![]() |
Wrocławski Salon JK - TŁCH i Patrycja Kaczmarska - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Wrocławski Salon JK - TŁCH i Patrycja Kaczmarska (/showthread.php?tid=5403) |
Wrocławski Salon JK - TŁCH i Patrycja Kaczmarska - Simon - 11-17-2007 Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego zaprasza na koncert TŁCH i Patrycji Kaczmarskiej, który odbędzie się w sali Oratorium Marianum ( <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.uni.wroc.pl/HISTORIA/ORA-PL.HTM">http://www.uni.wroc.pl/HISTORIA/ORA-PL.HTM</a><!-- m --> )Uniwersytetu Wrocławskiego w dn.8.12, o godz. 18.00. Wstęp wolny. Pozdrowienia :gram: - zamocik_23 - 11-17-2007 Heh.. to kto się zapowiada? ![]() ![]() - Simon - 11-17-2007 zamocik_23 napisał(a):I czy to będzie właściwa grudniowa edycja Salonu?Kolejna edycja później. ![]() - Shilven - 11-18-2007 Fajnie x] W końcu trochę Kaczmara w kulturalnej oprawie bez piwa i dymu papierosowego jak na salonach w łykendzie xP Nie żeby mi się salony nie podobały, ale lubię bardziej "wykwintne" oprawy, a to zapowiada się nieźle. W końcu na mojej uczelni xD Moja obecność = 100% x] - Simon - 11-18-2007 Shilven napisał(a):Fajnie x] W końcu trochę Kaczmara w kulturalnej oprawie bez piwa i dymu papierosowego jak na salonach w łykendzie xPSalon ma specyficzną atmosferę. "Łykend" to klub muzyczny - nie sala koncertowa. Ma to swoje plusy, ma i minusy. Dlatego uważam, że dobrze jest, iż WSJK atmosferę klubowego Salonu "przewietrza" takimi spotkaniami, jak to zapowiadane. To będzie wspaniały koncert. ![]() - zamocik_23 - 11-18-2007 Simon napisał(a):To będzie wspaniały koncert.W to nikt nie wątpi ![]() Choć ja i tak szczerze mówiąc wole Salon w klasycznej, łykendowej oprawie. Ma on wtedy swój smaczek i mimo że sama nie lubię dymu nikotynowego, to chyba za nic nie zamieniłabym go na sale koncertową ![]() - Elzbieta - 11-18-2007 Jesli znajde tani samolot-bede poraz pierwszy ![]() - Kuba Mędrzycki - 11-18-2007 Elzbieta napisał(a):Jesli znajde tani samolotCzyżby dentyści w Danii tak słabo zarabiali? ![]() - Elzbieta - 11-18-2007 Kuba Mędrzycki napisał(a):Czyżby dentyści w Danii tak słabo zarabiali?Zarabiaja tyle ile im potrzeba.Nie rob Simonowi OT :/ - Simon - 11-18-2007 zamocik_23 napisał(a):Choć ja i tak szczerze mówiąc wole Salon w klasycznej, łykendowej oprawie. Ma on wtedy swój smaczek i mimo że sama nie lubię dymu nikotynowego, to chyba za nic nie zamieniłabym go na sale koncertowąSalon w "Łykendzie" daje większe "możliwości" widowni. Jako że jest się w klubie muzycznym - można wypić piwko czy drinka, można zapalić (jak już ktoś musi...), można wreszcie włączyć się do zabawy, śpiewać, tańczyć nawet. I te integracyjne aspekty stanowią swoisty urok Salonu. Są niestety i minusy, zwłaszcza z punktu widzenia wykonawców. Jako że wszyscy się bawią - czasem jest po prostu głośno i przecudne piosenki, typu "Muchy w szklance lemoniady" czy "Lalki", tracą swój urok, który objawia się w ciszy odbioru, skupieniu, refleksji. Natomiast podczas każdego "prawdziwego" koncertu można właśnie, (będąc ograniczonym konwencją zachowania) naprawdę "przeżyć" te piosenki, można chłonąć słowo po słowie dźwięk po dźwięku. Tutaj aktywność jest jedynie po stronie wykonawcy. Tak więc ci, którzy lubią się czynnie rozerwać dobrze czują się na Salonach łykendowych, a ci , którzy cenią sobie bardziej skupiony kontakt z artystami i piosenkami - cieszą się z koncertów, takich jak ten zapowiadany. - Kuba Mędrzycki - 11-18-2007 Elzbieta napisał(a):Skoro tyle ile im potrzeba, to niech niech zarobią, tyle ile potrzeba na podróż.Kuba Mędrzycki napisał(a):Czyżby dentyści w Danii tak słabo zarabiali?Zarabiaja tyle ile im potrzeba. ![]() Elzbieta napisał(a):Nie rob Simonowi OTDobrze. - ann - 11-18-2007 Dodane do imprez ![]() - olinka - 11-18-2007 Simon napisał(a):Natomiast podczas każdego "prawdziwego" koncertu można właśnie, (będąc ograniczonym konwencją zachowania) naprawdę "przeżyć" te piosenki, można chłonąć słowo po słowie dźwięk po dźwiękuI dzięki temu również wykonanie zyskuje na jakości, bo kiedy widać ze sceny naprawdę słuchających ludzi (lub przynajmniej sprawiających takie wrażenie ![]() ![]() ![]() - Simon - 11-18-2007 olinka napisał(a):I dzięki temu również wykonanie zyskuje na jakości, bo kiedy widać ze sceny naprawdę słuchających ludzi (lub przynajmniej sprawiających takie