![]() |
Wrocław Salon JK 16 X 2007, godz. 20:00 - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Wrocław Salon JK 16 X 2007, godz. 20:00 (/showthread.php?tid=5230) Strony:
1
2
|
Wrocław Salon JK 16 X 2007, godz. 20:00 - dziura - 10-11-2007 Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego w klubie łykend ul. Podwale 37/38. - Triada Poetica - Łukasz Jęcek Wstęp wolny Czyli Salon już wkrótce ![]() 1. Dziura + 2,3 osoby - ann - 10-11-2007 W przyszłości dawaj datę w temacie albo w poście, a nie w samym opisie, bo potem wchodząc do tematu nie wiadomo, o czym piszesz... (poprawiłam ![]() - ReDi - 10-11-2007 1.Dziura + 2,3 osoby 2. ReDi i prawdopodobnie współlokator - Simon - 10-11-2007 1.Dziura + 2,3 osoby 2. ReDi i prawdopodobnie współlokator 3. $imon - yeremyash - 10-11-2007 Simon napisał(a):3. $imonaleś skromny ;p ![]() a ile to jest 2,3 osoby? - pkosela - 10-11-2007 Małżeństwo i dziecko w drodze ![]() - basik - 10-11-2007 4. basik, być może z osobą towarzyszącą. - dziura - 10-11-2007 yeremyash - 2 lub 3 osoby, przepraszam za nieodpowiedni zapis. ann - przepraszam, już nigdy tak nie postąpię ![]() Jakieś afterparty zapewne się odbędzie ? - Simon - 10-11-2007 dziura napisał(a):Jakieś afterparty zapewne się odbędzie ?Jak zwykle, zresztą. Z reguły przenosimy się do Kwatery Głównej Salonu - miana pubu nie podaję, co by nie byś posądzonym o reklamę. yeremyash napisał(a):aleś skromnyNo, skromny, skromny. Tym razem chyba nie zagramy. - ewus - 10-11-2007 1.Dziura + 2,3 osoby 2. ReDi i prawdopodobnie współlokator 3. $imon 4. basik, być może z osobą towarzyszącą. 5. Ewa + jak dobrze pójdzie kilka osób z roku (tylko w środę jakaś kartkówka... :/) - jodynka - 10-11-2007 ewus napisał(a):tylko w środę jakaś kartkówka... :/zabić. ![]() - ewus - 10-11-2007 Mnie, czy wykładowcę? ![]() - jodynka - 10-11-2007 ewus napisał(a):Mnie, czy wykładowcę? wykładowcę, przecież nie Ciebie! Za co Ciebie? ![]() ewus napisał(a):W każdą środę mam kartkówkę, więc nei ejst to przynajmniej zbyt szczgólna okazja...jak to nie? permanentne gnębienie studentów. Zabić. ![]() Dobra, koniec OT. - yeremyash - 10-12-2007 dziura napisał(a):yeremyash - 2 lub 3 osoby, przepraszam za nieodpowiedni zapis.przecież nie masz mnie za co przepraszać ![]() ewus napisał(a):(tylko w środę jakaś kartkówka... :/ )a kto by się tym przejmował :p 1.Dziura + 2,3 osoby 2. ReDi i prawdopodobnie współlokator 3. $imon 4. basik, być może z osobą towarzyszącą. 5. Ewa + jak dobrze pójdzie kilka osób z roku (tylko w środę jakaś kartkówka... :/ ) 6. yer (i w środę dopiero na 15:30 ![]() - ewus - 10-12-2007 yeremyash napisał(a):6. yer (i w środę dopiero na 15:30No! Tak długo się nie dopisywałeś, że aż się przestraszyłam, że Krzyku nie usłyszę! ;-) - Łukasz - 10-12-2007 No to ja też się pojawię : ![]() - yeremyash - 10-13-2007 aha, a da się u kogoś przekimać? - zamocik_23 - 10-14-2007 yeremyash napisał(a):1.Dziura + 2,3 osoby7. zamocik_23 (jaz zwykle i nie sama ![]() - Musta - 10-15-2007 1.Dziura + 2,3 osoby 2. ReDi i prawdopodobnie współlokator 3. $imon 4. basik, być może z osobą towarzyszącą. 