Gry komputerowe - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Gry komputerowe (/showthread.php?tid=2314) Strony:
1
2
|
Gry komputerowe - Alek - 02-18-2006 Dostanę z półobrotu od Artura pewnie za zaśmiecanie Forum,ale widzę,że chętni do takiego tematu są,ja zresztą też Jakie są Wasze ulubione gry komputerowe? Najcudowniejsze momenty z gier,niezapomniane chwile,ulubione gatunki,postacie itp itd? Ja uwielbiam RPG-i. Korona póki co należy do Planescape: Torment i Baldurs Gate 2. Jestem też fanem tzw. przygodówek z jajem - Monkey Island,Discworld,Larry! I wielu innych... Ale teraz Wasza kolej Pozdrawiam! - Zbigniew - 02-18-2006 Głównie strategie... rpg wole na żywo . Z dobrych gierek to będzie : - StarCraft: Brood War. - Diablo II, - Baldurs Gate 1 i 2 , Aktualnie gram w sc:bw, można mnie spotkać na serwerze Euro i PGT nicki odpowiednio sCx)Bakun i Bakun. Jeśli ktoś jeszcze gra, chętnie mu dokopie. - misiek-st - 02-19-2006 Tylko się nie śmiejcie: "CANNON FODDER" Ale ja jestem stary - wolno mi :] - Jaśko - 02-19-2006 swego czasu maniacko grywałem z kolegami w "Kozaków", ostatnio przede wszystkim w Europa Universalis II (1419-1820). Z tą ostatnią grą wiąże się zabawne zdarzenie: pewnego wtorku jak zazwyczaj pojechałem do pracy do Warszawy (trzeba było się zerwać po 5 rano). W pracy zacząłem sobie nieco pogrywać (w przerwach) z zacnym celem zjednoczenia wszystkich prowincji o niemieckiej kulturze pod przewodnictwem Meklemburgii. I tak jakoś ten dzień upłynął, ale na dobre zacząłem grac po pracy, tj ok. 18 (ale jeszcze będąc w pracy). O 22 uznałem, ze spać tam nie będę więc zwinąłem sprzęt i ruszyłem do Torunia. O 1 w nocy spokojnie mogłem kontynuować grę. Ani sie obejrzałem a już była 8 rano i odezwał sie do mnie kolega pytając, czy nie zagrałbym z nim przez sieć w... EU II. Niech bedzie, pograliśmy kilka godzin, w końcu on musiał iść do pracy czy coś w tym stylu, więc mogłem wrócić do swojej gry. Do czasu... na 21. byłem umówiony z Markową, trzeba więc było zakonczyć na jakiś czas rozgrywkę. Przez ten cały czas nie spałem, a czy cos jadłem? Nie pamiętam :] Ostatnio staram sie rozgryźć grę "Victoria" (1836-1920). Podobno - jak już się człowiek nauczy - lepsza od EU II. Już sie boję A z nieco innej beczki: kiedyś grywalismy we 3 z bratem i z kolegą w tzw. kreski (amatorski symulator żużla). Mieliśmy ambitne plany znaleść czwartego "do brydża" (na torze sciga się 4 zawodników). Później chcielismy znaleść 6+6 zawodników, tak jak to na prawdziwych meczach żużlowych. Teraz ambicji w tych sprawach trudno sie w nas dopatrzeć. Obijamy się gdzieś w III lidze, zespołów mamy w Toruniu ok 20, zawodników ponad 200 (nie licząc tych, którzy już porezygnowali), przedwczoraj nasza (toruńska) reprezentacja wróciła "z tarczą" z Gniezna... Niektórzy nie wiedzą jak przestać. <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kreski.org">www.kreski.org</a><!-- w --> - Jkub - 02-19-2006 U mnie to oba Baldury, Herosi cz. III i Enemy Territory - Alek - 02-19-2006 MJ - ja próbowałem grać w EU I,ale mnie wynudziła - nie dałem rady... Dla mnie mistrzostwo świata w grach strategicznych dzierżą "Total Wary". 