![]() |
Wrocławski Salon JK, 18.12.2007 - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Wrocławski Salon JK, 18.12.2007 (/showthread.php?tid=5476) |
Wrocławski Salon JK, 18.12.2007 - ewus - 12-09-2007 Ledwie jeden Salon się skończył, a już zbliża się następny, ostatni w tym roku. 18.12.2007 o 20.00 w Klubie Łykend przy Podwalu, wstęp wolny. Zaśpiewają Karolina Starzewska i Triada Poetica. Poza tym scena jest otwarta dla chętnych. Piszę teraz, bo sporo osób może myśleć, że wczorajszy koncert był zamiennikiem imprezy Łykendowej... 1. Ewus :-) - Simon - 12-09-2007 1. Ewus :-) 2. $imon - ann - 12-09-2007 Dodane do imprez ![]() - ReDi - 12-09-2007 1. Ewus :-) 2. $imon 3. ReDi - Tesia - 12-10-2007 1. Ewus :-) 2. $imon 3. ReDi 4.Tesia - jodynka - 12-10-2007 Tesia napisał(a):4.TesiaWow, mamy nową użytkowniczkę, i od razu na koncert się wybiera ![]() Tak trzymać. Piwko na zachętę ![]() - ewus - 12-10-2007 Nawet z nią przez 2 godziny siedziałaś przy jednym stoliku :p - tmach - 12-10-2007 Tesia napisał(a):4.TesiaMam pytanie. Czy to skrót imienia? Jeśli tak, to czyżbyś była moją imienniczką? ![]() - Tesia - 12-10-2007 Jak najbardziej ![]() - radious - 12-10-2007 Możecie mnie doliczyć ![]() - Małgosia - 12-10-2007 1. Ewus :-) 2. $imon 3. ReDi 4.Tesia 5. radious 6. Małgosia - zamocik_23 - 12-19-2007 no i jak po koncercie..? ![]() ![]() - Małgosia - 12-19-2007 Więc ja zacznę ![]() ![]() Zamierzam i ja zaprezentować niebawem swoje wokalne umiejętności. Na razie muszę znaleźć chłopca z gitarą. To pewnie potrwa ![]() No i zamierzam być stałym Salonu bywalcem! Pzdrw. - Simon - 12-20-2007 Dosłownie i w przenośni doszedłem do siebie, więc można coś napisać. Dziękuję wszystkim przybyłym, miło było zobaczyć starą gwardię - choć w okrojonym składzie w porównaniu w poprzednimi dwoma Salonami. Zwłaszcza dawno nie oglądane twarze starogwardzistów miło było ujrzeć - dedykacja wykonania "Kasandry" nie była przypadkowa. ![]() Z założenia miał to być wieczór Karoliny. I myślę, że taki był. Triada wykonała składankę żelaznego repertuary plus kilka nowości - "Balladę o chomiku", "Zbiór zwierzęcych sentencji o III RP", przede wszystkim "Tunel", oraz - na deser - kilka kolęd z programu "Szukamy Stajenki". Potem mieliśmy przyjemność posłuchać Karoliny. Przyznam się, że mam z tego osobistą satysfakcję, gdyż uważam ją za swoje odkrycie. Już podczas naszego pierwszego muzycznego spotkania na scenie jakiś czas temu - zwróciłem uwagę na jej śpiew i "czucie tekstu". Cieszę się, że przyjęła zaproszenie i wystąpiła na scenie Salonu. Od razu dodam, że to nie był ostatni raz. ![]() Karolina wykonała kilkanaście piosenek, zarówno własnych jak i zapożyczonych z repertuaru innych wykonawców, w tym Jacka: usłyszeliśmy ciekawą wersję "Modlitwy" JK. Kolejny Salon najpewniej 15 stycznia, niewykluczone że z udziałem Jacka Bończyka - ale to jeszcze nie jest "przyklepany" termin, więc nie mogę tu nic wiążąco deklarować na obecną chwilę. - Tesia - 12-21-2007 występ Karoliny... naprawde, miło było posluchać ![]() - Simon - 12-22-2007 Tesia napisał(a):występ KarolinyZ Karolą jeszcze się spotkamy, obiecuję ![]() |