![]() |
Doda - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Doda (/showthread.php?tid=4154) |
Doda - Kuba Mędrzycki - 03-16-2007 Miłośnicy tej artystki, mogą ją dzisiaj podziwiać w jednym z koncertów Przeglądu Piosenki Aktorskiej Wrocław 2007. ![]() Doda ma śpiewać teksty Witkacego. Skoro tak, to może by przy okazji tegoroczną Nadzieję uświetniła i Kaczmara pośpiewała? :rotfl: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ppa.art.pl/shows/view/30">http://www.ppa.art.pl/shows/view/30</a><!-- m --> - tmach - 03-16-2007 Czytałam już o tym i sprawdzałam czy to oby nie 1 kwiecień. ![]() - partycja - 03-16-2007 Nie. Po prostu nie. - SimplexEtIdiota - 03-16-2007 tmach napisał(a):sprawdzałam czy to oby nie 1 kwiecień.też popatrzyłem w kalendarz jak to dzisiaj usłyszałem, a przy okazji bo ja troche zacofany jeśli chodzi o polskie gwiazdy kina akcji... ktoś wie w jakim filmie/sztuce teatralnej/operze/musicalu wystąpiła Doda? - Przemek - 03-16-2007 A co wy chcecie od Dody?? Mi się podoba ![]() - K. Karczewski - 03-16-2007 Przemek napisał(a):A co wy chcecie od Dody?? Mi się podobaMnie też. ![]() ![]() - Przemek - 03-16-2007 Co za różnica jakie oczy ![]() ![]() - pkosela - 03-16-2007 Może zaśpiewa "Autoportret Witkacego" w rytmie hi-hop-polo-dance 8o - reuter - 03-16-2007 A potem powie, że Kaczmarski był świetnym teksciarzem Habakuka. - K. Karczewski - 03-16-2007 I, że jesteśmy zajebiści. - fizol - 03-16-2007 Przemek napisał(a):Lepiej jakby coś Kaczmarskiego zaśpiewałaJesteś pewien, że lepiej ? : ![]() - Kuba Mędrzycki - 03-16-2007 K. Karczewski napisał(a):I, że jesteśmy zajebiści.A nie jesteśmy? :wredny: - Edyta - 03-17-2007 K. Karczewski napisał(a):I, że jesteśmy zajebiści.To Ci się z Mandaryną pomyliło. - reuter - 03-17-2007 Doda powie: "Ja sie cieszę (eee) bardzo (eee) naprawdę, że zaśpiewałam parę tego (yyy) no tego z brylami tego. Ihihihi! (dziki śmiech)" - gosiafar - 03-17-2007 Edyta napisał(a):To Ci się z Mandaryną pomyliło.To tekst Ich Troje, ale jeszcze wcześniejszy... Raczej jeszcze z czasów Magdy. Występowali wtedy chyba w Sopocie, moja 90-letnia Ciotka wpadła do pokoju, gdzie spędzaliśmy wakacje i powiedziała: "Jesteście zajebici". Zapadła pełna konsternacji cisza. A Ciotka - cała w skowronkach - ale co to znaczy? Moje dziecko na to, no , wiesz ciociu, to takie trochę nieładne określenie... na "jesteście super"! A Ciotka: "Niemożliwe, żeby było nieładne, taka miła pani w telewizji tak powiedziała"! :rotfl: [ Dodano: 17 Marzec 2007, 12:56 ] A to "jesteście zajebici" to nie literówka, tylko oryginalne stwierdzenie! ![]() - tmach - 03-17-2007 Cytat:W pierwszej części koncertu finałowego, zgromadzona w Teatrze Muzycznym Capitol publiczność obejrzała przedstawienie "C-Activ", do tekstów Ignacego Witkacego, w reżyserii Konrada Imieli. W spektaklu wystąpili m.in. Maria Peszek, Jan Peszek Agnieszka Dygant, Dorota "Doda" Rabczewska i Jacek Borusiński z Kabaretu Mumio.Za onetem. - Simon - 03-17-2007 onet napisał(a):do tekstów Ignacego WitkacegoTia... - reuter - 03-17-2007 tmach napisał(a):Rabczewska zagrała "Gwiazdę", która, jak powiedziała wokalistka, jest "zblazowana, zniesmaczona i znudzona faktem, że nie ma wokół mężczyzn, którzy mogliby ją chociaż w minimalny sposób zaspokoić".O, rola idealnie pasująca do pani Rabczewskiej. - DX - 03-17-2007 reuter napisał(a):A potem powie, że Kaczmarski był świetnym teksciarzem Habakuka.Właściwie, dlaczego sugerujesz coś takiego? - reuter - 03-18-2007 Doda (jeśli kiedykolwiek zaśpiewa cos z Kaczmara na jakims festiwalu) jako porządna gwiazda polskiej estrady nie bedzie nawet próbowała się dowiedzieć, kim Jacek K był. Jest wielce prawdopodobne, że w takim wypadku skojarzy go z płytą Habakuka (IMHO nawet udana ![]() - Przemek - 03-18-2007 Myślę, że twój tok rozumowania nie jest prawidłowy. Doda zanim zajęła się rockiem (czy co to ona gra) śpiewała poezję i myślę, że słyszała coś o Kaczmarskim. - reuter - 03-18-2007 Przemek napisał(a):Doda zanim zajęła się rockiem (czy co to ona gra) śpiewała poezjęMichał Wiśniewski też śpiewał poezję... Czy to oznacza, że artyści, ktorzy kiedyś śpiewali poezję śpiewaną i dobrze rokowali na przyszłośc, później odwalają chałturę? ![]() Przemek napisał(a):Myślę, że twój tok rozumowania nie jest prawidłowy.Własnie to zauważyłem. Posłużyłem się sterotypem, jakoby gwiazdy rockpopu nie miały zielonego pojęcia o bardziej zaangazowanych formach muzycznych. Dalej jednak uważam, ze Dorota Rabczewska mogłaby palnąć coś głupiego o Kaczmarskim - choćby tylko po to, by kolejny raz było o niej głośno. - Przemek - 03-18-2007 reuter napisał(a):choćby tylko po to, by kolejny raz było o niej głośno.a taki powód jest możliwy ![]() reuter napisał(a):Czy to oznacza, że artyści, ktorzy kiedyś śpiewali poezję śpiewaną i dobrze rokowali na przyszłośc, później odwalają chałturę?Jakby grali na weselach, to by była chałtura ![]() ![]() - reuter - 03-18-2007 Przemek napisał(a):A jak trzepią dużą kasę, to nie nazwałbym tego chałturąUzyłem pojęcia chałtura jako coś oklepanego, bezwartościowego i robionego dla poklasku i kasiory (czyli idealnie pasującego do wizerunku polskiej sceny pop). Czy Michał Wiśniewski, wydając płytę z piosenką "Bog jest miłością mą", pokazuję swoją nagle odzyskana wiarę w Boga i chwali jego majestat, czy po prostu gra tą szmira na uczuciach prostego ludu i nabija sobie kabzę złotymi polskimi? - Jaśko - 03-18-2007 No i jak ta Doda w końcu wypadła? Bo pośmiewaliście się z niej, ale jakoś nikt nie pisze, jak jej poszło. |