2DH - co za głupie pytanie?! jasne! Rozumiem,że masz na myśli konsolowe... Jeżeli przy konsolach jesteśmy,to strasznie mi się podoba intro z Chrono Crossa - radziu_88 - 02-19-2006 U mnie zdecydowanie Diablo II z dodatkiekm i strategie: Age of Empires wsyztskie części z dodatkami oraz Rise od Nations.Oczywiście nie gardze Warcraftem III i Herosami.Swego czasu grałem również Majesty Co do śmiesznych sytuacji związanych z grami?Na lekcji informatyki jeden z kolegów na zadane przez nauczyciela pyanie czy cos jeszcze chcemy z temu wiedzieć spytał się go jak jest szybkie chodznie w Wolfensteinie :rotfl: A co do strategii-szczególnie AOE dużo pomogała mi ona w nauce historii wojen d pozdrawiam - Jkub - 02-19-2006 Dzieki Alku bo zapomniałem O Total Warach :wredny: - Jaśko - 02-19-2006 Alek napisał(a):Dla mnie mistrzostwo świata w grach strategicznych dzierżą "Total Wary".Mój brat usiłuje mnie do nich przekonać, zresztą słyszalem sporo pochlebnych recenzji, ale jakos nie bardzo wyobrażam sobie tę grę w trybie multiplayer (poza pojedyńcza bitwą). A dla mnie to multiplayer to esencja tego typu gier. - mejdejo - 02-19-2006 u mnie to taka mieszanka strzelanek, przygodówek, i strategii: -Heroes (III najlepsze) -Splinter Cell -Project IGI -Leisure Suit Larry (tylko I ) -King's Quest -Space Quest (Aczkolwiek za tą grą specjalnie nie przepadam) -Gothic !! ( najbardziej grywalna wg mnie ) -Ceasar i Faraon ostatecznie tez mogą być teraz ze względu na brak czasu nie grywam w nic ale jeszcze tylko 2,5 miesiąca i znów się zacznie ) - Zbigniew - 02-19-2006 Heh, EU II jest fajne, zwłaszcza z kumplami przez sieć . Tak samo kozaki i scenariusze bitwy, gdzie prowadzimy tylko wojsko do zwycięstwa... lub przegranej . Z "Total war'ów" grałem tylko w Szoguna. I jakoś nie porywała, chociaż pograć można było. A z konsoli, to Tekken'y. - spalding - 02-19-2006 Jak dla mnie : Myst (I, Riven, Exile, REVELATION, END OF AGES - PETARDA !!!!!!) seria ZORK szczególnie Nemesis ach ten klimat .... i Diablo II - notorycznie, nawet do wczoraj - Simon - 02-19-2006 Ja mam nikłe doświadczenia i dość ubogie: lubię czasem pojeździć z Colinem McRae albo postrzelać do wroga w ramach Medal Of Honor czy Call Of Duty. - Artur - 02-19-2006 Heroes 1,2,3 ( 3 najlepsza ) ) 4 brzedal.... Settlers 1,2,3,4 (3 najlepsza ) ) 5 brzydal... Diablo 2 :wredny: Wormsy - wszystkie 2d. Te w3d to już nie to samo Anno 1602 i 1503 The Longest Journaly (najlepsza przygodowa na świecie : ) Larry 7 i Ace Ventura Gorky 17, 01, 02 ale 17 najlepsza Transport Tycon i kilka podobnych Giantów. Sea Dogs - ostatnio, czyli jakieś 2 miesiące temu I wiele takich jednorazowych przygód i fascynacji... - Alek - 02-19-2006 The Longest Journey to faktycznie świetna przygodówka,ale czy najlepsza - moim zdaniem nie... Raz,że wolę takie jajcarskie (ludzie,jak można nie kochać Małpiej Wyspy?!),ale nawet jeżeli ktoś woli klimaty Najdluższej Podróży,to moim zdaniem znacznie lepsze były Syberie... Diablo II nie trawię,nie wiem czemu... A