Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
jaki tytuł?
To zawiązywanie się to była przenośnia. Ja mam do was zaufanie, ze nikt tych pieniędzy nie zdefrauduje. Ja mogę nawet wysyłać pieniadze w kopercie, dawać do ręki etc.
Nareszcie jakis ciekawy temat, choc zupelnie off-topic w temacie "jaki tytul"...
(na inny temat moze sie kiedys wypowiem ale coraz mniej mi sie chce chciec...)
Proponuje zalozyc liste wplat tutaj !
MacB napisał(a):Każdy z tych "wtajemniczonych" ma cholerną satysfakcję kiedy może podzielić się swoimi plikami z innym Kaczmarofilem. Ale....TYLKO z Kaczmarofilem.
Wszyscyśmy z płócien Rembrandta - to tylko kwestia światła
Chyba o to nam wszytskim chodzi. Pozostaje tylko kwestia weryfikacji "kaczmarofilstwa" :wink:
Kalif Przemek napisał(a):Oj Zeratul, przecież deklarujesz się jako skrajny liberał, więc nie domagaj się "przywilejów kozackich". Płać i płacz, albo zrewiduj swój liberalizm
Nie domagam się przywilejów dla siebie, ale dla wszystkich :wink:
Co tu dużo mówić - skąpy jestem po prostu :roll: Tongue

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Zeratul napisał(a):Chyba o to nam wszytskim chodzi. Pozostaje tylko kwestia weryfikacji "kaczmarofilstwa"
I tu będzie problem, bo osoba przyznawająca ów tytuł będzie wrogiem publicznym nr jeden, większym nawet niez ja albo ann
zdecydowanie popieram opcje numer jeden i jednoczesnie podziwiam ze Grabi bylaby gotowa rozpatrywac wszystkie podania w opcji numer dwa. napiszcie kiedy mozna liczyc na otwarcie ftp?
pozdr.
Przemek napisał(a):Krzysztof Król.
Sorry, za pomyłkę!
piotru napisał(a):Ja mam do was zaufanie, ze nikt tych pieniędzy nie zdefrauduje.
Obowiązek założenia konta przejściowego, na które będą wpłacane pieniądze do czasu ukonstytuowania się Fundacji, organizatorzy ftp zamierzają powierzyć osobie, że tak powiem, zaufania publicznego. Będzie to np. jeden z Kaczmarologów (jeśli się zgodzi, oczywiście)
Artur napisał(a):I tu będzie problem, bo osoba przyznawająca ów tytuł będzie wrogiem publicznym nr jeden,
Owszem, może tak być. Dlatego ja np. osobiście optowałbym za neutralną opcją płatnego ftp-a. Wówczas kryterium jest obiektywne i nikomu nic nie można zarzucić.
k. napisał(a):napiszcie kiedy mozna liczyc na otwarcie ftp?
FTP jest praktycznie gotowy. Pozostało, o ile wiem, niewiele rzeczy do wgrania, opisania i uporządkowania. Jest problem z częscią listową. Narazie wygląda na to, że cały ftp będzie dostępny dla każdego posiadacza hasla i loginu. Ale, jak mi wczoraj mądrzy ludzie powiedzieli, nie jest zbytnim problemem zorganizowanie ftp-a tak, by różni użytkownicy mieli różny zakres dostepu do zasobów serwera. Listowicze mieliby dostęp do wszystkiego (także materiałów stricte listowych) a nielistowicze tylko do częsci ściśle z JK związanej (wywiadów, piosenek, grafiki itp)

