activ", do tekstów Ignacego Witkacego, w reżyserii Konrada Imieli. W spektaklu wystąpili m.in. Maria Peszek, Jan Peszek Agnieszka Dygant, Dorota "Doda" Rabczewska i Jacek Borusiński z Kabaretu Mumio.
Muzykę do "C-Activ" napisała grupa Kanał Audytywny, a teksty pochodzą z wierszy Witkacego. Największe kontrowersje od samego początku budził udział Dody, znanej z dość ekscentrycznego zachowania, nie tylko na estradzie. Imiela tłumaczył jednak dziennikarzom, że udział artystki, która może pochwalić się dobrym głosem, jest uzasadniony, bowiem artystka bardzo pasuje do roli, która została jej wyznaczona.
Rabczewska zagrała "Gwiazdę", która, jak powiedziała wokalistka, jest "zblazowana, zniesmaczona i znudzona faktem, że nie ma wokół mężczyzn, którzy mogliby ją chociaż w minimalny sposób zaspokoić".
Za onetem.
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
onet napisał(a):do tekstów Ignacego Witkacego Tia...
Reputacja:
0
tmach napisał(a):Rabczewska zagrała "Gwiazdę", która, jak powiedziała wokalistka, jest "zblazowana, zniesmaczona i znudzona faktem, że nie ma wokół mężczyzn, którzy mogliby ją chociaż w minimalny sposób zaspokoić". O, rola idealnie pasująca do pani Rabczewskiej.
Like a bird that flew
Liczba postów: 954
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
reuter napisał(a):A potem powie, że Kaczmarski był świetnym teksciarzem Habakuka. Właściwie, dlaczego sugerujesz coś takiego?
Reputacja:
0
Doda (jeśli kiedykolwiek zaśpiewa cos z Kaczmara na jakims festiwalu) jako porządna gwiazda polskiej estrady nie bedzie nawet próbowała się dowiedzieć, kim Jacek K był. Jest wielce prawdopodobne, że w takim wypadku skojarzy go z płytą Habakuka (IMHO nawet udana ) i - jak to ma w zwyczaju - palnie głupotę. Oto mój tok rozumowania.
Like a bird that flew
Reputacja:
1
Myślę, że twój tok rozumowania nie jest prawidłowy. Doda zanim zajęła się rockiem (czy co to ona gra) śpiewała poezję i myślę, że słyszała coś o Kaczmarskim.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Doda zanim zajęła się rockiem (czy co to ona gra) śpiewała poezję Michał Wiśniewski też śpiewał poezję... Czy to oznacza, że artyści, ktorzy kiedyś śpiewali poezję śpiewaną i dobrze rokowali na przyszłośc, później odwalają chałturę?
Przemek napisał(a):Myślę, że twój tok rozumowania nie jest prawidłowy. Własnie to zauważyłem. Posłużyłem się sterotypem, jakoby gwiazdy rockpopu nie miały zielonego pojęcia o bardziej zaangazowanych formach muzycznych. Dalej jednak uważam, ze Dorota Rabczewska mogłaby palnąć coś głupiego o Kaczmarskim - choćby tylko po to, by kolejny raz było o niej głośno.
Like a bird that flew
Reputacja:
1
reuter napisał(a):choćby tylko po to, by kolejny raz było o niej głośno. a taki powód jest możliwy
reuter napisał(a):Czy to oznacza, że artyści, ktorzy kiedyś śpiewali poezję śpiewaną i dobrze rokowali na przyszłośc, później odwalają chałturę? Jakby grali na weselach, to by była chałtura ) A jak trzepią dużą kasę, to nie nazwałbym tego chałturą )
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):A jak trzepią dużą kasę, to nie nazwałbym tego chałturą Uzyłem pojęcia chałtura jako coś oklepanego, bezwartościowego i robionego dla poklasku i kasiory (czyli idealnie pasującego do wizerunku polskiej sceny pop). Czy Michał Wiśniewski, wydając płytę z piosenką "Bog jest miłością mą", pokazuję swoją nagle odzyskana wiarę w Boga i chwali jego majestat, czy po prostu gra tą szmira na uczuciach prostego ludu i nabija sobie kabzę złotymi polskimi?
Like a bird that flew
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
No i jak ta Doda w końcu wypadła? Bo pośmiewaliście się z niej, ale jakoś nikt nie pisze, jak jej poszło.
|