Age of Empires jest moim zdaniem coraz gorsze. W jedynkę do dziś zagrywam się jak głupi czasem,ale dwójka mnie znudziła po dwóch godzinach,a trójka po dwudziestu minutach... Za to przypomniał mi się jeszcze jeden tytuł: No one lives forever - genialne - 3 razy przeszedlem! Zgadzam się z Arturem całkowicie jeśli chodzi o Settlersów,Łormsów i Hirołsów. Ciekawe co piąta częśc tych ostatnich pokaże... Ostrze sobie na nią ząbki,ale boję się,że znów kicha będzie - Zeratul - 02-19-2006 Ja lubię Starcrafta i Warcrafta (Diablo II też może być - ogólnie Blizzard rządzi ) Poza tym AoE, Wormsy Armageddon (ostatnio gram z siostrą ) Ostatnio trochę grałem w Panzer General III (można to kupić za taniochę ) - świetna gierka Pozdrawiam Zeratul - radziu_88 - 02-19-2006 Zeratul napisał(a):ogólnie Blizzard rządziDokładnie Alek napisał(a):A Age of Empires jest moim zdaniem coraz gorsze. W jedynkę do dziś zagrywam się jak głupi czasem,ale dwójka mnie znudziła po dwóch godzinach,a trójka po dwudziestu minutach...Wiesz to troche też i zależy od zainteresowania.Mój brat też zbytnio sie w to nie nagrał-powód? Po pierwsze nie lubi tego typu gier,a po drugie tematycznie go to wcale nie interesuje.Faktycznie dla mnie chyba najlepsza była 2-może dlatego,że najbardziej lubie ten okres oprócz Napoleona i XVII w.Co do III to muszę przyznać,że mnie również znudziła-nawet kampanie jakieś takie baśniowe były-gdyż nie przedstawiały w zasadzie faktów a jakąś legende. Nie mniej każdy ma swoje zdanie pozdrawiam - Zbigniew - 02-19-2006 radziu_88 napisał(a):Potwierdzam, ale W3 jakoś mi do gustu nie przypadł, więcej grałem w W2. Co do Heroes, to i owszem, ale oczywiście w sieci . Ogólnie preferuje gierki multi-player.Zeratul napisał(a):ogólnie Blizzard rządziDokładnie - Jkub - 02-19-2006 Zeratul napisał(a):Ostatnio trochę grałem w Panzer General III (można to kupić za taniochę ) - świetna gierkaOj taaaaaak! gierka jest genialna. Co do wojennych to jeszcze seria Close Combat miodzio oraz pierwsze dwie części Mytha :wredny: Na dokładka jeszcze Mafia :aniolek: - Łukasz G. - 02-19-2006 Najlepsza gra wg mnie to Planescape: Torment. Bardzo dobrze wspominam również Morrowinda, choć go nie ukończyłem... Chyba niedługo do niego wrócę - Multan - 02-19-2006 Oho, temat mojego kolejnego nałogu. Właśnie teraz po raz chyba 20 przechodzę Morrowinda (będzie już tak ze 3 tygodne) to gra bijąca na łeb wszystko. Heroes 3 dzięki mojej skromnej osobie stał się wykletym tematem do rozmów moich przełozonych w pracy :wredny: Jak kogoś nie można nigdzie znaleźć, to najprawdopodobniej siedzi u mnie w pokoju i ciupie, hehehe. Na Herosów (3 i 4) choruje także cała moja rodzina. Poza tym to klasyka, seria Total War (Rome zwłaszcza), Baldur's Gate (wolę 2), Icewid Dale, a jak mam dość intelektualnej rozrywki, to Wolf ET. Ostatnio zauroczył mnie inny klient sieciowy, a mianowicie Silkroad Online, szlag mnie trafił, jak się okazało, że źle postać robiłem i 20 leveli prawie diabli wzięli :/ EU II też jest świetna, zwłaszcza, jak człowiek już wie, co tam robić i nagle polityczna mapa