![]() |
Warszawska Tawerna - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Warszawska Tawerna (/showthread.php?tid=1970) |
Warszawska Tawerna - keremenos - 12-19-2005 Wlasnie skonczyl sie koncert piosenek JK. w Tawernie. Osobiscie uwazam ze bylo niesamowicie. Jeszcze chba nigdy nie bylem na imprezie tego typu gdzie mozna bylo odebrac tyle pozytywnych emocji! Atmoswera byla wprost swietna i mam nadzieje ze jeszcze nie raz fani Kaczmarskiego beda sie mogli spotkac w tak wspanialych okolicznosciach. Pozdrawiam! - MacB - 12-19-2005 A kto występował? - GSz - 12-19-2005 MacB napisał(a):A kto występował?Pewnikiem Kaczorek :rotfl: :beer: - keremenos - 12-19-2005 Nie tylko... Ale Artur dal popis gral chyba do 1.00 i bylo na prawde super! Juz nie moge sie doczekac koncertu za miesiac :wink: - Petrvs - 12-19-2005 keremenos napisał(a):Ale Artur dal popis gral chyba do 1.00 i bylo na prawde super! Juz nie moge sie doczekac koncertu za miesiacTo Artur też grywa koncerty? :o :] - Przemek - 12-19-2005 A może by tak więcerj szczegółów?? Jaka tawerna, gdzie, jaki Artur, co śpiewał... - Kuba Mędrzycki - 12-19-2005 Przemek napisał(a):A może by tak więcerj szczegółów?? Jaka tawerna, gdzie, jaki Artur, co śpiewał...Słyszałem niejakiego Artura Kaczorka...Skoro jego występ powalił Cię na kolna, to aż się boję, co będzie jak usłyszysz Trio Ł-Ch ![]() Kuba - keremenos - 12-19-2005 A wiec tak: pub szantowy "Tawerna 10B" w Warszawie na rogu ulic, Towarowej i Grzybowskiej. Co miesiąc odbywaja sie tam wieczorki poswiecone pamieci Jacka Kaczmarskiego. I wlasnie jeden z tych wieczorkow mial miejsce wczoraj. A w trakcie tego wieczorku odbyl sie koncert piosenek JK ktore gral Artur "Kaczka" :wink: a na kilka piosenek wszedl Kuba Gołaszewski. I moim zdaniem bylo swietnie ![]() Pozdrawiam i zapraszam za miesiac - Kuba Mędrzycki - 12-19-2005 keremenos napisał(a):A wiec tak: pub szantowy "Tawerna 10B" w Warszawie na rogu ulic, Towarowej i Grzybowskiej. Co miesiąc odbywaja sie tam wieczorki poswiecone pamieci Jacka Kaczmarskiego. I wlasnie jeden z tych wieczorkow mial miejsce wczoraj. A w trakcie tego wieczorku odbyl sie koncert piosenek JK ktore gral Artur "Kaczka" :wink: a na kilka piosenek wszedl Kuba Gołaszewski. I moim zdaniem bylo swietnieChyba czas tam wystąpić... ![]() Kuba - keremenos - 12-19-2005 Bylem tam wczoraj wprawdzie na "wieczorku pamieci" pierwszy raz ale jesli za kazdym razem jest tak samo to po prostu TRZEBA tam chodzic ![]() - Przemek - 12-20-2005 Kuba, czy to nie byli ci goście co grali w tym lokalu, gdzie narzekałem na ceny piwa ?? - Mateo - 12-20-2005 Nie Przemku... To nie ci... Pozdrawiam... - Kuba Mędrzycki - 12-20-2005 Mateo napisał(a):Nie Przemku...No właśnie... ![]() Kuba - Jacek Dybowski - 12-20-2005 Aczkolwiek na ceny piwa w Tawernie też można narzekać... Niestety. ![]() Pozdrawiam wszystkich - Ula Krajewska - 12-20-2005 keremenos napisał(a):A wiec tak: pub szantowy "Tawerna 10B" w Warszawie na rogu ulic, Towarowej i Grzybowskiej. Co miesiąc odbywaja sie tam wieczorki poswiecone pamieci Jacka Kaczmarskiego.A te koncerty odbywają się co miesiąc w jakiś konkretny