12-06-2006, 12:28 PM
Ciekawi mnie ilu z was drodzy forumowicze miało okazję zagrać w tę grę. A może są tu jacyś pasjonaci mahjonga? Mnie ta gra wciągnęła jakiś miesiąc temu i do tej pory nie potrafię się nadziwić jak ta zabawa wciąga. Moje wyniki są żałosne, ale przecież w grze nie chodzi o to. Dla niewtajemniczonych, oto szybki opis zasad z serwisu <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kurnik.pl">www.kurnik.pl</a><!-- w --> (polecam serwis jeżeli ktoś jeszcze go nie zna)
www.kurnik.pl napisał(a):Mahjong (jednoosobowy) to popularna gra, w której zadaniem gracza jest usuwanie par jednakowych płytek z planszy, aż do całkowitego jej oczyszczenia. Usuwać w parach można jednak tylko płytki, które nie są zablokowane, tzn. żadna inna płytka nie znajduje się bezpośrednio powyżej usuwanej (nawet częściowo) oraz z lewej lub prawej strony nie ma sąsiada (innej płytki).No i mój dotychczasowy najlepszy wynik: 6:47
Wszystkie płytki biorące udział w grze występują w czterech egzemplarzach poza płytkami z dwóch grup, które występują po jednym egzemplarzu, wobec czego można je usuwać w dowolnych kombinacjach (dowolne dwie płytki z grupy stanowią poprawną parę).
Podróżną sakwę zarzuć na ramię
Wyjdź na gościniec do bramy nieba [...]
Wyjdź na gościniec do bramy nieba [...]