Blog stworzony w celu propogowania piosenki autorskiej - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Blog stworzony w celu propogowania piosenki autorskiej (/showthread.php?tid=4622) |
Blog stworzony w celu propogowania piosenki autorskiej - Szymon - 06-14-2007 Blog "stworzony w celu propagowania piosenki autorskiej wśród młodych ludzi" - DX - 06-14-2007 Prowadzony przez dwie 13-latki. I poświęcony poecie, któremu: Cytat:Ostatnio coraz częsciej zdarza się sięgac do ostrzejszych rytmów więc jak widać nie obraca się tylko i wyłącznie w kręgu piosenki autorskiej.Bardzo ciekawy link! - Mat - 06-14-2007 DuchX napisał(a):Bardzo ciekawy link!a komentarze na blogu jeszcze ciekawsze - Artur - 06-14-2007 Szczerze wątpię by autorki miały 13 lat... - Mat - 06-14-2007 Artur napisał(a):Szczerze wątpię by autorki miały 13 lat...czyżbyś drogi Arturze węszył jakąś intrygę? ja lubię intrygi :wredny: - Artur - 06-14-2007 Mat napisał(a):czyżbyś drogi Arturze węszył jakąś intrygę? ja lubię intrygiPrzy tym spisku szara sieć to pikuś - Mat - 06-14-2007 nie no.. kto by tego bloga nie prowadził to: Cytat:Świetny blog moja psiapsiółkoniesądzę, żeby to ktoś fabrykował... chociaż może... kochane dzieci neostrady : - Artur - 06-14-2007 Nie mów, że nie znasz słowa psiapsiółka :o. - Mat - 06-14-2007 Artur napisał(a):Nie mów, że nie znasz słowa psiapsiółka :o .nie :ups: możesz mi przybliżyć etymologię tego słowa ?? - Alek - 06-14-2007 Szymonie - czy wielkim pudłem jest przypisanie Ci komentarza z 14.06.2007 z godziny 17:19? - Artur - 06-14-2007 Mat napisał(a):nie możesz mi przybliżyć etymologię tego słowaPrzyjaciółka kobiety / dziewczyny. Na pewno to nie wymysł dzieci neostrady bo używają tego moi dziadkowie wychowani na wileńszczyźnie, może więc jakiś rusycyzm, ale bo coś w tym guście. - ann - 06-14-2007 Za Słownikiem Języka Polskiego: Cytat:psiapsióła pot. «przyjaciółka» - Szymon - 06-14-2007 Alek napisał(a):Szymonie - czy wielkim pudłem jest przypisanie Ci komentarza z 14.06.2007 z godziny 17:19?Tak, jest wielkim pudłem. Ja bym się przecież podpisał. Pozdrawiam! - fizol - 06-14-2007 Genialna biografia ) [ Dodano: 14 Czerwiec 2007, 23:46 ] Ale szkoda, że nie wpadnę na koncert w Lublinie btw: Piotr Kajetan Matczuk zainspirowany serialem Włatcy móch napisał(a):Gorzkie żalePozazdrościł Czesiowi czy co? - jodynka - 06-15-2007 znalezione na rzeczonym blogu: DuchX: A ja napisałem wiersz o PKM. Czy zamieścicie go na blogu plisss? Maleństwo: do: DuchX jeśli tak koniecznie chcesz się wybić i zazdrościsz Kajetanowi to proszę wyślij nam swoję poezję prywatnie...zobaczymy co z nią zrobić.. DuchX, zazdrościsz Kajetanowi? Też chciałbyś być artystą? Spokojnie, założymy Ci bloga Ale nie! Nie rób tego! Nie wysyłaj im swojego wiersza! Nie zdradzaj talentu u konkurencji! Najpierw założymy Ci bloga, a potem wyślemy im link. I to oni będą nam zazdrościć! Zobaczysz! - reuter - 06-15-2007 fizol napisał(a):Pozazdrościł Czesiowi czy co?Najwidoczniej. Nastepny utwór (czy wytwór, nazwa do wyboru) będzie miał tytuł "Armaggedon Ms. Frau" - radziu_88 - 06-15-2007 blog został stworzony przez dwie ,,fanki'' PKM. Z tego co wiem mają po 13 lat :rotfl: blog powstał bez wiedzy PKM. sam blog jest żałosny pozdro [ Dodano: 15 Czerwiec 2007, 22:11 ] na blogu PKM napisał PKM napisał(a):Do ludzi z forum JK! Zapoznałem się dokładnie ze wszystkim ... - DX - 06-15-2007 Eee... kto się wyżywa na tych dziewczynach? Żeby nie było - mojej PKMtematycznej poezji jeszcze im - za radą Jodynki - nie wysyłałem ;]. [ Dodano: 16 Czerwiec 2007, 01:03 ] Swoją drogą: ( <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.pmatczuk.art.