5. Ewa + jak dobrze pójdzie kilka osób z roku (tylko w środę jakaś kartkówka... ) 6. yer (i w środę dopiero na 15:30 ) 7. zamocik_23 (jaz zwykle i nie sama ![]() 8. musta + 2 sztuki - Khamul - 10-17-2007 Zgodnie z ustaleniami rusza kolejna "edycja" spotkań "Śpiewogranie w Bałaganie" ![]() info o listopadowym śpiewograniu w klubie Bałagan w ogłoszeniach. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=117821#117821">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 821#117821</a><!-- m --> - Alek - 10-17-2007 Khamul,a może by tak coś o koncercie? ![]() - Khamul - 10-17-2007 No był troszkę inny niż te na których byłem wcześniej gdyż NIE BYŁO TRIADY ![]() Całość wyglądała jak jeden wielki koncert życzeń (spełnionych i niespełnionych)czyli co publika chciała to czasem dostawała ![]() - zamocik_23 - 10-17-2007 Brak Triady dało się widocznie odczuć.. Choć szczerze mówiąc miałam kapkę nadzieji kiedy gdzieśtam na sali zobaczyłam Alę.. Khamul napisał(a):Całość wyglądała jak jeden wielki koncert życzeń (spełnionych i niespełnionych)czyli co publika chciała to czasem dostawałaHeh.. Licytacja kawałków była nader ciekawa i sympatyczna ![]() ![]() Ach... No i ciesze się, że powiększyło nam się grono Lykendowiczów. Mowa o nalocie matematyków wszelkiej maści i zamieszkania ![]() ![]() - ewus - 10-17-2007 :-) Matematyków się naszło i myślę, że sporo wróci na następny Salon. Tylko niebieskich było mało... Za to Triadę słyszałam w piątek i baardzo liczyłam na to, że te 3 utwory zagrane w Empiku to tylko przedsmak koncertu. No trudno, poczeka się i na następny :-) - Khamul - 10-17-2007 ewus napisał(a):Triadę słyszałam w piątek i baardzo liczyłam na to, że te 3 utwory zagrane w Empiku to tylko przedsmak koncertu. No trudno, poczeka się i na następny :-)U mnie było tak samo. Ale jestem twardy i czekam na kolejny salonik - zwłaszcza, że wiem że na nim niespodzianka ma być wielka. Ale przed kolejnym Salonikiem mamy jeszcze koncert muzyki Wysockiego (30.10.07 w Łykendzie) i Śpiewogranie w Bałaganie (9.11.07) - olinka - 10-17-2007 Jako 1/3 Triady powiem tylko, że nie chcieliśmy was nudzić niewiele wzbogaconym repertuarem, ale staramy się to nadrabiać właśnie ![]() A co do koncertu w Empiku - myśmy się tam czuli trochę śmiesznie, zwł. jak podchodziłam do mikrofonu po tekście "czarna krowa w kropki bordo" :rotfl: i miałam nadzieję, że nikt z bywalców salonowych tego nie oglądał, a tu jednak :' - ewus - 10-17-2007 Ja nie widziałam - ukryłam się w okolicy schodów i podchodziłam tylko na piosenki ;-) - yeremyash - 10-18-2007 ewus napisał(a):Tylko niebieskich było mało...to zależy ile rozumiesz przez mało ![]() - Simon - 10-18-2007 Z niekłamaną radością odnotowuję fakt, że Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego zyskał mocną pozycję i jest ważnym miejscem na kulturalnej mapie Wrocławia. Wiedzą o nas w Polsce, piszą o nas w prasie, mówią o nas w audycjach radiowych, pokazują w tv. Na nasze koncerty i spotkania okołokoncertowe przyjeżdżają ludzie z drugiego końca kraju, mamy sympatyków przybywających z sąsiednich województw, jest wreszcie wierna, lokalna, fantastyczna publiczność. Udało nam się stworzyć