![]() |
"Nasza klasa" na stronie Fundacji JK - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: "Nasza klasa" na stronie Fundacji JK (/showthread.php?tid=2801) |
"Nasza klasa" na stronie Fundacji JK - Przemek - 06-01-2006 Zajrzałem na stron Fundacji i znalazłem tam piosenki do ściągnięcia. Z ciekawości zassałem "Naszą klasę" ( <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.wdq.home.pl/jacek_kaczmarski/piosenki/nasza_klasa.mp3">http://www.wdq.home.pl/jacek_kaczmarski ... _klasa.mp3</a><!-- m --> ) w wykonaniu Jacka Bończyka, Mirosława Czyżykiewicza i Hadriana Tabęckiego. Normalnie włos się jeży na głowie i na wymioty się zbiera. Jak można było tak doskonałe spierniczyc piękną piosenkę. Tych panów (mówię o tych dwóch pierwszych śpiewających) powinno się trzymac z daleka od twórczości JK, tak beznadziejnie tragicznego wykonania tej piosenki, to jeszcze nie słyszałem. O tym, że zabrakło im gitary to już nie wspominam... - Tomek_Ciesla - 06-01-2006 to już ja lepiej śpiewam 8o - MacB - 06-01-2006 Gitarę, o dziwo, jednak tam mieli...ale chyba im i gitara, i fortepian wcale nie przeszkadzały w "śpiewaniu". - Agatka - 06-01-2006 Załamałam się... - Przemek - 06-01-2006 Jak tak chce Fundacja promowac Twórczośc Mistrza, to tylko załamac się można :/ - Elessar - 06-01-2006 Wykonanie Naszej Klasy zostawię bez komentarza... Ściągnąłem też recytację wiersza "Petroniusz bredzi". Całkiem, całkiem ![]() - Zbigniew - 06-01-2006 :niepewny: ... 8o ... :zly: ... :rotfl: He, he, nietypowe, oryginalne, inne... prawie jak udane wykonanie. Trzeba mieć wyobraźnie żeby coś takiego zagrać ![]() - Przemek - 06-01-2006 Zbigniew napisał(a):Trzeba mieć wyobraźnie żeby coś takiego zagrać .Raczej brak wyobraźni... - Agatka - 06-01-2006 Zbigniew napisał(a):prawie jak udane wykonanie.I powszechnie wiadome jest, zę prawie robi wielką różnice ![]() - Zbigniew - 06-01-2006 Przemku, wymyślił byś coś takiego? Na takie odstępstwo od oryginału, to trzeba mieć jednak trochę wyobraźni. - Przemek - 06-01-2006 Zbigniew napisał(a):Przemku, wymyślił byś coś takiego? Na takie odstępstwo od oryginału, to trzeba mieć jednak trochę wyobraźni.Raczej brak dobrego smaku i szacunku do autora. - Zbigniew - 06-01-2006 Z tym też mogę się zgodzić. Ale fundacja uznała wykonanie za reprezentatywne, że jest na stronie do ściągnięcia? - mejdejo - 06-01-2006 przesadzacie. Dla mnie ono jest po prostu inne(ale gorsze). Fakt - pan, który śpiewa jako pierwszy wkłada w to za dużo emocji i niezbyt ładnie to brzmi. Drugiemu nie można niczego zarzucić. Co do śpiewo ich obojga, to rzuca się w oczy niezgranie. W pewnych momentach gdy oboje śpiewają, jeden zaczyna wcześniej od drugiego. Muzyka taka sobie. - MacB - 06-01-2006 mejdejo napisał(a):Muzyka taka sobieSłowa: Jacek Kaczmarski Muzyka: Jacek Kaczmarski :rotfl: - Tomek_Ciesla - 06-01-2006 Chyba chodziło mu o jakość wynokania ![]() - mejdejo - 06-01-2006 Tomek_Ciesla napisał(a):Chyba chodziło mu o jakość wynokaniao właśnie! dzięki Tomek ![]() - Tomasz Susmęd - 06-01-2006 No cóż może nie wypada tego pisać, ale w MOJEJ opinii wykonanie Powrotu i Klasy przez moich dwóch przyjaciół bije na łeb te kuriozalne nagrania, przy calym moim - niemalym - szacunku dla panow Czyzykiewicza (za calosc) i Bonczyka (za "Galerie"). W jakim swietle stawiaja one zapowiadane wykonania "Tunelu"? Troche sie obawiam... tomek - lodbrok - 06-02-2006 Tomku, ale zgodnie z tym co można zobaczyć na stronie fundacji, Tunel będą prezentować Joanna Lewandowska, Mirosław Baka i Wojciech Brzeziński. Co prawda Tabęcki robi muzykę, ale o Czyżykiewiczu i Bończyku nie ma słowa... Coś się zmieniło? - Przemek - 06-02-2006 lodbrok napisał(a):Coś się zmieniło?Na szczęście (?) nie... - Tomasz Susmęd - 06-02-2006 Przepraszam, moje niedopatrzenie, bylem przekonany, ze to wlasnie ten tercet bedzie wykonywal Tunel. Jeszcze raz przepraszam, ale swoja opinie o wykonaniach piosenek ze strony fundacji podtrzymuje! ts - lodbrok - 06-02-2006 No ale mimo wszystko Tomku zapewne odetchnąłeś z ulgą ![]() - Tomasz Susmęd - 06-02-2006 heh cos w tym jest, co piszesz... Najsmieszniejsze jest to ze ja uwielbiam sluchac Czyzykiewicza, plyta Ave to dla mnie majstersztyk, a Bonczyka z Galerii zapamietalem jako jedno z najlepszych wykonan spektaklu, no ale jak widac Raj raczej im "nie podszedl" jak to sie u nas mowi. pozdrawiam tomek ps. kasety doszly? - Zbigniew - 06-02-2006 Do mnie doszły ![]() - lodbrok - 06-02-2006 Tomasz Susmęd napisał(a):ps. kasety doszly?No na razie nic nie mam... - Tomasz Susmęd - 06-02-2006 hmm dziwne, w kazdym razie wyslane juz pare dni temu, moze poczta ma jakies opoznienia... tomek - lodbrok - 06-02-2006 Jak dojdą dam znać ![]() - Artur - 06-02-2006 Pod warunkiem, że nikt paczki nie otworzył. Potrafią otwierać zwykłe listy... - tmach - 06-03-2006 Do mnie nie doszły. A wracajac do tematu. Mogę słuchac Czyzykiewicza jak wykonuje " swoje" utwory, ale jako interpretatora utworów Jacka już nie. Słuchałam , w jego wykonaniu, "Powrotu" i gdyby nie słowa nie wiedziałabym jaki utwór śpiewa. |