Forum o Jacku Kaczmarskim
Wrocławski Salon JK, 18.12.2007 - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Wrocławski Salon JK, 18.12.2007 (/showthread.php?tid=5476)

Wrocławski Salon JK, 18.12.2007 - ewus - 12-09-2007

Ledwie jeden Salon się skończył, a już zbliża się następny, ostatni w tym roku.

18.12.2007 o 20.00 w Klubie Łykend przy Podwalu, wstęp wolny.
Zaśpiewają Karolina Starzewska i Triada Poetica. Poza tym scena jest otwarta dla chętnych.

Piszę teraz, bo sporo osób może myśleć, że wczorajszy koncert był zamiennikiem imprezy Łykendowej...

1. Ewus :-)

- Simon - 12-09-2007

2. $imon

- ann - 12-09-2007

Dodane do imprez Smile)

- ReDi - 12-09-2007

2. $imon
3. ReDi

- Tesia - 12-10-2007

2. $imon
3. ReDi
4.Tesia

- jodynka - 12-10-2007

Tesia napisał(a):4.Tesia
Wow, mamy nową użytkowniczkę, i od razu na koncert się wybiera Smile

Tak trzymać.
Piwko na zachętę Wink

- ewus - 12-10-2007

Nawet z nią przez 2 godziny siedziałaś przy jednym stoliku :p

- tmach - 12-10-2007

Tesia napisał(a):4.Tesia
Mam pytanie. Czy to skrót imienia? Jeśli tak, to czyżbyś była moją imienniczką? Smile

- Tesia - 12-10-2007

Jak najbardziej Smile

- radious - 12-10-2007

Możecie mnie doliczyćSmile

- Małgosia - 12-10-2007

2. $imon
3. ReDi
4.Tesia
5. radious
6. Małgosia

- zamocik_23 - 12-19-2007

no i jak po koncercie..? Smile żadnych komentarzy? :Smile

- Małgosia - 12-19-2007

Więc ja zacznęSmile Podobała mi się Ala. Śpiewała zaskakująco krótko, ale interesująco. Ola... mam swoje zastrzeżenia, chociaż wczoraj podobała mi się bardziej niż na ostatnim salonie. Szymon... no ba! Przez Ciebie umiem już słuchać gitary. A Karolina? rewelacjaSmile Bardzo ciekawy głos, interesująca osobowość. Ta odwaga, spontaniczność - super.
Zamierzam i ja zaprezentować niebawem swoje wokalne umiejętności. Na razie muszę znaleźć chłopca z gitarą. To pewnie potrwaSmile
No i zamierzam być stałym Salonu bywalcem!
Pzdrw.

- Simon - 12-20-2007

Dosłownie i w przenośni doszedłem do siebie, więc można coś napisać.
Dziękuję wszystkim przybyłym, miło było zobaczyć starą gwardię - choć w okrojonym składzie w porównaniu w poprzednimi dwoma Salonami. Zwłaszcza dawno nie oglądane twarze starogwardzistów miło było ujrzeć - dedykacja wykonania "Kasandry" nie była przypadkowa. Smile

Z założenia miał to być wieczór Karoliny. I myślę, że taki był.
Triada wykonała składankę żelaznego repertuary plus kilka nowości - "Balladę o chomiku", "Zbiór zwierzęcych sentencji o III RP", przede wszystkim "Tunel", oraz - na deser - kilka kolęd z programu "Szukamy Stajenki".

Potem mieliśmy przyjemność posłuchać Karoliny.
Przyznam się, że mam z tego osobistą satysfakcję, gdyż uważam ją za swoje odkrycie. Już podczas naszego pierwszego muzycznego spotkania na scenie jakiś czas temu - zwróciłem uwagę na jej śpiew i "czucie tekstu".
Cieszę się, że przyjęła zaproszenie i wystąpiła na scenie Salonu. Od razu dodam, że to nie był ostatni raz. Smile
Karolina wykonała kilkanaście piosenek, zarówno własnych jak i zapożyczonych z repertuaru innych wykonawców, w tym Jacka: usłyszeliśmy ciekawą wersję "Modlitwy" JK.
Kolejny Salon najpewniej 15 stycznia, niewykluczone że z udziałem Jacka Bończyka - ale to jeszcze nie jest "przyklepany" termin, więc nie mogę tu nic wiążąco deklarować na obecną chwilę.

- Tesia - 12-21-2007

występ Karoliny... naprawde, miło było posluchać Smile

- Simon - 12-22-2007

Tesia napisał(a):występ Karoliny
Z Karolą jeszcze się spotkamy, obiecuję Smile