![]() |
Wesołych Świąt - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Wesołych Świąt (/showthread.php?tid=5513) |
Wesołych Świąt - zamocik_23 - 12-22-2007 Błogosławiony czas, w którym przychodzi do nas By położyć się na sianku i zasnąć A śmiech matki tuli do snu przemarznięte palce Błogosławiony czas, w którym gwiazdy schodzą na ziemię I uczą się kochać od ludzi... Błogosławiony czas, gdy choinka płonie blaskami oczu Gdy barszcz na stole bulgocze nadzieją na zmiany Gdy szeleszczą złotem kolędy I kaplice oddychają zapachami pasterskich kożuchów Gdy miłość zapala ognie pojednania I opłatek daje się połamać Bez oporu To tak z okazji Bożego Narodzenia ![]() życzę wszystkim duuużo miłości i pokoju w te dni.. i nie dajcie sie zwariować świątecznym przygotowaniom ![]() ![]() - Nowhere Woman - 12-22-2007 Zamocik, ja dzisiaj sprzątam od 14 godzin z przerwami jeden pokój. Tak, zwariowałam ![]() życzę wszystkim wesołych Świąt Bożego Narodzenia. I żeby nie oszaleli podczas przygotowań. - Zeratul - 12-23-2007 A ja się obijam i wstaję po 12 - święta to jednak wspaniała rzecz ![]() Niech każdy znajdzie w tych Świętach coś fajnego ![]() Pozdrawiam Zeratul - Łukasz - 12-23-2007 "Zima dzieli istnienia na czarne i białe, Zimą ciało ogrzejesz tylko innym ciałem, Paleniska buzują, ciemnieją kominy, Gęsim puchem piernaty wabią i pierzyny. Trzej Królowie przybędą Panu bić pokłony, Złożą dary bogate na wiechciu ze słomy, Już lat dwa tysiące powraca to święto, Więc skąd nad stołami milczące memento? - Bo za oknem śnieżyca, chichoty i wycie, Przed którymi na próżno chowamy się w życie. Ten niepokój dopadnie nas zawsze i wszędzie - Pamiętamy, co było Więc wiemy - co będzie." I dużo zdrowia ![]() Łukasz - Alek - 12-23-2007 Pamiętamy, co było Więc wiemy - co będzie. Hmm... Nothing changes on New Year's Day - Elzbieta - 12-23-2007 Byleby świecy starczyło na noc Długo się czeka na niego By jak co roku sobie nad ranem Życzyć tego samego Znów się urodzi, umrze w cierpieniu Znowu dopali się świeca Po ciemku wolność w Jego imieniu Jeden drugiemu obieca... ela ![]() - ann - 12-23-2007 Wesołych Świąt wszystkim ![]() - dauri - 12-23-2007 "Rozpędźcie tłum natrętny, zgaście skrzydeł blask święty uciszcie rajskie pieśni, niechaj się Dziecko prześpi." Pogodnych i spokojnych Świąt Dauri - Pietrek_C - 12-23-2007 Dużo pokoju w sercu na Święta Bożego Narodzenia i także po Nich - na cały nadchodzący rok - dla Was, Waszych Rodzin, Bliskich i co tam dla kogo ważne... - tmach - 12-23-2007 Wymarzonych Świąt . Jeśli chcecie w gronie rodzinnym - to takich życzę. Jeśli chcecie na Wyspach Kanaryjskich - tym bardziej. ![]() Jako Matka Polka ![]() Do życzeń dołącza się mój mąż. - Freed - 12-23-2007 Mnóstwo zdrówka i spełnienia marzeń wszelakich – nie tylko świątecznych. Wielkiej kupy prezentów pod choinką. Wesołych świąt!! Freed - dzikakaczka - 12-24-2007 Żebyście składali życzenia sobie a nie książce adresowej outlooka i żeby nas wszyscy mniej wk....ali. k. - basik - 12-24-2007 W Boże Narodzenie Wielki w świecie ruch! Pierzchają ciemności, Na wysokości - zorzy żar! Święćmy ten dzień radości Nieśmiertelności dar! Wesołych, rodzinnych i pogodnych Świąt dla wszystkich Forumowiczów od Basika! - Simon - 12-24-2007 Siedzę i sam się w sobie nie mieszczę... - partycja - 12-24-2007 Simon napisał(a):Siedzę i sam się w sobie nie mieszczę...Ano, przeszedłeś samego siebie ![]() A ode mnie niech będzie realistycznie: Jak długo w miłości Wytrzyma lud prosty Nim krzywda znów wsączy nienawiść do krwi? - Tomek_Ciesla - 12-24-2007 Wesołych i spokojnych świąt oraz szalonego sylwestra! - k. - 12-24-2007 najlepszego i żeby mimo wszystko szło się nam jakoś dogadać, przynajmniej od czasu do czasu ![]() k. - eliza - 12-24-2007 Wszystkim użytkownikom forum z okazji świąt Bożego Narodzenia składam najserdeczniejsze życzenia. Tym, którzy podzielają wraz ze mną wiarę w Narodziny Jezusa Chrystusa, życzę opieki i błogosławieństwa bożego, tym zaś z moich przyjaciół, którzy tej wiary nie podzielają, życzę aby każdy następny ich dzień był lepszy od poprzedniego. Trzymajcie się cieplutko, kochani!! ![]() Eliza Banasik - Kazia:) - 12-24-2007 W zasadzie życzę każdemu takich świąt i takiego przyszłego roku jakiego tylko chcą. Jednak bardzo spodobały mi się życzenia mojego kolegi, którymi mnie parę lat temu zaskoczył: "Wesołych i absolutnie nie spokojnych Świąt!" ![]() - Adam_Leszek - 12-24-2007 Josif Brodski * * * Wyobraź sobie, paląc zapałkę, pieczarę w nocy. By poczuć zimno, wykorzystaj szparę w podłodze, aby poczuć głód - puste naczynia. Co się tyczy pustyni - wszędzie jest pustynia. Paląc zapałkę, wspomnij tamtą północ w grocie, ogień, cień na zwierzętach i każdym przedmiocie. Gdy ci się zemnie ręcznik lub tkanina jakaś, widzisz Marię, Józefa, Dziecię w powijakach. Karawanę, Trzech Króli, ich drogę do groty, a dokładniej: zbliżenie trzech promieni złotych do gwiazdy, chrzęst bagażu i brzęczenie dzwonków (bo jeszcze nie zdążyło zarobić Dzieciątko na dzwony z echem, które głucho w mroku dźwięczy). Pomyśl sobie: Bóg Ojciec w tym Synu Człowieczym najpierw siebie rozpozna w przestrzeniach, ogromnych odległościach, w ciemności. Bezdomny w bezdomnym. 1989 tłum. Katarzyna Krzyżewska _____________________________________________ Wszystkim forumowiczom życzę spokojnych Świąt Narodzenia Pańskiego. Adam. - Przemek - 12-25-2007 A to moja Dublińska choinka: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cho.vectranet.pl/~plipski/choinka1.jpg">http://www.cho.vectranet.pl/~plipski/choinka1.jpg</a><!-- m --> ![]() ![]() - gosiafar - 12-25-2007 Przemek napisał(a):A to moja Dublińska choinka:Brakuje mi tu Twojej pary nóg wystających spod choinki... ![]() |