![]() |
"Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca (/showthread.php?tid=5956) |
"Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - Jiři - 04-25-2008 Może trochę wcześnie ta informacja, ale jak widać zapowiada się baaardzo ciekawie (szczególnie sobota oczywiście ![]() <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.balladsofeurope.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=31&Itemid=55">http://www.balladsofeurope.pl/index.php ... &Itemid=55</a><!-- m --> PS W cenniku w sobotnim koncercie piosenek JK figurują "Starsi Panowie dwaj". Mam chyba pewne podejrzenia.. ![]() - Zbrozło - 06-09-2008 Pytam wstępnie: Wybiera się ktoś ? Opłaca sięw ogóle iść na cokolwiek innego niż na Nohavice i Elizę? - Apolinary - 06-14-2008 Zbrozło napisał(a):Opłaca sięw ogóle iść na cokolwiek innego niż na Nohavice i Elizę?Na mnie się opłaca! ![]() A poszukiwani są chętni do pomocy przy organizacji i rozpropagowaniu imprezy - z energią i dobrą wolą. Bardzo proszę o kontakt na "priva". - gosiafar - 06-15-2008 Apolinary napisał(a):Na mnie się opłaca!Tylko jeszcze napisz, ile się opłaca, co by się społeczność przygotowała! ![]() - Zbrozło - 06-15-2008 gosiafar napisał(a):by się społeczność przygotowała! Liczę, że to deklaracja chęci przyjazdu ![]() - gosiafar - 06-15-2008 Zbrozło napisał(a):Liczę, że to deklaracja chęci przyjazduChęci mam, nawet duże... Gorzej z resztą... ![]() - Apolinary - 06-15-2008 gosiafar napisał(a):Tylko jeszcze napisz, ile się opłaca, co by się społeczność przygotowała!Yy? Coś nie jarzę... Jak to "ile"? Dużo na pewno ![]() ![]() Chyba już pójdę spać. A ktoś by, że tak znów zapytam, chętny był z Krakowa, Niepołomic i okolic pomóc przy imprezie? - Zbrozło - 06-15-2008 Apolinary napisał(a):pomóc przy imprezie?Co to znaczy pomóc? Rozłożyć namioty? - Apolinary - 06-15-2008 Zbrozło napisał(a):Co to znaczy pomóc? Rozłożyć namioty?Pomóc w nagłaśnianiu imprezy (Internet, media, plakaty, różne kontakty własne) i przy organizacji - jeszcze nie wiadomo jak, więc bez zobowiązań. Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - Zbrozło - 07-09-2008 To jak, wybiera się ktoś? Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - Saskia - 07-10-2008 Wiadomo mi o co najmniej 3 osobach, wybierających się na sobotnie koncerty ![]() Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - gosiafar - 07-10-2008 Saskia napisał(a):Wiadomo mi o co najmniej 3 osobach, wybierających się na sobotnie koncertyWierzę! Może ktoś ma możliwość nagrać? Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - Zbrozło - 07-10-2008 Jak na razie: zamierzam się wybrać. Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - gosiafar - 07-10-2008 Zbrozło napisał(a):Jak na razie: zamierzam się wybrać.I to Ci się chwali! Wysłuchaj i za mnie! ![]() Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - Zbrozło - 07-10-2008 Wysłucham... Ale nagrać niestety nie mogę. Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - Zbrozło - 07-16-2008 Czy jest planowane jakieś Afterparty? Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - Zbrozło - 07-19-2008 Właśnie wróciłem. Dziękuje wam za bardzo mile spędzony wieczór. Była to jedna z lepszych imprez na jakich byłem. PS: No, przynajmniej nikt nie narzekał na akustyka ![]() PS: Miło mi, że spotkałem dwójkę nieznanych mi forumowiczów: Elizę (gratuluje koncertu!) oraz Andrzeja J. ![]() Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - gosiafar - 07-19-2008 To Ci dobrze! A wczoraj (tzn w piątek) też byłeś? Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - Zbrozło - 07-20-2008 gosiafar napisał(a):A wczoraj (tzn w piątek) też byłeś?Niestety nie. Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - Andrzej J. - 07-20-2008 Tylko 19 lipca. Byłem z synem Piotrem i innymi osobami, było wspaniale A oto spis tego, co śpiewano: Eliza Banasik 1. Ostatnie dni Norwida 2. Barykada 3. Wykopaliska 4. Ja 5. Rozmowa 6. Iskry i łzy 7. Powrót Apolinary POlek 1. Motywacja 2. Grajek 3. Kołysanka dla Kleopatry 4. Starość Tezeusza 5. Czerwony autobus 6. Motywacja II (Kiedy już…) 7. Mucha w szklance lemoniady (miał chyba śpiewać jeszcze Zza miedzy?) Piotr Zadrożny 1. Kassandra 2. Sen Katarzyny II 3. Somosierra 4. Zbroja 5. Obława 6. Źródło (tu doszedł pianista Jarosław Miszczyk) 7. Modlitwa o wschodzie słońca (Każdy twój wyrok…) (jw.) Mury - wspólnie Paweł Orkisz, Piotr Zadrożny, Apolinary POlek i Eliza Banasik Pozdrowienia dla uż. Zbrozło i uż. Jiri ![]() ![]() ![]() Była też Strefa Piosenki, pozdrowienia Tereso ![]() Potem był dwugodzinny koncert Jaromira Nohavicy z goścmi, ale to już "inna" impreza. PS.: Ann i Artur – Linku do Modlitwy o wschodzie słońca nie ma w spisie wierszy pod literą „M” Sam tekst utworu znaleziony poprzez wyszukiwarkę, jest: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/wiersze_alfabetycznie/inne/modlitwa_o.php">http://www.kaczmarski.art.pl/tworczosc/ ... itwa_o.php</a><!-- m --> Poprawcie, plizzz… AUTOPOPRAWKA, nie ma problemu, patrz niżej :wstyd: Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - gosiafar - 07-20-2008 Andrzej J. napisał(a):Linku do Modlitwy o wschodzie słońca nie ma w spisie wierszy pod literą „M” Bo to nie jest wiersz Jacka! ![]() Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - Andrzej J. - 07-20-2008 Sorry, nie wiedziałem :wstyd: Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - Simon - 07-20-2008 Andrzej J. napisał(a):Sorry, nie wiedziałemNie przejmuj się. Oszajca, który odprawiał mszę żałobna i mędrkował podczas kazania - też nie wiedział... :' Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - gosiafar - 07-21-2008 A Saskia? Dotarła? Był ktoś w piątek? Napiszcie coś więcej! Nie tylko o Elizie! Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - gosiafar - 07-21-2008 Andrzej J. napisał(a):Sorry, nie wiedziałem :wstyd:No, to teraz sobie zapamiętasz... ![]() Nie przejmuj się, po to jest forum, by się o takich sprawach dowiadywać! ![]() Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - Zbrozło - 07-21-2008 gosiafar napisał(a):A Saskia? Dotarła? Był ktoś w piątek? Napiszcie coś więcej! Nie tylko o Elizie Obecni Forumowicze: Saskia (+ kol.) Eliza czapon Jiri Andrzej J. Zbrozło edit: zapomniałem o uż. Strefa Piosenki, która podobno była, ale się nie ujawniła. Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - Strefa Piosenki - 07-21-2008 Cóż, byłam w Niepołomicach na koncercie Jaromira Nohavicy. I tylko dla niego tam pojechałam. Słyszałam też, niestety, koncert, na którym śpiewano piosenki Jacka Kaczmarskiego. Z nikim się na spotkanie nie umawiałam. Przywitałam się z Elizą i jej Tatą, bo ich znam. I pozdrawiam niniejszym. Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - Simon - 07-21-2008 Strefa Piosenki napisał(a):Słyszałam też, niestety, koncert, na którym śpiewano piosenki Jacka Kaczmarskiego.Dlaczego "niestety", Strefo? Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - Strefa Piosenki - 07-21-2008 Na pewno chcesz wiedzieć? Re: "Ballady Europy" - Niepołomice 18-20 lipca - pkosela - 07-21-2008 Strefa Piosenki napisał(a):Słyszałam też, niestety, koncert, na którym śpiewano piosenki Jacka Kaczmarskiego.Aż tak źle było? |