29 maja - Łódź - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: 29 maja - Łódź (/showthread.php?tid=4496) |
29 maja - Łódź - Tarko - 05-20-2007 Witam. Chciałbym serdecznie zaprosić wszystkich forumowiczów mieszkających w Łodzi lub przebywających w niej w tym terminie na mały koncert... a własciwie rodzaj przedstawienia słowno - muzycznego (akademii?) mającej na celu ukazanie twórczości i życia Jacka. Nie ukrywam, że jest ona przygotowana z myślą o tych, którzy o Jacku wiedzą zdecydowanie mniej niż Wy (my? ), ale z pewnością będzie to okazja do usłyszenia nowych wykonań kilkunastu piosenek i wierszy Jacka. Mam nadzieję, że dobrych. Impreza odbędzie się w I LO im. Mikołaja Kopernika na rogu ulic Więckowskiego i Żeromskiego. Przygotowana jest przez uczniów tego liceum (i w większości również uczniów ZS Muzycznych im. Stanisława Moniuszki). Początek o godzinie 17:00. Wstęp wolny. Serdecznie zapraszam ..::Zdravim::.. lekko stremowany Tarko PS. Z niejakim drżeniem serca będę oglądał nowe wpisy z deklaracjami "przyjdę" (jeśli takowe będą ). Strach pomyśleć, jak surowe będą sądy Kaczmarologów po naszym występie Ale mam nadzieję, że nikt nie będzie się czuł obrzygany artystycznie. - Wenus - 05-20-2007 Bardzo fajny pomysł z przyjemnością przyjdę posłuchać - Niktważny - 05-20-2007 Tarko napisał(a):Impreza odbędzie się w I LO im. Mikołaja Kopernika na rogu ulic Więckowskiego i Żeromskiego. Przygotowana jest przez uczniów tego liceum (i w większości również uczniów ZS Muzycznych im. Stanisława Moniuszki). Początek o godzinie 17:00. Wstęp wolny. Serdecznie zapraszamPoczułem się zaproszony i z chęcią przyjdę. - Tarko - 05-20-2007 No, my wczoraj mieliśmy okazję posłuchać Tria w Zapiecku, więc poczucie zaproszenia jest jak najbardziej na miejscu Oj, będzie ciężko sprostać takiej publiczności - PMC - 05-20-2007 Paweł Konopacki napisał(a):Poczułem się zaproszony i z chęcią przyjdę.No to się zobaczymy - Wenus - 05-21-2007 Tarko napisał(a):Ale mam nadzieję, że nikt nie będzie się czuł obrzygany artystycznie.myśle, że to nam nie grozi - Paper - 05-21-2007 Przyjdę - Wenus - 05-28-2007 to już jutro ktoś się jeszcze namyślił? - Wenus - 05-29-2007 byłam wróciłam :brawo: więc pracowaliście na tym 3 miesiące... woooooooooooooooooooooooooooow Bardzo podobały mi sie: "Zbroja" "1788" "Między nami" ale za hity wieczoru uważam "Autoportret Witkacego" i "Arka Noego" (coś czuje, że szykuje się nam kolejne trio ) ) Po raz pierwszy słyszałam w wersji recytowanej "Ostatnia Mruczanka, albo Spleen Kubusia Puchatka" Jedna tylko uwaga: BARTEK , JAK JESZCZE RAZ BĘDZIESZ KONFERANSJEREM TO NIE CHOWAJ SIĘ ZA KURTYNĄ ... słyszałam głos i widziałam Twój nos (nawet mi się zrymowało ) na przyszłośc bardziej centralnie proszę ) - PMC - 05-29-2007 Mnie się niestety, z powodów niezależnych, nie udało dotrzeć. Szkoda, ale widziałem próbę i za to piwo ogromne - Wenus - 05-29-2007 PMC napisał(a):widziałem próbęale próba to nie to samo :' może są jakieś nagrania? może można je udostępnić? może artyści się zgodzą... ) - PMC - 05-29-2007 Wenus napisał(a):ale próba to nie to samo :'Niestety Dlatego właśnie żałuję Pozdrawiam - Tarko - 05-30-2007 No cóż, patrząc na sam występ muszę przyznać, że próba to NAPRAWDĘ nie to samo Co do chowania się za kurtyną - była zasłaniana w ostatniej chwili i już zabrakło czasu i pamięci by sprawdzić, czy na pewno widać mnie zewsząd (a nos mam tak duzy, że zawsze się tam gdzieś znajdzie). Cieszę się, że Ci się podobało, droga Wenus. Dla nas to pierwsze koty za płoty. Czy będzie coś więcej? Nie wiadomo. Może kiedyś Nagrań niestety brak. Nie wyciągamy wniosków z przeszłości (już raz nam się udało stworzyć coś fajnego, czego również nie nagraliśmy i do dziś żałujemy). No, ale jak już będziemy grali w Zapiecku, to tam na pewno ktoś nagra :rotfl: :rotfl: Tym którzy byli (tej, która była? ) dziękuję za obecność ..::Zdravim::.. Tarko - Wenus - 05-30-2007 Tarko napisał(a):(a nos mam tak duży, że zawsze się tam gdzieś znajdzie)wcale nie jest duży Tarko napisał(a):Czy będzie coś więcej? Nie wiadomo. Może kiedyśjak to kiedyś?? teraz jest świetny czas szkoda robić krok w tył jak się już zrobiło pięć w przód Tarko napisał(a):jak już będziemy grali w Zapieckudajcie znać KIEDY zrobimy większą akcje informacyjną Tarko napisał(a):(tej, która była? ) dziękuję za obecnośćproszę bardzo to była przyjemność pozdrawiam |