specyficzną, niepowtarzalną atmosferę, duch Jacka krąży po scenie i po sali... Dlaczego o tym wszystkim piszę? Ano dlatego, że ostatnia, wtorkowa edycja WSJK była okrągłą - dziesiątą. Traktuję to jako osobisty sukces. Cieszę się, że udało mi się stworzyć cos takiego, coś co żyje - niczym żywy organizm - rozwija się. Serdecznie dziekuję wszystkim, którzy mnie w tym wspierali, wspierają i będą wspierać - mam nadzieję - nadal. Dzięki Wam moje pomysły mają szansę realizacji a przede wszystkim - mają po prostu sens... A to jest najważniejsze. Raduje sie serce, raduje się dusza - gdy widzę Was na imprezach Salonowych czy Triadowych. Nisza, którą sobie wykopałem, czyli pisanie muzyki do nieznanych szerzej (tudzież słabo znanych) wierszy Jacka okazała się "społecznie przydatna" i cieszę się, że pomiędzy katarzynami czy obławami chcecie słuchać traktatów o przestrzeni i tunelowych nokturnów. Osobnej satysfakcji dostarcza mi prezentowanie Wam poezji Michała Frąckowskiego, która - uważam - godna jest takiej, a nawet lepszej prezentacji. Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego tworzycie przede wszystkim WY. My- wykonawcy - bywamy, WY - natomiast - JESTEŚCIE. Ostatni koncert WSJK był szczególny, tak ze względu na dziesiątą edycję, jak i swój specjalny klimat. Łukasz Jęcek nadał temu spotkaniu magiczny wymiar. Dał chyba najlepszy spośród swych dobrych koncertów. Yeremiash na naszej scenie czuje się coraz lepiej i kiedyś pewnie także da pełny koncert. Klub muzyczny również "uczcił" nasz mały jubileusz oferując do zamówień barowych bilety na Cuban Day. <!-- m --><a class="postlink" href="http://wrock.pl/index.php?name=News&file=article&sid=427">http://wrock.pl/index.php?name=News&fil ... le&sid=427</a><!-- m --> Czas zatem na podziękowania dla włodarzy tegoż przybytku - w osobie Krzysztofa Jakubczaka. Wielkie podziękowania także dla nieocenionego Bartka za stołem mikserskim i naszych drogich barmanek za ladą. Jestem po wstępnych rozmowach z klubem na temat organizacji zjazdu forum w "Łykendzie". Musimy sie tutaj wspólnie zastanowić nad najbardziej optymalnym terminem. Sądzę, że sprawa warta jest przemyślenia, gdyż warunki na takową imprezę są naprawdę dobre - jest scena, jest nagłośnienie, jast i bar. Mam tez nadzieję, że pomysły na stronę internetową WSJK doczekają się realizacji za sprawa ReDiego. Moi Drodzy - za miesiąc - 13 listopada dzień szczególny dla Salonu. Będziemy obchodzić pierwszą rocznice istnienia. Liczę, że uświetnicie swa obecnością ten szczególny koncert i razem stworzymy niezapomniane widowisko. To tyle, tak na gorąco. Pozdrowienia serdeczne. $ - pkosela - 10-18-2007 Simon napisał(a):Ano dlatego, że ostatnia, wtorkowa edycja WSJK była okrągłą - dziesiątą. Simon napisał(a):Będziemy obchodzić pierwszą rocznice istnienia.Serdeczne gratulacje dla Ciebie Simonie i dla wszystkich zaangażowanych w tworzenie Salonu! :urodziny: Mam nadzieję, że kiedyś wreszcie uda mi się odwiedzić Was i Wasze magiczne miejsce... Simon napisał(a):Jestem po wstępnych rozmowach z klubem na temat organizacji zjazdu forum w "Łykendzie"... tym bardziej, przy takiej okazji ![]() |