wrażenie ) to aż chce się śpiewać i jak najlepiej przekazać emocjeTo prawda. Pomijam juz kwestie techniczne, typu nagłosnienie, odsłuchy. Przeciez piosenki przezywane sa nie tylko przez publiczność, są też przeżywane przez wykonawców. A kiedy jest po prostu wielka kaczmarska zabawa na sali - my też inaczej się "bawimy" na scenie. - olinka - 11-18-2007 Oczywiście nie chcemy przez to powiedzieć, że ludzie mają nie przychodzić na WSJK ![]() ![]() - Simon - 11-18-2007 olinka napisał(a):Oczywiście nie chcemy przez to powiedzieć, że ludzie mają nie przychodzić na WSJK zapraszamy jak najbardziej wszystkichAleż jak najbardziej! Żadną miarą - nie chciałem przez to rzec, że nie odpowiada mi ta Salonowa atmosfera. Wręcz przeciwnie - bardzo mi się podoba. ![]() - Niktważny - 11-18-2007 Za zaproszenie w imieniu swoim i kolegów bardzo serdecznie dziękuję - zwłaszcza Simonowi. Widzimy się we Wrocławiu 8 grudnia ![]() do zobaczenia! PS: z Łykendu mam znakomite wspomnienia. Z pewnością sala Oratorium sprawi, że koncert nabierze charakteru bardziej oficjalnego niż w Łykendzie. Przyznam, że jestem pod wrażeniem Oratorium. Sceneria zobowiązuje ![]() - Simon - 11-18-2007 Paweł Konopacki napisał(a):Sceneria zobowiązujeA jeszcze bardziej historia tego miejsca ![]() - Niktważny - 11-18-2007 Simon napisał(a):A jeszcze bardziej historia tego miejscaRacja! ![]() - Alek - 11-18-2007 A jaka jest mniej więcej pojemność tej sali? - Simon - 11-18-2007 Alek napisał(a):A jaka jest mniej więcej pojemność tej sali?Nie wiem. A ile miejsca Ci potrzeba? ![]() - Alek - 11-18-2007 Bardzo śmieszne ![]() Pytam,bo na tak wykwintnie zapowiadający się koncert skusiłoby się pewnie trochę moich burżujskich znajomych z roku. Do Łykendu nigdy nie chcieli wpaść,bo nie uznają miejsc,gdzie piwo jest tańsze niż 10zł ![]() - Simon - 11-18-2007 Alek napisał(a):na tak wykwintnie zapowiadający się koncert skusiłoby się pewnie trochę moich burżujskich znajomych z roku. Do Łykendu nigdy nie chcieli wpaść,bo nie uznają miejsc,gdzie piwo jest tańsze niż 10złArystokracja, psia mać... Już ich nie lubię. Możesz im przekazać, że w Oratorium Marianum jest jeszcze gorzej - w ogóle piwa nie będzie. A co do Łykendu - nic prostszego. Ja im mogę sprzedawać tam piwo po 12 zeta, jeśli będzie im lepiej smakować. - Alek - 11-18-2007 Simon napisał(a):Arystokracja, psia maćNajgorsze jest to,że za bardzo nie przesadziłem nawet :/ Simon napisał(a):a im mogę sprzedawać tam piwo po 12 zeta, jeśli będzie im lepiej smakować.Wierz lub nie,ale spodziewałem się tej odpowiedzi ![]() - Niktważny - 11-18-2007 Simon napisał(a):Możesz im przekazać, że w Oratorium Marianum jest jeszcze gorzej - w ogóle piwa nie będzie.Tak jest, prowiant i trunki we własnym zakresie! Organizatorzy zapewniają tylko plastikowe kubeczki. Uprasza się jednak o zwrot naczyń! [ Dodano: 18 Listopad 2007, 23:02 ] Simon napisał(a):Ja im mogę sprzedawać tam piwo po 12 zeta, jeśli będzie im lepiej smakować.Uważaj, uważaj, bo Cię potem za to rozliczą wielcy nieobecni koncertu. - Simon - 11-18-2007 Alek napisał(a):Wierz lub nie,ale spodziewałem się tej odpowiedziWierzę :] Alek napisał(a):Najgorsze jest to,że za bardzo nie przesadziłem nawetCóż, na medycynie ucza ich już nawet lekarskiego poczucia wyjątkowości. ![]() - fizol - 11-18-2007 Alek napisał(a):A jaka jest mniej więcej pojemność tej sali?Z moich doświadczeń z inauguracji mogę Cię zapewnić, że miejsc nie zabraknie! Były dwa kierunki po ponad 100 osób każdy i jeszcze mieliśmy sporo miejsca. Pozdrawiam fizol-geolog ![]() - Simon - 11-18-2007 fizol napisał(a):Były dwa kierunki po ponad 100 osób każdy i jeszcze mieliśmy sporo miejsca.To nie podejmowali Was w Leopoldinum? Coś się zmieniło? P.S. Widze, że masz juz neta. Może więc? ![]() - Kuba Mędrzycki - 11-18-2007 Simon napisał(a):To nie podejmowali Was w Leopoldinum? Coś się zmieniło?Podejmowali tam gdzie trzeba. I nie rób Simonowi OT. ![]() - Alek - 11-18-2007 Simon napisał(a):Cóż, na medycynie ucza ich już nawet lekarskiego poczucia wyjątkowości.Pudło! Tego uczą w szanownym VII LO we Wrocławiu,a na weekendy zostają raczej miejscowi ![]() [ Dodano: 19 Listopad 2007, 00:54 ] Aha - i generalnie zdaję sobie sprawę,że dobrą ripostą byłoby zauważenie,że WSJK w Łykendzie odbywa się we wtorki ![]() Ale i to,mimo wszystko,niczego nie podważa. Słowo ![]() Ale nie róbmy Simonowi wiadomo czego ![]() |