![]() |
Dwa koncerty JK - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Ogłoszenia (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=22) +--- Wątek: Dwa koncerty JK (/showthread.php?tid=536) |
Dwa koncerty JK - SzAMaN - 12-14-2004 Tym razem dzięki uprzejmości Romana Y. Seventh mogę wam udostępnić dwa koncerty JK: "Zbroja" (nagrany w 1982 w Londynie) i "Przejście Polaków przez Morze Czerwone" (nagrany w 1983 w Paryżu). Udostepniam to w takiej formie, w jakiej otrzymałem, wraz z wykonaną przez Romana okładką. Oba koncerty są spakowane do jednego pliku i są tu: [ciach] Dzięki Roman! W poprzednim temacie narobiło się trochę bałaganu, więc wypiszę jeszcze poniżej linki do tych nagrań, które udostępniłem wcześniej i leżą u mnie na serwerze: [ciach] - "Pijany poeta" [ciach] - fragment "Live in RPA" [ciach] - XXVI Festiwal Piosenki Studenckiej w Krakowie. Koncert od Maćka S. [ciach] - kilka nieoficjalnych nagrań. Również od Maćka. [ciach] - "Requiem rozbiorowe" z koncertu w Trójce. Przesłał paweł1976. Chciałem zaznaczyć, że udostępniając to wszystko nie miałem żadnych złych intencji. Według moich informacji wszystkie powyższe nagrania są nieoficjalne. Jeżeli grzeszę piractwem, to nieświadomie i jeśli któreś z tych nagrań nie może być udostępniane to dajcie mi znać. /Edit: Nagrania nie są już dostępne - Przemek - 12-15-2004 Szmanie, czy możesz dowiedzieć się coś bliższego o tych nagraniach?? Tzn. czy Roman je osobiście nagrywał, czy tez na osobę która to robiła, czy może ma jakiekolwiek inne informacje o tych nagraniach. Jeżeli możesz zapytaj ... Re: Dwa koncerty JK - Szaszłyk - 12-16-2004 SzAMaN napisał(a):<!-- m --><a class="postlink" href="http://tarnobrzeg.org/~szaman/RPA.rar">http://tarnobrzeg.org/~szaman/RPA.rar</a><!-- m --> - fragment "Live in RPA" Witam, w powyzszym pliku znajduja sie nast. utwory: 1 Przejście Polaków przez Morze Czerwone 2 Modlitwa o wschodzie słońca 3 Rejtan, czyli raport ambasadora 4 Krajobraz po uczcie 5 Sen Katarzyny II 6 Samosierra 8 Zesłanie studentów 9 Wigilia na Syberii 10 Epitafium dla Brunona Jasieńskiego 11 Ballada wrześniowa Wiem, ze koncert w oryginale lyczy 17 utworow, czy ktos jest posiadaczem reszty???? Pozdrawiam - Przemek - 12-16-2004 W oryginale to jest ich 35 ... - misiek_skocz - 12-16-2004 Przemek napisał(a):W oryginale to jest ich 35 ... w takim razie co z resztą ????????? obiło mi sie o uszy o utworach które bedząc wykonywane na tym koncercie sa ich jedynymi nagraniami (wspomnienia niebieskiego mundurka) "Jeśli wie ktoś, co się z nim(i) stało - niech da znać. Bardzo proszę. Pilne." Do Przemka... - thomas.neverny@noos.fr - 12-16-2004 Drogi Przem... Mam wrazenie ze Ty wiesz sporo ciekawych rzeczy... Mnie tez sie "obilo o uszy" : slyszalem kiedys ze ten "Koncert w RPA" to to byl w ogole jakis album na 2 plytach (czyli informacja panow z Pomatonu ze, w ramach Boxu, udostepniaja wszystkie emigracyjne plyty bylaby niedokladna...?). Czy wiesz cos wiecej na ten temat ? (np. kto to wydal ?) Czy mozna by o tym pogadac ? Moze zainteresowaloby to innych forumowiczow ? W dyskografii JK na tej Witrynie nic nie znalazlem... PZDR TN - Przemek - 12-16-2004 Ten koncert nie był w dyskografii Pomatonu, bo nie był nigdzie wydany. To jest amatorskie nagranie, zrobione prawdopodobnie w 1985 roku w RPA. W wersji cd-audio oczywiście zajmuje 2 płyty. oooooo! - thomas.neverny@noos.fr - 12-16-2004 Czyli jak ten "Na Zywo'97" ? (cytowany w dyskografii Witryny ?) Gdzie mozna to dorwac ? TN Re: oooooo! - Luter - 12-16-2004 thomas.neverny@noos.fr napisał(a):Czyli jak ten "Na Zywo'97" ? (cytowany w dyskografii Witryny ?) Nie, bo "Koncert'97" był wydany - w pięciuset egzemplarzach, ale był. Natomiast RPA'85 nie był wydany. Dorwać go możesz kontaktując się z jedną z osób mających ten koncert. Rozumiem, że chciałbyś go zassać z jakiejś czeluści sieci. Jeśli tak, to napisz do mnie na przykład, albo do Przemka. Pozdrawiam, KN. sorki - thomas.neverny@noos.fr - 12-16-2004 SORKI... Przepraszam