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=35&Itemid=19">http://www.pmatczuk.art.pl/index.php?op ... &Itemid=19</a><!-- m --> ) Piotr Matczuk na swojej stronie napisał(a):Program oparty o płytę „Stare spróchniałe drzwi” plus piosenki, które nie weszły w skład płyty a tematycznie są powiązane z programem. Muzyka jest w 100% napisana przeze mnie. Teksty takich poetów jak: Zbigniew Herbert, Krzysztof Kamil Baczyński, Bruno Jasieński, Czesław Miłosz, Krzysztof Gozdowski (plus moje autorskie teksty). Czas trwania – około 60 minut."Oddział chorych na raka a la polonaise A.D. 2002" awansował na tekst autorstwa Piotra Matczuka? - radziu_88 - 06-16-2007 DuchX napisał(a):"Oddział chorych na raka a la polonaise A.D. 2002" awansował na tekst autorstwa Piotra Matczuka?Z tego co mi wiadomo nie został on wymieniony,gdyż PKM wyrzucił piosenke "Oddział chorych na raka a la polonaise A.D. 2002" z programu ,,Stare spróchniałe drzwi'' i nie śpiewa już jej. Taki jest powód nie wymienienia JK jako autora jakiegoś tekstu )) Poza tym trzebna zaznaczyć że napisał PKM napisał(a):Teksty takich poetów jaka ten zwrot oznacza że nie musiał podać wszystkich poetów,którzy tam występują ) no chyba że PKM wśród wszystkich wymienionych stawia JK na samym końcu albo wcale nie wartego wymienienia : pozdro - DX - 06-16-2007 radziu_88 napisał(a):Z tego co mi wiadomo nie został on wymieniony,gdyż PKM wyrzucił piosenke "Oddział chorych na raka a la polonaise A.D. 2002" z programu ,,Stare spróchniałe drzwi'' i nie śpiewa już jej.Rozumiem. Swoją drogą to ciekawe - czy wiesz może dlaczego PM usunął tę piosenkę z programu? Zdarzało mi się słuchać jej dla przyjemności. - radziu_88 - 06-16-2007 DuchX napisał(a):Rozumiem. Swoją drogą to ciekawe - czy wiesz może dlaczego PM usunął tę piosenkę z programu? Zdarzało mi się słuchać jej dla przyjemności.Nie,nie wiem dlaczego - Sławek - 06-16-2007 ale niech te młode 13 letnie dziewczęta słuchają Kajetana, niech się zachwycają... ja w ich wieku słuchałem New Kids On The Block, do Kaczmarskiego dorosłem dopiero parę lat później. Teraz słuchają PKM, ale może za parę lat ktoś im opowie o Grechucie, Kaczmarskim, Czyżykiewiczu. Jeżeli to etap przejściowy do naprawdę dobrej muzyki, to ja bynajmniej popieram! - jodynka - 06-16-2007 Sławek napisał(a):Jeżeli to etap przejściowy do naprawdę dobrej muzyki, to ja bynajmniej popieram!to "bynajmniej", czy popierasz? - Sławek - 06-16-2007 bynajmniej ja tak uważam - DX - 06-16-2007 Pytanie za sto punktów - jak pokrótce wyjaśniłbyś subtelną różnicę znaczeniową pomiędzy "bynajmniej" a "przynajmniej"? - radziu_88 - 06-17-2007 ,,przynajmniej'' jest to określenie do rzeczownika najcześciej,czyli np. ,,bede miał przynajmniej 80% z matury z historii'' ) Słowo ,,bynajmniej'' jest to słowem ,,potwierdzeniem'' to tak jak zwrot ,,w rzeczy samej''. jeśli nie to to bw :rotfl: - Olo - 06-17-2007 jodynka napisał(a):to "bynajmniej", czy popierasz? W. Młynarski napisał(a):Zwłaszcza złośliwie zaś wyszydziłaJodynko, od takiego czepiania się, to na Forum jest Edyta. Róbmy swoje - Sławek - 06-17-2007 DuchX napisał(a):Pytanie za sto punktów - jak pokrótce wyjaśniłbyś subtelną różnicę znaczeniową pomiędzy "bynajmniej" a "przynajmniej"?ja nie wiem, zapytaj Kajetana, to z niego ten cytat - gosiafar - 06-17-2007 jodynka napisał(a):to "bynajmniej", czy popierasz?"Bynajmniej" ma wydźwięk negatywny. Gdyby było "bynajmniej nie ..." to wszystko O.K. A "przynajmniej" to inaczej: "chociaż tyle". "Bynajmniej" jest zdecydowanie ostatnio nadużywane przez wiele osób. - Jaśko - 06-17-2007 Bynajmniej na tym forum. |