BtW: Arturze, dlaczego wykasowałeś wszystkie statystyki strony <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.trio.spine.pl">www.trio.spine.pl</a><!-- w -->? (strony Tria Łódzko-Chojnowskiego)
Wróciłem Wink
Jako że jeszcze nie umiem biegle posługiwać się narzędziami na tym forum, prawdopodobnie umieszczę dwa wpisy po kolei, a co - zdaje się - jest tu zabronione i pewnikiem zarobię jakieś punkty karne Smile
Chciałem po prostu wkleić cytaty z dwóch stron wątku, ale jak przeszedłem na następną stronę to mi skasowało z okienka wcześniej (na poprzedniej stronie znalezione) wklejone słowa przedmówców.
Tyle tytułem wstępu.
olaff22 napisał(a):Opcja 1
[...]serwer będzie płatny [...] Wyjątek [...] oraz kilka osób wybitnie zasłużonych dla konsolidacji środowiska kaczmarofilów (Robert Siwiec, Maciek Bryzek
Ja tu o sobie, kochani pozwolicie?
Nie podoba mi się to regulaminowe zwalnianie z opłat. W końcu cel (docelowo Fundacja JK) jest taki, że ja nie skorzystam z tego przywileju, a i sądzę, że większość pozostałych postąpi podobnie.
olaff22 napisał(a):A dopóki nie będzie Fundacji [...] konto przejściowe założy osoba prywatna i zaufana w gronie fanów JK. Wpłacający będa mieli wgląd w wyciągi z konta.
Jak wiesz Pawle, takie konto już jest. Służę nim dla tego celu i poza kilkoma ruchami na rachunku (nadal jest ono moim kontem i pewna instutucja wpłaca mi tam pieniądze za pracę) są tam w zasadzie tylko pieniądze zbiórkowe. Historia tego rachunku jest jawna (regularnie wysyłam Grabi listę operacji - nawet tych, których dokonuję dla celów innych niż gospodarowanie zasobami zrzutkowymi i dbam, aby moje prywatne transakcje zerowały się tak, by nie naruszać zgromadzonej kwoty). Postulat jednak "wglądu dla wszystkich" jest moim zdaniem za daleko idący. Stanowimy taki zespół ludzki, że - wydaje mi się - powinniśmy sobie troszkę ufać.
Zeratul napisał(a):
MacB napisał(a):Każdy z tych "wtajemniczonych" ma cholerną satysfakcję kiedy może podzielić się swoimi plikami z innym Kaczmarofilem. Ale....TYLKO z Kaczmarofilem.
Chyba o to nam wszytskim chodzi. Pozostaje tylko kwestia weryfikacji "kaczmarofilstwa"
Artur napisał(a):I tu będzie problem, bo osoba przyznawająca ów tytuł będzie wrogiem publicznym nr jeden
Nie przesadzałbym z tym "wrogiem" Wink Wierzę bardzo w zdrowy rozsądek Grabi i nie sądzę, aby ktoś naprawdę szukający materiałów o JK w celu lepszego poznania Jego dorobku został ostatecznie pominięty.
olaff22 napisał(a):Obowiązek założenia konta przejściowego, na które będą wpłacane pieniądze do czasu ukonstytuowania się Fundacji, organizatorzy ftp zamierzają powierzyć osobie, że tak powiem, zaufania publicznego. Będzie to np. jeden z Kaczmarologów (jeśli się zgodzi, oczywiście)
O tym napisałem poprzednio. Sądzę, że przejściowo taka formuła "rachunku Kaczmarofilów" sprawdza się.
Znajdzie się słowo na każde słowo
MacB napisał(a):Wróciłem Wink
Jako że jeszcze nie umiem biegle posługiwać się narzędziami na tym forum, prawdopodobnie umieszczę dwa wpisy po kolei, a co - zdaje się - jest tu zabronione i pewnikiem zarobię jakieś punkty karne
Maćku, jak wiesz, zasada płatności od pewnego czasu jest już nie aktualna, nawet jako pomysł. Po porstu nie bierzemy już tego pod uwagę. Serwer nie jest płatny i nie będzie płatny. Na Fundację każdy może przekazać dowolne środki ale będzie to bez związku z pracą FTP
O ile wiem, na Listę poszedł jakiś tydzień temu regulamin FTP. Ten spis zasad gwarantuje bezpłatne przyznawanie haseł osobom, które zgłoszą się do administratorki. Administratorka, w porozumieniu z kilkoma forumowiczami (do których i Ty należysz) przydziela uprawnienia. Wszystko ma się odbywać na zasadzie kolezeńskiej współpracy.
To znaczy, o ile wiem, odbywa się Smile
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Tak - odbywa się. I chyba Twoje porównanie do wiz amerykańskich jest najczytelniejsze.
Pozwoliłem sobie na pisaninę w tym wątku, aby to co mogę jeszcze raz wyjaśnić. Zależało mi głównie na doprecyzowaniu statusu konta służącego tymczasowo naszej internetowej społeczności kaczmarofilskiej. I sprawy niedoszłych płatności za serwer. Bo - jak sam wiesz - sprawy pieniężne powinny być tak jasne jak to jest tylko możliwe, prawda? Wink
MacB napisał(a):. Bo - jak sam wiesz - sprawy pieniężne powinny być tak jasne jak to jest tylko możliwe, prawda?
Święta prawda! Recz tylko w tym, kto i w jaki sposób okresla co jest a co nie jest mozliwe.

PS:
zupełnie nie na temat: jakaś taka z przymrózonym oczodołem wyszła Ci ta czaszka w avantarze. To celowo tak? A może holbeinowej anamorfozy nie dało się wyprostować do końca?
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
olaff22 napisał(a):
MacB napisał(a):. Bo - jak sam wiesz - sprawy pieniężne powinny być tak jasne jak to jest tylko możliwe, prawda?
Święta prawda! Recz tylko w tym, kto i w jaki sposób okresla co jest a co nie jest mozliwe.
Jak w wiekszości przypadków wystarczy.....zdrowy rozsądek, nie uważasz? Wink

P.S. Niedostatki PS (albo moich umiejętności posługiwania się nim). No bo Mistrza nie podejrzewamy, że namalował czachę z przymrużonym oczodołem, nie? Wink
MacB napisał(a):Bo - jak sam wiesz - sprawy pieniężne powinny być tak jasne jak to jest tylko możliwe, prawda?
Wszystko to prawda, ale:
Jeżeli na przykład ja zaglądałbym Tobie do kieszeni, interesowałbym się ile konkretnie w ostatnim kwartale zarobiłeś, ile wydałeś na kulturę, ile masz oszczędności itd - nie świadczyłoby to o właściwym podejściu do spraw, prawda? Tłumaczenie się potrzebą jasności spraw pieniężnych nie cywilizowałoby mojego niezdrowego dociekania, prawda?

KN.
Dlatego użyłem słów "tak jak to jest tylko możliwe". A co jest "możliwe" określam (przynajmniej w tym przypadku) sam Wink I jedynym kryterium jest przywoływany juz zdrowy rozsądek. A dla jasności operacji finansowych to, co udostępniam, jest (dalej w mojej opinii) w 100% wystarczające.
Jakiekolwiek votum niefności to sprawę wyjaśniam dogłębnie i...wycofuję się z tej funkcji.