dzień? np. co miesiąc w każdą trzecią niedzielę miesiąca? - Przemek - 12-20-2005 Hohoho, witaj Ulo ![]() - Mateo - 12-20-2005 Ula Krajewska napisał(a):A te koncerty odbywają się co miesiąc w jakiś konkretny dzień? np. co miesiąc w każdą trzecią niedzielę miesiąca?Chyba tak bo ja byłem miesiąc temu też w niedzielę... Pozdrawiam... - Przemek - 12-20-2005 Z tego co wyczytałem, to są we wtorki i w niedziele co tydzień. - keremenos - 12-20-2005 Ale najlepiej wchodzic na stronke <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.taverna10b.fr.pl">www.taverna10b.fr.pl</a><!-- w --> i tam sprawdzac - GSz - 12-21-2005 Te "koncerty" to raczej takie śpiewanie przy ognisku, bez ogniska :rotfl: . Kto słyszał Kaczorka ten wie o co chodzi. Atmosferka owszem niezła, szantowa :beer: :drunk: - rosa - 12-25-2005 ostatnim razem zwycieżył rozsądek i zamiast rzucić w kąt obowiazki, odmówiłam przyjścia... teraz trochę żałuję ![]() ![]() - Ula Krajewska - 12-26-2005 Przemek napisał(a):Hohoho, witaj UloWitaj Przemku i witajcie Wszyscy ![]() ![]() Ps. Moim zdaniem wołacz od "Ula", to "Ulu" i taką wersję staram się promować ![]() - OLI - 12-26-2005 Też byłem na tym występie Artura i słyszałem go po raz w sumie trzeci. Moim zdaniem jeśli chodzi o stronę wokalną oraz instrumentalną daleki jest on od ideału i wspomnianego powyżej przez Kubę Tria. Jednak potrafi zbudować dobrą atmosferę, koncert jest ciekawy, Kaczorek śpiewa bardzo długo, z pewnymi przerwami, ogólnie jest klimat do pośpiewania z nim(widać knajpa stricte szantowa). Następny koncert będzie prawdopodobnie 22.01. pozdrawiam OLI - PijanA pOETka - 12-29-2005 Tak was czytam, czytam...22 stycznia , tak? Tu¿ przed sesj±... Fajnie ![]() ![]() PS: Buziaki z okazji Nowego Roku dla wszystkich optymistycznie nastawionych do ¿ycia ludzi ![]() - dzikakaczka - 07-21-2006 kurcze, nie wiedziałem, że relacje zawędrowały aż na forum :ups: co do terminów, to koncerty poświęcone twórczości JK są zawsze w ostatnią niedzielę miesiąca (najbliżej 30go lipca) od 20:00 (długa przerwa spowodowana była remontem taverny). Kubo, skoro myslisz o wystąpieniu w tavernie ![]() ![]() pozdrawiam - OLI - 07-21-2006 kaczka napisał(a):kurcze, nie wiedziałem, że relacje zawędrowały aż na forum :ups:No tym razem nie wpadnę, bowiem 30.07 to jeszcze będe na Pomorzu ![]() - tmach - 07-21-2006 Widzisz Artur jaki sławny jesteś? ![]() - dzikakaczka - 07-21-2006 tmach napisał(a):Widzisz Artur jaki sławny jesteś?no, bez przesady ![]() - pkosela - 09-30-2006 gosiafar napisał(a):Artur za jednym zamachem "nakręcił się" do występu w Tawernie 10B w dniu następnym, tam też koncert wypadł świetnie.Właśnie tak myślałem, czy to pod wpływem sobotniego koncertu mi się wydawało, czy też Artur wyraźnie lepiej śpiewał... Tym bardziej żałuję, że musiałem szybko wyjść w niedzielę... A może w Tavernie poprawili nagłośnienie? - gosiafar - 09-30-2006 Niedzielny koncert w Tawernie był super. Artur po sobotnim występie był w świetnej formie, co było słychać. "Odkurzył" kilka utworów, dodał do repertuaru nowe i długo śpiewał. A gdyby tak jakiś maraton? Serdeczne dzięki, Arturze! ![]() ![]() ![]() |