Forum o Jacku Kaczmarskim
Prezentacja wierszy oraz koncert - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Gintrowski, Łapiński, Wysocki i inni (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Poeci i Bardowie (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Wątek: Prezentacja wierszy oraz koncert (/showthread.php?tid=4919)

Prezentacja wierszy oraz koncert - OLI - 08-10-2007

Informację zamieszczam za GW:
Dziedziniec Muzeum Wojska Polskiego, Al. Jerozolimskie 3
Pokolenie, którego nie było...
-prezentacja wierszy Krzysztofa Marii Sieniawskiego i koncert Jacka Majewskiego i Tomasza Susmęda
sob. g. 19

więcej informacji znalazłem
tutaj

Ktoś się wybiera? Ja z chęcią bym posłuchał zarówno wierszy, jak i wspomnień oraz samego koncertu.

- pkosela - 08-10-2007

OLI napisał(a):Ja z chęcią bym posłuchał zarówno wierszy, jak i wspomnień oraz samego koncertu.
jateż
Jak mi niebo nie zawali się na głowę, to będę Wink
Dzięki Oli!

- tmach - 08-10-2007

A ja nie mogę. Sad A z chęcią bym poszła.

- Kuba Mędrzycki - 08-10-2007

OLI napisał(a):Ktoś się wybiera? Ja z chęcią bym posłuchał zarówno wierszy, jak i wspomnień oraz samego koncertu.
Gdyby informacja pojawiła się przynajmniej kilka dni wcześniej, pewnie więcej osób wybrałoby się na ten koncert.

- Młoda - 08-11-2007

No i nie udało mi się pójść... Czy ktoś był i zechciałby coś opowiedzieć? Smile

- tmach - 08-12-2007

Byłam i mówię "coś". Wink Kto nie był niech żałuje. Jacek z Tomkiem wykonali kawał dobrej roboty. Bardzo podobał mi się Tomek ( bez podtekstów ), jest świetny. Jacka słyszałam po raz pierwszy śpiewającego, jak na moje ucho nie było źle. Jedynym minusem był akustyk Big Grin Wiadomo, że nie wszystkie utwory podobały mi się jednakowo, ale całość sprawiała pozytywne wrażenie.
Co do reszty wykonawców, nie będę się wypowiadać. Z ciekawostek pokazywany był występ Jacka Kaczmarskiego z Opola '81. Big Grin

- gosiafar - 08-12-2007

Popieram Przedmówczynię, było świetnie (oczywiście oprócz akustyka), Jacek wykazał się spokojem i opanowaniem "w chwili próby", miał to nawet "wkalkulowane"! Big Grin
I Jacek, i Tomek stanęli na wysokości zadania. Po koncercie też było bardzo sympatycznie, tylko trochę mokro! Big Grin Dzięki za koncert i miłe Towarzystwo po nim. Smile

- Młoda - 08-12-2007

Teraz jeszcze bardziej żałuję, że nie byłam Sad
Żadna z was nawet się nie pochwaliła że idzie, a Małpa jeszcze nakłamała, że jej nie będzie! Zapamiętam to sobie!

I tak was kocham Smile

- gosiafar - 08-12-2007

Młoda napisał(a):Żadna z was nawet się nie pochwaliła że idzie, a Małpa jeszcze nakłamała, że jej nie będzie! Zapamiętam to sobie!
Tak jakoś przyszli Ci, którzy się nie deklarowali, lub mieli nie przyjść, natomiast nie przyszli Ci, którzy być mieli...

Czyli - nic nowego! Trzeba się było nie oglądać na innych i przyjść! Wink

- Młoda - 08-12-2007

Miałam ochotę pojechać, ale i tak pewnie bym nie zdążyła albo zdążyłabym na samą końcówkę Sad

- gosiafar - 08-12-2007

Młoda napisał(a):Miałam ochotę pojechać,
No, to teraz żałuj i nie miej pretensji do innych! Wink

- Młoda - 08-12-2007

No to żałuję i pretensji nie mam Smile

- Kuba Mędrzycki - 08-12-2007

Dziewczęta, może wreszcie poinstalujecie sobie na komputerach komunikatory internetowe? Słyszałem, że gadu-gadu jest całkiem niezły. :wredny:

[ Dodano: 12 Sierpień 2007, 17:39 ]
tmach napisał(a):Byłam i mówię "coś
A można się dowiedzieć jakie utwory Jacek z Tomkiem wykonywali?

- gosiafar - 08-12-2007

Ale my - tak czy inaczej - rozmawiamy na temat koncertu, Kubo, a nie reklamujemy komunikatorów żadnego typu! Wink

- pkosela - 08-12-2007

Kuba Mędrzycki napisał(a):A można się dowiedzieć jakie utwory Jacek z Tomkiem wykonywali?
Też bym się chętnie dowiedział, co straciłem...

- tmach - 08-12-2007

Kuba Mędrzycki napisał(a):A można się dowiedzieć jakie utwory Jacek z Tomkiem wykonywali?
Nie pamiętam tytułów utworów. :wstyd: Mam kłopoty z zapamiętywaniem tytułów. To już może Jacek lub Tomek podpowiedzą. A ogólnie, Jacek, swego czasu, napisał muzykę do kilkunastu/dziesięciu utworów Sieniawskiego. I część tych utworów Panowie wykonywali.