za nieporozumienie... Mnie chodzilo o tzw "koncert w RPA"... Mam pewne klopoty z "zaasymilizowaniem" pewnych tematow ... Dwa "prywatne" CD w 1985 ? Wydaje mi sie ze w 1985 mozna (ewentualnie) bylo zobaczyc w sklepach pierwsze CD...AEt jeszcze nie bylismy na etapie demokratycznego wypalania "oplatkow"/"nalesnikow".... Wiec mam klopoty ze zrozumieniem : jakis facet wypalil i rzucil ten album w 1985? Co? Jak? Gdzie? Nazwiska? Fakty? etc... "Prosimy o nie zmuszanie nas do korzystania z bezposredniej przemocy..." DOBRANOC TN - Przemek - 12-16-2004 Thomasie, dotarł mój mail do Ciebie ?? Czyżby istniała możliwość "dostania" całości konce - hydro@vp.pl - 12-17-2004 Czyżby istniała możliwość "dostania" całości koncertu "Live in RPA"? Jeśli tak, to polecam siępamięci ![]() Re: Dwa koncerty JK - Filip P. - 12-17-2004 SzAMaN napisał(a):Oba koncerty są spakowane do jednego pliku i są tu: z przykrością stwierdzam że link nie działa może czasowo ale cały dzień próbuje i nic ![]() Re: Czyżby istniała możliwość "dostania" całości k - Szaszłyk - 12-17-2004 hydro@vp.pl napisał(a):Czyżby istniała możliwość "dostania" całości koncertu "Live in RPA"? Ja również, a pisalem ze 17 utowrow bo pliki byly ponumerowane track 1/17 Re: Dwa koncerty JK - Hydrozagadka hydro@vp.pl - 12-17-2004 sizer napisał(a):SzAMaN napisał(a):Oba koncerty są spakowane do jednego pliku i są tu: Ja tak samo ![]() - SzAMaN - 12-17-2004 Kurcze! Na poczatku dzialal... Hmm...chyba kumpel cos kombinuje z serwerem. Powinno dzialac za niedlugo. Jak nie to w srode wrzuce to na inny serwer :| Teraz nie mam jak tego zrobic ![]() O rany ! - thomas.neverny@noos.fr - 12-17-2004 SZAMAN napisal : "wraz z wykonaną przez Romana okładką" A mnie, tak na oko, sie wydaje ze autorami tej okladki sa Wojtus J., Czesiu K. i spolka z Polskiego Zwiazku Pilki Recznej, che-che ... ![]() Dzieki SZAMAN ! :beer: TN - piotru - 12-18-2004 dali tylko materiał, Thomasie! Tylko parszywy materiał, czyli glinę :wink: ! :beer: - Filip P. - 12-23-2004 Działa już ten link!! :roll: Koncerty "Zbroja" i "Przejście Polakow" - emotikon - 12-24-2004 Doskonale ! Koncerty "Zbroja" i "Przejście Polakow" pod choinkę ! To ci prezent ! I na dodatek za friko ! :brawo: - Filip P. - 12-24-2004 No nie... ![]() - paweł1976 - 12-26-2004 :-o No cóż mogę napisać tylko jedno MOCNA RZECZ!!!! - sławek - 01-15-2005 jakby ktoś jeszcze był zainteresowany, to mam cały 2 płytowy koncert w rpa. mój nr gg 2307895 - w weekendy - SzAMaN - 01-24-2005 Przemek napisał(a):Szmanie, czy możesz dowiedzieć się coś bliższego o tych nagraniach?? Tzn. czy Roman je osobiście nagrywał, czy tez na osobę która to robiła, czy może ma jakiekolwiek inne informacje o tych nagraniach. Jeżeli możesz zapytaj ... Niestety nie udalo mi sie nic dowiedziec o pochodzeniu tych nagran. No, ale wazne, ze sa ![]() A co to zmienia ? - emotikon - 01-24-2005 Ano właśnie : Co to zmienia ? No i : Kto pyta ? W jakim celu ? :cwaniak: ::agent:: ::flirt:: - Elessar - 01-24-2005 Link do Zbroi znowu nie działa ;( Może ktoś kto już to ściągnął może zamieścić na innym serwerze? - Filip P. - 01-24-2005 Drogi Elessarze, może spróbuj do mnie na gg, jeśli masz stałe łącze to pójdzie ![]() Ps. GG polazuje że jestem niedostępny gdyż włączyłem opcję taką. Najlepiej napisz na priv i się umówimy. Pozdrawiam - Zeratul - 02-02-2005 U mnie działają wszystkie linki :jupi: :brawo: Wielkie dzięki Szaman ![]() Pozdrawiam Zeratul P.S. Szaman - May Adun be with you! - SzAMaN - 02-02-2005 Z linkami mogą być od czasu do czasu problemy, ale przejściowe, więc jeśli coś nie działa próbujcie po pewnym czasie. Mam jeszcze prośbę - nie sciągajcie wszystkiego na raz, bo te serwery maja upload tylko 32 kB/s, i obsługują sieć osiedlową. Pozdrawiam Byłbym zapomniał... Zeratul - Starcraft rządzi ![]() ojejku... - Roman Y 7th - 02-02-2005 To może lepiej dajmy sobie spoko z MJK02, MJK03... co, SzAMaN...? Jeszcze ci wywali korki na calym osiedlu... (że o innych tutaj już nie wspomnę) ![]() |