![]() |
wieczór z piosenkami Jacka w Gliwiach - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: wieczór z piosenkami Jacka w Gliwiach (/showthread.php?tid=4159) |
wieczór z piosenkami Jacka w Gliwiach - Firey - 03-17-2007 Witajcie! Zapewne wśród Was jest wielu, którzy nie tylko uwielbiają twórczość Jacka Kaczmarskiego ale też grają i śpiewają jego utwory. Od dłuższego czasu myślałam o tym, żeby spróbować zorganizować w moim mieście spotkanie miłośników muzyki Kaczmarskiego. Myślę o tym w kontekście niezbyt sformalizowanej imprezy, czegoś na kształt amatorskiego koncertu, podczas którego chętni, którzy wykonują utwory Jacka mogliby zagrać i zaśpiewać swoje ulubione piosenki. A takich z pewnością jest wielu! Jest w Gliwicach bardzo sympatyczna knajpka, w której odbywają się koncerty folkowe, szantowe, wieczorki poetyckie a także wszelkie amatorskie muzykowanie jest tam mile widziane. lokal dysponuje sprzętem nagłośnieniowym. Co Wy na to? pozdrawiam Firey - Filip P. - 03-17-2007 Fajowo! Jeśli Agatka zrobi przy okazji imprezę to nie ma się co zastanawiać ![]() - OLI - 03-17-2007 Ja jestem za, ale chyba nic dla dobra ogółu nie zaśpiewam. A co do samych Gliwic to po wczorajszym wieczorze to sam nie wiem czy tam nie byłem... - Bartek.K - 03-17-2007 Występować może średnio, ale wpaść i posłuchać na pewno byłbym rad. - Nowhere Woman - 03-17-2007 A jaki termin wchodzi w rachubę? - DX - 03-17-2007 Doskonały pomysł! Nieszczęśni, którzy słyszeli mój śpiew mogą potwierdzić, że moje występowanie byłoby złym pomysłem. Ale obecność na widowni już teraz zapowiadam niemalże niezależnie od ewentualnej daty (proszę, nie w długi weekend majowy). - stopawel - 03-17-2007 DuchX napisał(a):proszę, nie w długi weekend majowya 4 V może być ![]() - Elessar - 03-17-2007 Też nie może być ![]() ![]() ![]() - Nowhere Woman - 03-17-2007 stopawel napisał(a):Bluźnisz waćpanDuchX napisał(a):proszę, nie w długi weekend majowya 4 V może być ![]() A tydzień później, w sobotę? - Agatka - 03-17-2007 Agatka mówi, ze żadnej imprezy nie zrobi, bo nie ma czasu i prosi termin czerwcowy i pyta się w dodatku o jakiej knajpie myśli organizator. Agatka Pozdrawia ![]() - stopawel - 03-17-2007 Nowhere Woman napisał(a):Bluźnisz waćpan toż przecież długi weekend jak nic.droga waćpanno długi jak dla kogo :' - Nowhere Woman - 03-17-2007 stopawel napisał(a):droga waćpanno długi jak dla kogo :'Rozumiem, że zdajesz wtedy polski ![]() - stopawel - 03-17-2007 Nowhere Woman napisał(a):Rozumiem, że zdajesz wtedy polskino myślę że zdaję ![]() - Voland - 03-17-2007 Witam Chętnie właczę się w projekt i mogę dać głos w miarę swoich mozliwośc wokalno-instrumentalnych. Czekam na szczegóły. ( próbki w dziale z twórczością własną). Pozdrawiam. - Kazia:) - 03-17-2007 Cześć! ![]() Jak najbardziej postarałabym się być, ale rada bym była żeby nie w dni matur moich się to odbyło ![]() Masz na myśli Latarnię? Tavernę? czy które?:> ![]() Naturalnie z braku talentów muzycznych śpiewać nie dam rady, że o graniu nie wspomnę, ale pomysł bardzo mi się podoba ![]() Również czekam na dane ![]() Pozdrawiam, Kasia ![]() [ Dodano: 17 Marzec 2007, 23:12 ] A może zamiast a maj a czerwiec to zrobić w kwietniu? ![]() - Filip P. - 03-18-2007 Kazia:) napisał(a):A może zamiast a maj a czerwiec to zrobić w kwietniu?A może raczej w czerwcu? - Agatka - 03-18-2007 Kazia:) napisał(a):Masz na myśli Latarnię? Tavernę? czy które?Podobno Latarnię mają na myśli. Pozdro666 ![]() - DX - 03-18-2007 Filip P. napisał(a):To może w kwietniu, a później powtórka w czerwcu? Swoją drogą, jak na kwestię daty zapatruje się Autorka tematu?Kazia:) napisał(a):A może zamiast a maj a czerwiec to zrobić w kwietniu?A może raczej w czerwcu? - Kazia:) - 03-18-2007 Jeśli faktycznie Latarania, to pomysł podoba mi się jeszcze bardziej ![]() ![]() Ale czekamy na potwierdzenie ![]() Właśnie, dwa razy też byłoby fajnie ![]() [ Dodano: 18 Marzec 2007, 20:12 ] Coś czuję, że datę ustali ilość wykonawców, jak sie znajdą, to będzie ![]() Witam na formu !!! - Przem - 03-19-2007 Witam na Waszym forum, czytam je od dawna.... Pomysł z koncertem w Gliwicach rewelacyjny !!! Zapewniam conajmniej 5 osób. Co do terminu im szybciej tym lepiej. pozdrawiam Przem - zamocik_23 - 03-19-2007 Ja proszę o piątek wieczorem... żebym dojechać zdążyła ![]() A do terminu jakoś się może dostosuję ![]() - Nowhere Woman - 03-20-2007 E tam piątek. Dajcie szansę tym, którzy mieliby z jakichś Krakówków dojeżdżać ![]() - Dawid Zawadzki - 03-21-2007 Gliwice, Bytom... w zasadzie rzut beretem ![]() ![]() ![]() Re: wieczór z piosenkami Jacka w Gliwiach - DX - 03-26-2007 Firey napisał(a):Co Wy na to?Wiesz już Pani, co my na to. Konie osiodłane, zbroje naoliwione, w ostrzach mieczy słońce świeci - cóż dalej? *-`- - Sowizdrzał - 03-28-2007 Informacja jest zbyt błaha żeby tworzyć nowy temat, a ponieważ dotyczy koncerciku w klubie "Latarnia" w Gliwicach to piszę tutaj ![]() ![]() Z tego co wiem to repertuar będzie utrzymany w klimacie rockowo-bluesowo-poetyckim. Można się spodziewać kilku autorskich kompozycji, ale przeważać będą covery. Pojawią się dwie piosenki Jacka Kaczmarskiego: "Bob Dylan" i "Syn marnotrawny". Za wykonanie "Syna marnotrawnego" Krzysiek zdobył jakiś czas temu wyróżnienie na czymś w rodzaju festiwalu piosenki poetyckiej (bliższych informacji na ten temat nie posiadam). Wstęp jest oczywiście darmowy. Gorąco zachęcam więc wszystkich do odwiedzenia jutro Latarni w Gliwicach ![]() [ Dodano: 28 Marzec 2007, 23:26 ] Gdyby to jednak kogoś interesowało to z przykrością zawiadamiam, że koncert został odwołany z powodu awarii sprzętu nagłaśniającego ;( |