Kraków, Kuranty, 5 czerwca 2008, 19:30 - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Kraków, Kuranty, 5 czerwca 2008, 19:30 (/showthread.php?tid=6083) Strony:
1
2
|
Kraków, Kuranty, 5 czerwca 2008, 19:30 - Apolinary - 05-31-2008 Zapraszam na swój recital nie tylko autorski do jednego z najciekawszych klubów z piosenką poetycką w Krakowie. Pierwsza część koncertu będzie poświęcona piosenkom Jana Krzysztofa Kelusa i przekładom piosenek anglojęzycznych (Dylan i Cohen, jeśli się nic nie zmieni). W drugiej części zagram utwory Jacka Kaczmarskiego, a w trzeciej - autorskie. Zapraszam! 5 czerwca, 19:30, Kraków Kuranty Pub ul. Piłsudskiego 24 Wstęp wolny - Vivincia - 06-01-2008 Będę . Już się irytowałam, że w Krakowie ostatnio nic się nie dzieje, ale na Ciebie można liczyć - ann - 06-02-2008 Dodane do imprez ) - Apolinary - 06-04-2008 Dzięki! Z tym, że właśnie się okazuje, że koncert wisi na włosku. Osoba, z którą się umawiałem najwidoczniej zapomniała o tym i wsadziła na ten dzień w Kurantach inny występ. Nie mogę się do niej dodzwonić. Przeżywam wielki stres. Jakby co, zróbmy imprezę gdzieś indziej, nie zmarnujmy tego wieczoru i planów. Ale mam nadzieję, że zostanie po staremu. Dam znać gdy tylko coś będę wiedział. [ Dodano: 4 Czerwiec 2008, 12:07 ] Cóż, skończyło się tak jak przewidywałem i w sumie nienajgorzej: Zapraszamy jutro do Kurantów na koncert pieśni Kelusa, Kaczmarskiego i Okudżawy w wykonaniu Apolinarego POlka i Pawła Orkisza. :D 19:30, wstęp wolny. - Zbrozło - 06-04-2008 Może zróbmy minilistę, gdyż chciałbym poznać więcej osób z Krakowa. 1)Zielonymelon (?) 2)Vivincia 3)Czapon 4)Jiri (?) 5)Adam_Leszek (?) 6)Zbrozło - Apolinary - 06-04-2008 Ja na razie też mieszkam w Krakowie (zapewne do jesieni stan ów utrzyma się). - gosiafar - 06-04-2008 Zbrozło napisał(a):Może zróbmy minilistę, gdyż chciałbym poznać więcej osób z Krakowa.I koniecznie Xaos! Jeśli nie nagranie, chociaż Wasze zdjęcia "wrzuci" na forum! - Jiři - 06-04-2008 Zbrozło, poznasz w Kurantach : - mamy rezerwację na 10 osób, chyba powinno wystarczyć - gosiafar - 06-04-2008 Jiři napisał(a):Zbrozło, poznasz w KurantachNamówcie uż. Zbrozło na Kołobrzeg! Tam nas będzie więcej! - Zbrozło - 06-04-2008 Jiři napisał(a):Zbrozło, poznasz w Kurantach - mamy rezerwację na 10 osób, chyba powinno wystarczyćNigdy tam nie byłem. Dużo miejsca jest? (Tzn. Wiecej czy mniej niż w Starym Porcie?) Ile zwykle osób przychodzi na taki koncert? [ Dodano: 4 Czerwiec 2008, 22:59 ] Zbrozło napisał(a):Namówcie uż. Zbrozło na Kołobrzeg! Tam nas będzie więcej!Uż. Zbrozło został już namówiony na Kołobrzeg I pojawi się prawie na pewno - gosiafar - 06-04-2008 Zbrozło napisał(a):I pojawi się prawie na pewnoNareszcie! Najwyższy czas wychylić nos z Zielonek! (dobrze odmieniłam?) - Jiři - 06-04-2008 Zbrozło napisał(a):Dużo miejsca jest? (Tzn. Wiecej czy mniej niż w Starym Porcie?)Miejsca podobnie co w Starym Porcie, z tym że pomieszczenie jest bardziej wydłużone. Zbrozło napisał(a):Ile zwykle osób przychodzi na taki koncert? Na takim koncercie jeszcze nie byłem, ale boję się, że przyjdzie dużo :rotfl: - Zbrozło - 06-04-2008 gosiafar napisał(a):Nareszcie! gosiafar napisał(a):Najwyższy czas wychylić nos z Zielonek!Proszę się ruszyć z Warszawy i przyjechać na koncert Krakowski, a nie gnuśnieć w Tawernie ) * gosiafar napisał(a):(dobrze odmieniłam?)Dobrze odmieniłaś * Tymczasem to Południe Polski przyjeżdza do Was. :' - zielonymelon - 06-04-2008 Zbrozło napisał(a):Może zróbmy minilistę, gdyż chciałbym poznać więcej osób z Krakowa.Deklaruję się - gosiafar - 06-04-2008 Zbrozło napisał(a):Proszę się ruszyć z Warszawy i przyjechać na koncert Krakowski, a nie gnuśnieć w Tawernie ) *Byłam! Nawet wracałam przez Katowice, które okazały się Opolem! :rotfl: Jodynka do dziś się ze mnie śmieje! A w Tavernie się nie gnuśnieje! Sam sprawdź! - czapon - 06-05-2008 gosiafar napisał(a):Byłam! Nawet wracałam przez Katowice, które okazały się Opolem!To wszystko przez to, że chciałaś być szybciej , było iść z nami i jechać rano, może byłabyś wcześniej w domu - Vivincia - 06-06-2008 A ja nie poszłam ( ( (. Tak chciałam, ale jak się studiuje w Akademii Patologicznej to niczego nie można planować na 100%. Myślałam, że skoro pani doktor egzaminuje od 12, a ja będę czekać w kolejce od 4.30, to przed 20 się wyrobię. Ale nie ma lekko . Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś (czytaj: w niezbyt dalekiej przyszłości) w Krakowie coś się jeszcze zadzieje - Apolinary - 06-06-2008 Dzięki Wam za przybycie! Fajnie było poznać nowe twarze i spotkać znów z tymi, z którymi z miesiąc już się nie widziałem. Mam nadzieję, że nie byliście zawiedzeni i że bawiliście się dobrze później w Porcie Vivincia napisał(a):Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś (czytaj: w niezbyt dalekiej przyszłości) w Krakowie coś się jeszcze zadziejeZapraszam do Starego Portu 14 VI na 20:00. Już zakładam wątek o tym. - gosiafar - 06-06-2008 Apolinary napisał(a):Mam nadzieję, że nie byliście zawiedzeni i że bawiliście się dobrze później w PorcieNo, właśnie. Żadnych relacji? A może "afterek" jeszcze trwa? Dobrze Wam w tym Krakowie, co chwila jakaś impreza... Apolinary napisał(a):Zapraszam do Starego Portu 14 VI na 20:00. Już zakładam wątek o tym.A kiedy coś bliżej Warszawy? - Apolinary - 06-07-2008 gosiafar napisał(a):A kiedy coś bliżej Warszawy?Czasem grywam w Łodzi, choć od Kaczmara to tam mają Trio A w Warszawie to nawet nie wiem gdzie mógłbym coś zorganizować. Jestem jak najbardziej za, ale potrzebuję danych :| [ Dodano: 7 Czerwiec 2008, 03:01 ] Poza tym gra dziś u Was sam Bob Dylan! (oczywiście się wybieram ) - gosiafar - 06-07-2008 Apolinary napisał(a):Czasem grywam w Łodzi, choć od Kaczmara to tam mają TrioTrio - wbrew nazwie - chyba częściej można usłyszeć w Warszawie niż w Łodzi. Ale rośnie konkurencja, np "Między Nami"... A co do Warszawy - trzeba pomyśleć! - jodynka - 06-07-2008 gosiafar napisał(a):trzeba pomyśleć!ale to tak na wrzesień, żebym też mogła być - Zbrozło - 06-07-2008 jodynka napisał(a):ale to tak na wrzesień, żebym też mogła byćjodynka, przyjedź czasem do Krakowa ! A nie tylko Poznań ->Wrocław -> Poznań -> Warszawa - jodynka - 06-07-2008 Zbrozło napisał(a):jodynka, przyjedź czasem do Krakowa !Zbrozi ( ), chętnie! Ale widzisz - do Krakowa daleeeeko. A teraz sesja itp... - Zbrozło - 06-07-2008 <!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=9Rxt11-Df28">http://pl.youtube.com/watch?v=9Rxt11-Df28</a><!-- m --> - Uż. Gniewomir (100 lat! ) wrzucił amatorskie nagranie "Czerwonego Autobusu" z przedwczorajszego koncertu. - gosiafar - 06-07-2008 Zbrozło napisał(a):http://pl.youtube.com/watch?v=9Rxt11-Df28 - Uż. Gniewomir (100 lat! ) wrzucił amatorskie nagranie "Czerwonego Autobusu" z przedwczorajszego koncertu.Kurczę, chyba lepiej, żeby nie wrzucał... A przynajmniej nie tam, a na Forum. Nagranie zdecydowanie zbyt amatorskie... ;( - Zbrozło - 06-07-2008 gosiafar napisał(a):Nagranie zdecydowanie zbyt amatorskie...Nagrywane komórką, a nie kamerą - gosiafar - 06-07-2008 Zbrozło napisał(a):Nagrywane komórką, a nie kamerąWiem, widać. Dlatego napisałam, że lepiej na Forum J.K. Takie nagrania, wrzucane tam, gdzie zbyt wiele osób ma do nich dostęp mogą - wg mnie - bardziej wykonawcy zaszkodzić, niż go przybliżyć innym. Stąd moja uwaga. - czapon - 06-08-2008 Ngrania faktycznie fatalnej jakości , ale skoro już są Z za miedzy Grajek - Apolinary - 06-08-2008 Faktycznie tragedia. Mam nadzieję, że nikogo to nie wypłoszy... Napiszę do uż. Gniewomira, żeby już tak nie nagrywał :) Zapraszam na własny kanał YouTube celem oczyszczenia i ewentualnego zatarcia wrażenia. I do Starego Portu w sobotę :) |