świata staje się nieco inna od tej znanej z atlasów historycznych (Ech, to Państwo Kościelne, jedyny obrońca prawdziwej wiary protestanckiej, rozszerzające swe wpływy w Autralii, względnie ciekawszy wariant - Aztekowie podbijający Europę od strony Półwyspu Skandynawskiego :rotfl: ) Tia... o grach można godzinami gadać... - Nowhere Woman - 02-19-2006 Ja mam niesamowicie nikłe doświadczenie, ale moje ulubione gry to Heroes III i The Sims... Uwielbiam odgrywać rolę demiurga :wredny: - Artur - 02-19-2006 Nowhere Woman napisał(a):The Sims...Jedyne co w tej grze jest ciekawe to mordwanie tych ludków... np. kazać pływać w basenie i skasować drabinkę... Zapominiałem dodac jeszcze: Soldat (darmowa) - Elessar - 02-19-2006 Hmmm gierki...oj u mnie jest z tym różnie Ogólnie najwięcej to grałem (lub gram ): -Heroes III (oczekuje na V ^^) -seria Prince of Persia (tych nowych) -wojenne typu CoD czy MoH (bardziej CoD) -ostatnio mocna trzyma mnie przy gierce Fear Miodna jest ^^ Klimacik ma świetny ^^ -z On-line to Tibia (z sentymentu chyba jeszcze w nią gram ) i Kal Online -zdarza mi się pograć w gierki typu Pro Evolution Soccer (ostatnio często robimy turnieje z kolegami ^^) No i najlepsze na koniec *Gothic II! *Fahrenheit! (krótki, ale klimat ma świetny) *Diablo 2 A z pozycji na które oczekuje to: +Empire at War +Wiedźmin +Gothic III - partycja - 02-19-2006 Artur napisał(a):Jedyne co w tej grze jest ciekawe to mordwanie tych ludków... np. kazać pływać w basenie i skasować drabinkę...fajniejsze jest gadanie z Jezusem - ann - 02-19-2006 Artur napisał(a):Wormsy - wszystkie 2d. Te w3d to już nie to samoe tam... te "zwykłe" 3d są fajne. Dopiero od Forts'ów się popsuły Poza tym mało ambitne rzeczy: - NFS U2 - NFS MW - THPS (właściwie wszystkie ) - i seria FIFA i NBA Live - Artur - 02-19-2006 ann napisał(a):- NFS U2Ale tak poza tym to moje kochanie boi się szybkiej jazdy - Elessar - 02-19-2006 ann napisał(a):- NFS U2A ja tam osobiście wolę pierwszego Undergrounda. Bo jeżdżenie jak głupi po mieście w poszukiwaniu wyścigów po pewnym czasie robi się nudne Chociaż przyznam, że ekscytujące jest uciekanie przed policją w MW No a tuning najlepszy był chyba w pierwszym NFS U. - Khamul - 02-19-2006 A ja zostałem z grami jakieś 100 lat za murzynami gram w takie klasyki jak W2, HOM&M 2 (no 3 nie gardząc oczywiście), Dungeon Kepper I Z nowszych raz na rok D2 zapuszczę z nudów. - Elessar - 02-20-2006 Khamul napisał(a):A ja zostałem z grami jakieś 100 lat za murzynamiEeee tam bez przesady Ludzie ciągle jeszcze grają np w Starcrafta A co do najbardziej prymitywnych gierek, które mnie cieszą to można zaliczyć ostatnio dwie ;P Jedna nazywa się Jardinains (czy jakoś tak ) i w niej odbija się deską kulkę i niszczy klocki A druga to taka robiona we flashu. Nazywa się Castle. Ma się zamek i nie można dopuścić, żeby go zniszczyły ludziki, które nadbiegają z lewej strony. Żeby je "zabić" trzeba je chwycić za głowę i podrzucić je wysoko, a kiedy spadną to giną ;P Oczywiście istnieją ulepszenia zamku Takie jak Demolition Lab, Mana Pool, Archery Range, itd |