Wasze poglądy - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Wasze poglądy (/showthread.php?tid=1107) Strony:
1
2
|
Wasze poglądy - MichałGadziński - 05-21-2005 Jakiś czas temu dyskutowaliśmy sobie, jakie poglądy (między innymi polityczne) miał JK. Mnie nurtuje, jakie poglądy mają wielbiciele Jacka. No, niech się deklaruje kto ma odwagę. Ja na przykład uważam się za liberała. - michalf - 05-21-2005 Trudne pytanie, bo ja wiele nad polityka sie nie zastanawiam. Ale chyba rowniez jestem liberalem, acz raczej umiarkowanym. - Zeratul - 05-22-2005 Skrajny liberał, zwłaszcza jeśli chodzi o gospodarkę i "przywileje kozackie" ( czyli wszelkiego typu świadczenia socjalne ). Pozdrawiam Zeratul - behemott - 05-22-2005 Ja jak chyba kazdy tu nie lubie komunistów za to ze przesladowali moja mame i reszte rodziny interesuje mnie historia"tamtego"okresu ale jezeli chodzi o moje poglady to polityka jako taka mnie w ogole nie interesuje jak bede chciał kiedys popatrzec na złodziei pojde sobie na wycieczke do jakiegoś więzienia.... Polityka prowadzona u nas nie ma zadnego sensu wiec nie denerwuje sie ogldajac przygłupów ktorych mamy w parlamencie a ktory z nich jest najgłupszy jak myslicie???? - Łukasz G. - 05-22-2005 A mój słowa "Odpowiedzi na ankiete Twój System Wartości", też wiecie które (Jeżeli oczywiście 15-latek może wypowiadać się na temat polityki, bo już różne opinie ludzi słyszałem...) - behemott - 05-22-2005 Ha ha ha "Polityka mi wisi dorodnym kalafiorem" genialne i nic dodac nic ujac !!! - Artur - 05-22-2005 I dziwicie się, że jest jak jest... by coś zmienić trzeba się tym zainteresować - natkozord - 05-23-2005 no cóż, "ten bił, a tego bili - oby dwaj dziś w policji" - polska rzeczywistość?? - misiek-st - 05-23-2005 Mam nadzieję, ze ten temat nie przerodzi się w wojnę antyklerykałów z konserwatystami i vice versa, jak już drzewiej bywało... - zbych - 05-23-2005 Mnie interesuje problem bardziej doniosły światopoglądowo, a nawet, powiedziałbym, metafizycznie, choć może mniej polityczny (bo to dyskryminacja, ze tylko polityka i polityka) – spod jakich znaków zodiaku wywodzą się wielbiciele Jacka. Ja jestem spod znaku Ryb. Dziękuję za uwagę. - misiek-st - 05-23-2005 zbych napisał(a):spod jakich znaków zodiaku wywodzą się wielbiciele Jacka:o :lol: :-o Mam niepoważne pytanie: czy jest to pytanie poważne :?: - Przemek - 05-23-2005 WAGA )) - Petrvs - 05-23-2005 WODNIK :lol: :lol: - Przemek - 05-23-2005 Tak, ten temat dotyczący znaków zodiaku jest dużo ciekawszye od polityki i go popieram ) - MichałGadziński - 05-23-2005 Dziękuję Zbychowi serdecznie za rozwalenie mi wątku. Jeżeli uważasz, że temat jest głupi, niepotrzebny, nieciekawy i nie masz nic do wniesienia doń, to mam prostą radę - NIE PISZ NIC W TAKIM TEMACIE! - Filip P. - 05-23-2005 Jabym powiedział ze Zbych wogule nie ma powinien wchodzić na forum na którym takie tematy się pojawiają... Co do polityki to myśle ze podejście typu: "polityka mi wisi..." jest dziwne... Osoby które uskuteczniają takie poglady przeważnie potrafią tylko narzekać na polityków. Artur napisał to bardzo dobrze i krótko... Cytat:I dziwicie się, że jest jak jest... by coś zmienić trzeba się tym zainteresować Na co zdaje się głupie narzekanie... zresztą chyba nie o to w tym temacie chodziło... Ps. Moje poglądy są liberalne i to nawet bardzo Gdybym mógł to głosowałbym na Platformę obywatelską... chociaż po akcji z Zytą Gilowską zaczynam sie zastanawiać czy i do tej partii zaczyna przesiąkać jakaś nieczysta siła... ale cóż póki co nie skompromitowali się.. Ps.2. BLIŹNIĘTA... - Ewa - 05-23-2005 Przed pobytem w USA moje poglady byly zdecydowanie centro-prawicowe, ale ostatnio zdryfowaly mocno na lewo. Baran - k. - 05-23-2005 koziorozec, bien sur. - zbych - 05-23-2005 Michale! Dwudziestojednoletni chłop skarży się, że mu zepsułem zabawkę i nie powinienem się bawić w tej samej piaskownicy, bo moje zabawki są be! Gdybym był złośliwy powiedziałbym, że miałeś marną zabawkę, skoro tak łatwo ją zepsuć. Ale z całą wredną moją życzliwością odpowiem Ci serio. Nie przeczę, że może być ciekawe, jakie poglądy polityczne wyznają zwolennicy JK. Może, choć nie musi. Niemniej formułowanie