Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kobiety
fizol napisał(a):
lodbrok napisał(a):Nie no, koniec świata. Nie wierzę
a jednak, a jednak Razz zobaczcie co te dziewczyn yz nami robią ?Razz pewnie bym w Przemyślu mógł jedno piwko wypić i musiał się kimś zajmować a tak jestem teraz przynajmniej charakterystyczny Laughing
Lodbrok 1:0 dla ciebie! :beer: Confusedpoko: dobre to było!! :lol: :lol:
Odpowiedz
Przyczynek do twierdzenia, że kobiety są (nie oddając całej złożoności materii) wspaniałe

Jest taki nieco feministyczny kawał:
"Co powiedział Pan Bóg po stworzeniu męzczyzny?
-Stać mnie na więcej!"

:wink:
Zły? - być może. Dobry? - a czemu?
Nie tak wiele znów pychy we mnie.
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu,
A i świętym żyć będzie przyjemniej!
Odpowiedz
Bambuk napisał(a):Jest taki nieco feministyczny kawał:
"Co powiedział Pan Bóg po stworzeniu męzczyzny?
-Stać mnie na więcej!"
Chyba sam żeś to wymyślił Tongue
Odpowiedz
Nie ja
Zły? - być może. Dobry? - a czemu?
Nie tak wiele znów pychy we mnie.
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu,
A i świętym żyć będzie przyjemniej!
Odpowiedz
A znacie to?
Bóg najpierw stworzył człowieka,a potem kobietę 8)
Odpowiedz
Mistszu napisał(a):A znacie to?
Ano owszem fajne to jest,słyszałem gdzieś to Smile
A to znacie:
Dlaczego tak mało kobiet gra w piłkę nożną?
- Bo nie tak łatwo znaleźć jedenaście kobiet, które chciałyby wystąpić w takich samych kostiumach. :lol: :lol:
Odpowiedz
koselus napisał(a):Przy postawieniu sprawy na przesmyku kobieta kontra alkohol, chyba szukanie odpowiedzi zajełoby tyle czasu,że kobieta by zwiędła,a alkohol wywietrzał....
Nie no, alkohol to byśmy wypili...
koselus napisał(a):Ja wychodzę z założenia in principum kobieta,a później alkohol.....wymienione zjawiska zawsze praktykuję do bólu.....
To ja w pierwszej kwestii wywodzę się chyba z tej delikatniejszej szkoły... ale stary już jestem... Wink (ale im starsze skrzypce, tym słodsza muzyka Smile Smile Smile )
fizol napisał(a):a jednak, a jednak zobaczcie co te dziewczyn yz nami robią ? pewnie bym w Przemyślu mógł jedno piwko wypić i musiał się kimś zajmować a tak jestem teraz przynajmniej charakterystyczny
Wiesz, może to kwestia różnicy priorytetów - życie prywatne czy wizerunek publiczny Wink Ja wolałem się dać zapamiętać mniej epicko, a bardziej kameralnie... Big Grin
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Odpowiedz
A propos feministycznych kawałów:

"Dlaczego Bóg stworzył najpierw mężczyznę?
Bo zaczynał od zera " Tongue

Przychodzi mi do głowy jeszcze taka sentencja:
"Z kobietami wielka bieda, lecz bez kobiet żyć się nie da" Big Grin
To chyba wyjaśnia wszystko...
Dajcie żyć po swojemu grzesznemu, a i świętym żyć będzie przyjemniej!
Odpowiedz
misiek-st napisał(a):Nie no, alkohol to byśmy wypili...
yhy,yhy Big Grin :lol:
misiek-st napisał(a):Ja wolałem się dać zapamiętać mniej epicko, a bardziej kameralnie...
w sumie w mojej wypowiedzi była głeboko ukryta gorycz, bo w sumie aż tak bardzo nie ma się z czego cieszyć ;/

pzdr
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Odpowiedz
fizol napisał(a):w sumie w mojej wypowiedzi była głeboko ukryta gorycz, bo w sumie aż tak bardzo nie ma się z czego cieszyć
Z tego com usłyszal i przeczytał to faktycznie nie ma... Teraz bedziesz miał problemy z udowodnieniem komukolwiek ze bywasz w ogóle trzeźwy :p
Odpowiedz
JUTA napisał(a):A propos feministycznych kawałów:

"Dlaczego Bóg stworzył najpierw mężczyznę?
Bo zaczynał od zera " Tongue

Przychodzi mi do głowy jeszcze taka sentencja:
"Z kobietami wielka bieda, lecz bez kobiet żyć się nie da" Big Grin
To chyba wyjaśnia wszystko...
Dobre dobre Tongue No to chyba wsyztsko wyjaśnia Big Grin A propos jeszcze zamieszcze dwie łacińskie sentencje o kobietach Smile

