Forum o Jacku Kaczmarskim
12 X 2007 Triada Poetica - Wrocław - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: 12 X 2007 Triada Poetica - Wrocław (/showthread.php?tid=5223)

12 X 2007 Triada Poetica - Wrocław - ReDi - 10-08-2007

Pozwolę sobie skopiować info ze strony Triady:
Cytat:12 października o godz. 18.00 Triada Poetica wystąpi na scenie wrocławskiego Empiku w ramach trzeciej edycji imprezy "Poetyckie wnętrza".

Jak informują organizatorzy:
"Scena empiku przeistoczy się w warsztaty teatralne: wystąpią młodzi, utalentowani studenci i licealiści. Zaprezentowane będą wiersze młodych, nieznanych poetów przeplatane piosenką literacką.
Celem spotkania jest stworzenie miejsca, gdzie może zaistnieć poezja oraz
ludzie, którzy chcą ją prezentować. Spotkanie ma na celu również wzruszyć i
zaskoczyć słuchaczy."

- Khamul - 10-13-2007

Było nieźle - choć liczyłem na więcej (oczywiście chodzi mi o ilość, bo jakość jak zawsze najwyższa). We wtorek nadrobimy ;P.

- Simon - 10-13-2007

Khamul napisał(a):Było nieźle - choć liczyłem na więcej (oczywiście chodzi mi o ilość, bo jakość jak zawsze najwyższa).
Hm...
Jedno wiem: w przyszłości bede się dowiadywał DOKŁADNIE na czym impreza ma polegać. Razem z innymi grającymi bylismy niejako widzami jak inni, gdyż na bieżąco oglądaliśmy to, co się dzialo - jeno z drugiej strony Smile
A moje oblicze zdradzalo chyba niekiedy mój stosunek do tego, co sie dzieje. Wink

- pkosela - 10-13-2007

Cytat:Spotkanie ma na celu również wzruszyć i zaskoczyć słuchaczy.
Simon napisał(a):Razem z innymi grającymi bylismy niejako widzami jak inni, gdyż na bieżąco oglądaliśmy to, co się dzialo - jeno z drugiej strony
Hmmm... To co się tam działo?

- Simon - 10-13-2007

Pomiędzy nami - grającymi - a publicznością, była niejako druga scena, na której mlodzi ludzie prezentowali różne poetyckie uniesienia i improwizowali jakies dramy. Więc patrzyliśmy na to z "tyłu".

- ewus - 10-13-2007

Nie widziałam Twojego oblicza co prawda. Ale wiersze o tym, czym jest miłość niespecjalnie przypadły mi do gustu. Wink Za to Triada nadrobiła wszelkie niedociągnięcia teatralniaków.

- PMC - 10-14-2007

Jakieś nagrania się ostały? Wink

- Simon - 10-14-2007

A nawet nie interesowałem się tym.
Niebawem koncert na zamku w Bolkowie - tam chciałbym rejestrować, bo to poważniejsze i większe przedsięwzięcie.

- nadzieja - 10-17-2007

Simon napisał(a):A moje oblicze zdradzalo chyba niekiedy mój stosunek do tego, co sie dzieje
Twoje oblicze nie było dla wszystkich widoczne, bo skrzętnie kryło się za kotarą... Wink

W moim odczuciu część muzyczna całego przedsięwzięcia o całą klasę przewyższała poziomem część improwizacyjno-recytowaną. Ta druga na uznanie zasługuje na pewno za ogromne zaangażowanie emocjonalne młodych artystów, jednak muzyczni wykonawcy, na czele z dwuosobową reprezentacją Triady, stanowili ten powód właśnie, dla którego nie żałowałam spędzonego tam wieczoru. Smile