tego tematu w dobie, kiedy nie można otworzyć lodówki, żeby nie przemawiał stamtąd jakiś polityk, wydało mu się już zbytnią dobrodusznością z Twojej strony. Dziś należałoby ludzi podzielić na porządnych i nieporządnych – wystarczyłoby. Daliśmy się ogłupić mediom, że na świecie istnieje polityka. Tylko yeti istnieje naprawdę. Fakt, kompletnie mnie nie obchodzi, kto jakie poglądy wyznaje w teorii. Zwłaszcza na stronie poświęconej poecie – ale rozumiem, że było to w Hyde Parku, gdzie wszystko wolno. Z wyjątkiem zmuszenia mnie, żeby każdy temat mi się podobał, a jak mi się nie podoba, to żebym milczał. Choć kiedy miałem tyle lat, co Ty, byli na świecie faceci, którzy mówili, że tak powinno być dla zdrowia obywateli – jak się coś komuś nie podoba, niech siedzi cicho. A gdybym rzucił temat: „Ciekawi mnie, jak często chodzą na dziewczynki wielbiciele JK i jakie pozycje najczęściej zajmują, kiedy już przyjdą? W przypadku wielbicielek proszę też ewentualnie dodać chłopczyków do dziewczynek, jeśli używacie.” Każde pytanie można zadać i każdy problem zbadać statystycznie. Uważam, że Twoje pytanie służyło zabawie i zaspokojeniu ciekawości, więc się zabawiłem. Złośliwie, zapewne. Rozumiem, że ten, kogo to inspiruje, odpowie Ci bez złośliwości, bo nie zamykam tematów, zdaje mi się. Za to mam chorobliwe uczulenie na podobne zagadnienia, bo codziennie widuję bolszewików uznających się za narodowych katolików albo złodziei mających się za liberałów socjalnych. Oni bez problemu odpowiedzieliby na Twoje pytanie – i mógłbyś tę ich odpowiedź spokojnie rozbić o kant polityki. Do czego Cię zachęcam. Z apolitycznym pozdrowieniem Lewoskrętny Ortopeda o Centrowym Zwichrowaniu Krzyża - fizol - 05-23-2005 Cytat:BLIŹNIĘTA jaaa tezzzzz - michalf - 05-23-2005 No to ja tez sie bardzo w temacie przyznam do blizniakowatosci. - fizol - 05-23-2005 no to tak wogole o czym jest ten temat? - Zeratul - 05-23-2005 Artur napisał(a):I dziwicie się, że jest jak jest... by coś zmienić trzeba się tym zainteresowaćArtur - przywracasz mi wiarę w ludzi poko: A już myślałem, że wszyscy dzielą świat na "nas" i "ich". Pozdrawiam ( jak na razie z Wielkopolski :wink: ) Zeratul P.S. Panna :roll: Przynajmniej JK napisał o moim znaku ładną piosenkę - mike_di - 05-23-2005 Jam spod znaku bliźniąt jest. . A do tej pory "związany" byłem z UW, potem miałem jakieś nadzieje związane z PD, ale po tym jak wzbogaciła się ta partia o Marka Belkę ( i ogólnie była mowa o dużej ilości SLD-owców garnących się do PD), oraz tym że (przynajmniej ja) nie usłyszałem jasnej i konkretnej odpowiedzi na pytanie jak premierem może być członek partii która jest w opozycji pozaparlamentarnej (sympatyzować z nią) ? Powiem szczerze, że się zgubiłem. Dam znać jak się odnajdę . A popieram też pogląd, że nie można być biernym obserwatorem, bo choć udział w życiu politycznym nierzadko wiąże się z "grzebaniem w szambie", gdyby nikt go nie wybierał zalałoby nas wszystkich . Pozdrawiam . - Filip P. - 05-23-2005 no a mamy miesiąc Bliźniakowaty troche... Moze utworzymy partię ludzi spod znaku Bliźniąt... Głupoty mi włażą do głowy ale: Jest nas wielu... i razem nam nie dadzą rady - esencja demokracji... - fizol - 05-23-2005 Cytat:Moze utworzymy partię ludzi spod znaku Bliźniąt... czemu nie jest nas wielu a bedzie jeszcze wiecej) - mike_di - 05-23-2005 "Radom nas bahato" (czy jakoś tak) . Ach jak przyjemnie offtopikowaaać wśród fal . Pozdrawiam . - michalf - 05-24-2005 No to konkurencja :twisted: - Pietruch - 05-24-2005 Z ta partia blizniat to moglaby byc ladna prowokacja (cos jak PPPP) :twisted: Co do moich odchylow to raczej nie ma tu znaczenia "lewo-prawo", gdyz w Polsce taki podzial konczy sie na nazwach partii. Staram sie wybrac ludzi inteligentnych, omijać "wielkich reformatorow" i stawiac na tych ktorzy nie daja sie poniesc emocjom. Wg tego opisu pasuje mi np. Belka, co nie oznacza ze bede glosowal na PD. W sumie podejme decyzje na kogo oddac glos dopiero tuz przed wyborami. Jedno jest pewne - glosowac bede. - fizol - 05-24-2005 Cytat:Z ta partią bliźniąt to będzie ciężko. no bo nie wiemy jakie bedziemy miec poglady mozemy byc pierwsza oficjalna partia bez pogladow |