,,Mulier malum necessarium''=kobieta złem nieszczęść :roll:
,,Mulier aut omat aut odit nihil est tertium''=kobieta albo kocha albo nie nawidzi,trzeciej możlwiości nie ma Tongue
Odpowiedz
Elrond napisał(a):Z tego com usłyszal i przeczytał to faktycznie nie ma... Teraz bedziesz miał problemy z udowodnieniem komukolwiek ze bywasz w ogóle trzeźwy
chodziło mi o troszkę inną gorycz, tylko zacytowałem nie to co trzeba, ale mniejsza z tym
radziu_88 napisał(a):nie nawidzi
ahhh
za Tobą ja,
Odpowiedz
radziu_88 napisał(a):
Mistszu napisał(a):A znacie to?
Ano owszem fajne to jest,słyszałem gdzieś to Smile
A to znacie:
Dlaczego tak mało kobiet gra w piłkę nożną?
- Bo nie tak łatwo znaleźć jedenaście kobiet, które chciałyby wystąpić w takich samych kostiumach. :lol: :lol:
O iranskich kobietkach nie slyszales, jej 11-stce narodowej,
sa mistrzyniami subkontynentu ( orientu ) i biegaja w barwach
narodowych o dziwo ( biale hustki na glowie, czerwone dresy )
:wink:

A po za tym szybciej dojrzewaja i szybciej wpadaja w klimaterium Wink to
jest straszne przejscie, dla wielu stron. :/
Odpowiedz
A gdybym wiedział to... to inaczej bym to pomyślał Smile
Odpowiedz
A tak w powiązaniu kobiet i polityki to wczoraj oglądając relacje ze sztabów wyborczych trafiłem na wypowiedź niedoszłej Pierwszej Damy - pani Lepper... no i owa dama wspomniała że liczyła chociaż na wygraną męża w trzeciej turze wyborów...
Może są jeszcze jakieś niespodzianki przygotowane o których nam nawet się nie śniło?...Wink

Pozdrawiam...
Mateo Strunnik
Odpowiedz
Mateo napisał(a):... i polityki to wczoraj oglądając relacje ze sztabów wyborczych trafiłem na wypowiedź niedoszłej Pierwszej Damy - pani Lepper... no i owa dama wspomniała że liczyła chociaż na wygraną męża w trzeciej turze wyborów...
...
Pozostaja jeszcze inne formy zdobycia wladzy "rewolucja pazdziernikowa", "bananowa" - pomaranczowa juz nie smakuje, "herbaciana" - cos z placu w Pekinie, oraz przewroto-przekrety, metamorfozy- Pani X bedzie Panem Y-kiem i odwrotnie Pan Y Pania X, w zaleznosci od ilosci "hormonow", promili, innych dopalaczy psychogennych we krwi - a moze po prostu w ruletke zagarac i wszyscy beda szczesliwi.
Odpowiedz
Pozwoliłem sobie przenieść post gościa (z opinią Wałęsy na temat wyborów) do tematu "wyborczego" - jako, że raczej nie miał się tu znaleźć Big Grin

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Mateo napisał(a):A tak w powiązaniu kobiet i polityki to wczoraj oglądając relacje ze sztabów wyborczych trafiłem na wypowiedź niedoszłej Pierwszej Damy - pani Lepper... no i owa dama wspomniała że liczyła chociaż na wygraną męża w trzeciej turze wyborów...
Może są jeszcze jakieś niespodzianki przygotowane o których nam nawet się nie śniło?...Wink

Pozdrawiam...
Hehe też to słyszałem Tongue :lol: A wiesz,że ona jest tylko po podstawówce? Tongue
Odpowiedz
radziu_88 napisał(a):A wiesz,że ona jest tylko po podstawówce?
Głowę bym dał, że jak kończyłem podstawówkę, to już mniej więcej wiedziałem, jak u nas wyglądają wybory...
Ale to może być, ostatnio słyszałem rozmowę dwóch studentek, wydziału, że go tak określę- dyrektorskiego- które zastanawiały się, czy głosować na Leppieja, czy na Tuska... Naprawdę. Już mnie nic nie zdziwi.
in montibus veritas
Odpowiedz
Tomek napisał(a):Leppieja

to jak te "lepieje" z Hugo (taka bajka ) :lol:
za Tobą ja,
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości