Forum o Jacku Kaczmarskim
jaki tytuł? - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26)
+--- Wątek: jaki tytuł? (/showthread.php?tid=1081)

Strony: 1 2 3 4 5 6

- k. - 05-23-2005

Cytat: Poza tym (to szczególnie uwaga do k.) ja bym miał trochę więcej wiary w ludzi, szczególnie tych których znamy z forum lub listy. Nie zakładajmy od razu, że znajdzie się ileś czarnych owiec, które tylko czekają na to by utwory Jacka umieścić w jakimkolwiek miejscu w sieci albo takich którzy będą żałowały corocznego wydania 20 czy 30 zł.
faktycznie jest to roznica charakteru-ja niestety jestem raczej pesymista, natomiast oczywiscie moje czarne mysli nie koncentruja sie ani na uczestnikach forum, ani na listowiczach. chodzilo mi jednak takze o to ze nagrania przechowywane na komputerze bardzo latwo moga z niego wyplynac-ale powiedzmy ze postaram sie te czarne mysli przegonicSmile podziwiam Twoj entuzjazm i popieram w pelni idee tworzenia miejsca bez ktorego nie daloby sie zycSmile
pozdrawiam serdecznie.
k.

- Niktważny - 05-23-2005

----------------

- Artur - 05-23-2005

Olaf22 napisał(a):Jeszcze innym szkodliwym działaniem jest rozdawanie przez Ciebie jakichś kretyńskich ostrzeżeń ludziom, którym do pięt nie dorastasz.
Idź leczyć kompleksy gdzie indziej.

- Niktważny - 05-23-2005

------------------

- Luter - 05-23-2005

Olafie, po co te demonstracje?
Nie rób dziecinady. Jeśli Ci się nie podoba kolorystyka tego forum lub kolor włosów Adminki, to nikt Cię nie zmusza do pisania. Prośba do Artura, by zlikwidował Twoje konto, wydaje mi się czystą hipokryzją.

KN.

- Niktważny - 05-24-2005

być może to dziecinada. Mówi się trudno!

- Przemek - 05-24-2005

Czyżby jednak ktoś sięwłamał na Pawła konto??? Bo nie wydaje mi się by on sam siętak głupio bawił ... :/

- Artur - 05-24-2005

Nie. to on.

- Zeratul - 05-24-2005

ad KN: Co trzebe zrobić, aby "dać się najpierw poznać jako kaczmarofil"? Czy ponad 300 postów na forum to mało? Czy to, że rzadko wypowiadam się na liście (zwłaszcza ostatnio - ze względu na koniec semestru i związany z tym brak czasu) od razu wyklucza moją przynależność do grona kaczmarofili?
Piszesz: "Osobiście chciałbym najpierw coś wiedzieć o osobie, której daję nagranie."
Co to znaczy "coś wiedzieć"? Mam Ci przysłać zdjęcie w formacie A3 i życiorys? Czy podać nr buta?:twisted:
Specyfika "kontaktów sieciowych" polega właśnie na pewnej anonimowości i postulowanie totalnej jawności wydaje mi się nieco dziwne.
Wprowadziłeś też ciekawe pojęcie "realnego listowicza" - jestem bardzo ciekawy jakbyś je zdefiniował?

W kwestii opłaty na ftp-a/fundację: cel jest szczytny, ale trzeba by ustalić rozsądne stawki. Dla mnie, jako studenta 30-40 zł rocznie to już całkiem sporo. Uważam, że 10 zł jako stawka minimalna byłoby dobrym rozwiązaniem.

ad Ann: "Wtedy na pewno nagrania staną się powszechnie dostępne - przy odrobinie szczęścia znajdziecie je na Stadionie Dziesięciolecia. "
Szczerze mówiąc nie widzę nic złego w publicznej dostępności nieoficjalnych nagrań JK (nawet gdyby "punktem dystrybucji" miał być stadion dziesięciolecia), choć oczywiście opłata za ftp jest lepszym rozwiązaniem - umożliwia popularyzację twórczości JK, a zyski trafiają do fundacji.

ad k.: " poza tym cena upowszechnienia tych nagran, o czym zdajesz sie zapominac bedzie ich natychmiastowe pojawienie sie w sieci za darmo"
Ciekawy wniosek - tylko dlaczego nie pojawiły się w necie do tej pory (a przynajmniej nie są łatwo dostępne) ? Przecież do te pory ftp był dość łatwo dostępny i wielu kaczmarofili mogło umieścić te nagrania w sieci. Nie zrobili tego jednak. Dlaczego sądzisz, że jeżeli ktoś zapłaci za dostęp do nagrań, nagle będzie chciał udostępnić je innym za darmo? IMO to trochę nielogiczne. Nie sądzę też, aby nowe zasady dostępu do serwera spowodowały gwałtowny wzrost zainteresowania nim - będzie to gratka tylko dla kaczmarofili - piraci ze stadionu (występujący w poście Ann) nie będą nimi raczej zainteresowani (Turnau kiedyś śpiewał - "nie kopiujcie naszych nagrań cwaniaki, takie pieśni to mizerny dla was szmal" i miał racje - nikt nie będzi sprzedawał na stadioie muzyki niszowej, a taką jest, czy tego chcemy czy nie, muzyka JK).

Pozdrawiam
Zeratul (nikomu bliżej nieznany anonimowy użytkownik żądający dostępu do serwera)

P.S. Olaffie - wybrałeś sobie najgorszy możliwy moment na "obrażanie się" - to nam rozwali całą dyskusję :evil: (a już to demonstracyjne kasowanie postów było po prostu żenujące Sad )

- Zeratul - 05-24-2005

olaff22 napisał(a):Zeratulu, nie przesadzajmy, 30 zł rocznie to jest praktycznie nic. Nie uwierzę, że co roku nie wypijasz piwa za większą kwotę. 30 PLN to jest cena jednej płyty JK. A przeceż materiały z ftp są o wiele wiele więcej warte. Samo ich kolekcjonowanie, zgranie sporo kosztowało osoby wrzucające na Serwer.

Muszę Cię zmartwić - nie wypijam piwa za 30 zł, ani żadną inną kwotę, bo nie piję w ogóle (jakoś mnie to nie pasjonuje).
Oczywiście, że materiały z ftp są warte o wiele więcej (choć nadal uważam, że 30 zł co roku to dużo - może w następnych latach ta opłata byłaby niższa?). Poza tym istotny jest cel opłaty - czy jest to quasi dobrowolna wpłata na fundację/inny szczytny cel czy opłata za dostęp do serwera (usługę). W pierwzsym przypadku IMO powinno być na zasadzie "dajcie mi proszę co łaska" ( :wink: ) z pewną ustaloną wpłatą minimalną.

Cytat:Oczywiście w stan tego konta każdy wpłacający miałby wgląd, [....]
właścicielem konta powinna być osoba powszechnie w środowisku poważana, cieszaca się szacunkiem.
Ciekawe jak zrealizujesz ten "powszechny wgląd"?
Z poziomu banku z pewnością taka usługa nie jest dostępna.
Po drugie - jest problem z osobą powszechnie poważaną - generalnie na temat osób, które wg mnie spełniają to kryterium, Ty masz nieco inne zdanie. A my jesteśmy tylko dwiema spośród wielu zainteresowanych osób.

Cytat:tak aby nie powstała obawa, że ktoś np. zabrał pieniądze i przeznaczył na ...jakiś inny cel (np. stypendium naukowe dla Wielkiej Odziałowej, za które WO kupiłaby sobie podręcznik do Nauk Pomocniczych Historii i z niego dowiedziała się, jaka jest różnica między artykułem prasowym a wywiadem)
Sugestie tego typu z pewnością wspaniale wpływają na klimat i wartość merytoryczną dyskusji :evil:

Cytat:Pojawiły się, Zeratulu. Pełno ich na Kaziee. Ponoć nawet usiłowano je sprzedawać.
Ale niekoniecznie są łatwo dostępne (zwłaszcza poza p2p).
Poza tym dlaczego wprowadzenie płatnego dostępu miałoby pogorszyć obecną sytuację.

Pozdrawiam
Zeratul

- Artur - 05-24-2005

olaff22 napisał(a):Arturze, wybacz, ale dawno już przestałeś być w takich sprawach wiarygodny.
Masz problem z ufaniem ludziom? To sprawa dzieciństwa? Możesz opowiedzieć nam o tym?
olaff22 napisał(a):Arturze, jeszcze raz Cię prosze o wykasowanie mojego starego konta!
Nie kasujemy kont z których został napisany chociaż jeden post.
olaff22 napisał(a):Mam gorącą prośbę abyście w nowym koncie, a także w kontach innch użytkownikó (bo chyba im się nie przewidziało, co?) nie dokonywali żadnych zmian bez konsultacji z właścicielem.
A ja mam gorącą prośbę by nie zakładać 2 kont - schizofremię trzeba leczyć a nie dawać jej ujście w sieci.

- Łukasz G. - 05-24-2005

Artur napisał(a):A ja mam gorącą prośbę by nie zakładać 2 kont - schizofremię trzeba leczyć a nie dawać jej ujście w sieci.

Sory, pewnie mnie za to znienawidzisz ale chamskie to było... Przecież widzimy że z podstawowym kontem Pawła jest coś nie tak! Co, wolałbyś żeby pisał na przemian idotyczne posty z normalnymi? Nie wiem o co chodzi, ale myślę że na tamte konto się włamali. Jeśli tak jest to jest to już konto raczej hakera niż Pawła. Nikt dwóch kont bez powodu nie zakłada! A tym bardziej nie należy wyzywać go od schizofreników! :evil: To tyle mam tutaj do powiedzenia.

- Artur - 05-24-2005

Nic się z tym kontem nie dzieje, jeżeli chcesz podeśle Ci logi z serwera, nawet mogę CI na moment dać specjalne uprawnienia na serwer, byś sam się przekonał. Posty pisze ciagle ta sama osoba - Konop. To że ma problem z obsługą własnego kompa to już nie nasza wina.

- Łukasz G. - 05-24-2005

Heh... Sory nie umiem tego wyjaśnić, może nie umie upilnować przed jakimś wujkiem ciotki wnuczka kompa czy mu się ktoś pod IP podpiął, ale naprawdę nie bardzo wierzę, że najpierw by z jednego bluzgał, a potem zakładał drugie i prosił, by pierwsze - wsławione ilością postów i rangą specjalną - usunąć. Po prostu nie wierzę. Może uda sie to wyjaśnić, nie wydawaj jednoznacznego wyroku...

- Artur - 05-24-2005

Człowieku, ja jetstem ateistą, nie wierze w siły nadprzyrodzone, na monitorze mam wyszczególnione krok po kroku, sekunda po sekundzie każde wasze kliknięcie, gości tylko jako ip, użytkowników jako ip i jako nick. nikt się konopowi na konto niewłamał, po prostu postanowił sobie pobluzgać. Nie pierwszy raz zresztą, metoda stara jak świat, stosował ją wcześniej i stosuje teraz.

- Łukasz G. - 05-24-2005

Artur napisał(a):Człowieku, ja jetstem ateistą, nie wierze w siły nadprzyrodzone

Widzisz, ja nie jestem i ja wierzę. Może dlatego się w tej sprawie raczej nie zgodzimy... Tylko nie bardzo mam pojęcie co mają siły nadprzyrodzone do tego forum - pisałem raczej o możliwości ingerencji z zewnątrz, a nie z zaświatów...

- Artur - 05-24-2005

nie znam przypadku włamania się na tą wersje skryptu. Na foum jego autora nikt czegoś takiego nie zgłosił.

- Łukasz G. - 05-24-2005

Ktoś musi być zawsze pierwszy... Dlatego nie wykluczaj takiej możliwości. Nic w dzisiejszej informatyce nie jest nie do obejścia.

- Artur - 05-24-2005

Nawet jakby ktoś się włamał, to pod ip się nie podszył. W takie cuda nie wierzę

- zbych - 05-24-2005

Sprawa jest przykra. VanThunderbolcie mówisz, że ktoś w imieniu Olaffa pisze idiotyczne posty? Włamał mu się na konto i z tego konta wypisuje dyrdymały, tak? Dlatego Olaff zmienił konto, czyli założył nowe, a swoje dawne posty pokasował, tak? Czyli raz to jest Olaff, a raz znowu nie on, choć niby podpisany Olaff?
No to się pokomplikowało. Jak ja mam teraz odróżnić idiotyczny post Olaffa od normalnego?
Z resztą już sobie sam dam radę i nie zmylą mnie żadne spiskowe sztuczki wrednego Artura.

- Artur - 05-24-2005

Cytat:- konto zmieniłem z nadzieją, że nowe nie będzie poddawane ingerencjom z zewnątrz.
Już zostało :lol:

- Przemek - 05-24-2005

No to ja tearz już nic nie rozumiem. Skoro nikt się Pawle na twoje konto nie włamywał, nikt z niego nie pisał żadnych postów, a tylko i wyłącznie Ty, to po co Tyle zamieszania. Rozumiem że nie podoba ci się ingerencja w profil użytkownika i słusznie, bo tego nie powinno być i Arturek powinien zjebkę dostać za samowolkę. Tylko po co zacząłeś likwidować posty pisane przez siebie, skoro sam je pisałeś, a teraz zamąciłeś zupełnie wątki w dyskusjach. Po cholere też ustawiać okres ważności postu na jeden dzieńjak to zapowiedziałeś. W tej sytuacji będę chyba musiał całe twoje wypowiedzi cytować, by nie zginęły.

[ Dodano: 2005-05-24, 16:54 ]
Pierwsze cytowanie z listu Pawła do forumowiczów:
olaff22 napisał(a):
Artur napisał(a):Nawet jakby ktoś się włamał, to pod ip się nie podszył. W takie cuda nie wierzę
Chwileczkę! Z mojego konta nie wyszedł żaden post, którego bym sam nie napisał. Nigdzie nie pisałem, że ktoś cokolwiek pisał z mojego konta.
Wczoraj dyskusja oscylowała wokół dwóch tematów, z których najważniejszym był temat Serwera. Wszystko pisałem ja sam. Niczego nikt z mojego konta nie wysłał. Ani razu nie powiedziałem, że ktoś cokolwiek wysyłał wbrew mnie na forum. Twierdzę jedynie, że:
- nie tylko mnie zresztą dokonywano zmian w profilu
- konto, z powodu wielokrotnego podania złych danych (taka informacja wyświetlała się na monitorze) zostało zablokowane. Po odblokowaniu działało wczoraj do wieczora po czym znów nie mogę się na stare konto zalogować.
- Faktem jest, że Admini dokonują zmian w profilach bez uzgodnienia tego z użytkownikami. Znam co najmniej trzy takie przypadki (jedym jest Zeratul, drugim ja, trzecim - jedna z krakowskich forumowiczek) oprócz tych, do których przyznał się Artur.
- konto zmieniłem z nadzieją, że nowe nie będzie poddawane ingerencjom z zewnątrz.

To tak by nie zginęła treść :>

[ Dodano: 2005-05-24, 16:55 ]
Drugie cytowanie z listu Pawła do forumowiczan:
olaff22 napisał(a):
Artur napisał(a):Nic się z tym kontem nie dzieje
Jasna sprawa. Rozumiem, że Zeratulowi i pewnej forumowiczce (którą świetnie znasz), przewidziało się coś nikt im faktycznie w kontach nie grzebał, co? Daj spokój Arturze! Odkąd nie poznałeś IP KN, który pisał jako Duch Święty, nie jesteś wiarygodny w tym, co robisz. Problem polega na tym, że Ty niby nie wiedziałeś kto się jak loguje, ale Duch Święty sam się do tego potem przyznał.
Mam prośbę, byś Ty ani nikt z Adminów nie grzebał w danych. I tylko o to mi chodzi.
Cytat:schizofremię trzeba leczyć a nie dawać jej ujście w sieci.
schizofrenia, Adminie. Pisze się, schizofrenia.

[ Dodano: 2005-05-24, 16:57 ]
Trzecie cytowanie z listu Pawła do Forumowiczan:
olaff22 napisał(a):A ja nie wierzę w takie cuda, że miesiącami całymi nie miałem problemów z logowaniem a nagle 5 razy pod rząd podałem złe dane. Nie wierzę tez w takie cuda, że od dwóch dni co rusz to konto stare było blokowane z powodu wpisywania złych danych. Zakazdym razem przegldarka zapamiętuje hasło. I co rusz okazywało się, że są wprowadzane błedne dane
Owszem, próbowałem wykasować archiwalne posty, bo nie mam pewności, czy ktoś nie będzie mieszał w ich treści, skoro mógł mieszać w profilu. Ale nicka swojego oraz hasła nie zmieniałem.
Parafrazując klasyka "nie jestem już panem własnej szuflady".
W tej chwili ustawiam wazność postów na jeden dzień.

- Artur - 05-24-2005

Zapomniałeś jeszcze dodać ten, w którym Konop tak dzielnie naskakuje na ann.

- Przemek - 05-24-2005

Niech wszyscy cytują Konopa, by zachować dla potomnych. Mnie w weekendy nie ma i jak Olaf22 napisze coś w sobotę, albo w piątek wieczorem, to nie będę mógł zacytować, ani przeczytać, bo w niedziele już zniknie :/ Tak więc cytujmy wsztyscy innego wyjścia nie ma, chyba ze Paweł wycofa się z tego zamiaru...
ps. a dlaczego zablokowałeś mnie Arturze na GG :>>> czyżby to był pierwszy krok do tytułu Warchoła :> ??

- Filip P. - 05-24-2005

Pawle, mam dziwne wrażenie że wyraźnie chcesz pokazać kto na tym forum jest "kimś". Pomysł z kasowaniem swoich własnych postów (!) jest moim zdaniem bezsensowny. Nie uważasz że możesz mieć jakiegoś "szpiega" który sprawdza co robisz w sieci? Czy tym szpiegiem jest Artur to nie wierze w to zbytnio, bo ma on zapewne inne rzeczy do roboty niż logowanie się na twoje konto. W sprawie zmieniania danych jestem równie zbulwersowany, i zastanawia mnie to że Artur odpowiadajac na wszystkie kwestie zapomina tylko o tej jednej. Ale tak samo Pawle i ty postępujesz, więc moze nie brać tego pod uwagę?
Atak na Ann moim zdaniem, mocno przesadzony i pozbawiony smaku.
Warto może się zastanowić, czy potrzeba odstawiać takie przedstawienie o cos tak naprawdę błachego, a wyolbrzymionego przez Ciebie znacznie. Znając twój sposób prowadzenia dyskusji, to skończy się to mniej więcej tak samo jak w przypadku KN, ciągłymi przepychankami słownymi przy byle okazji.

- Petrvs - 05-24-2005

Ta cała kłótnia wydaje mi się niepotrzebna. Jeśli chodzi o kasowanie postów - ja osobiście nie rozumiem tego, ale chciał to skasował - jego sprawa - i dajcie temu pokój, bo co drugi post który tu czytam jest w stylu "nie rozumiem po co Konop skasował posty". Tak widocznie uznał za stosowne i postów nie wskrzesicie.
Artur- czy na forum jest możliwe coś takiego, żeby w moim profilu samoistnie zniknęła nazwa miasta czy numer gg bez mojej ani twojej ingerencji?

Filip P. napisał(a):W sprawie zmieniania danych jestem równie zbulwersowany, i zastanawia mnie to że Artur odpowiadajac na wszystkie kwestie zapomina tylko o tej jednej.

To prawda. Dla mnie też to jest roszkę dziwne.

Filip P. napisał(a):Czy tym szpiegiem jest Artur to nie wierze w to zbytnio, bo ma on zapewne inne rzeczy do roboty niż logowanie się na twoje konto.

Skąd wiesz co Artur ma do roboty? :o

Filip P. napisał(a):Warto może się zastanowić, czy potrzeba odstawiać takie przedstawienie o cos tak naprawdę błachego, a wyolbrzymionego przez Ciebie znacznie.

Heheheheh nie przesadzaj - przynajmniej coś ciekawego się dzieje - jest co czytać :lol: :lol: :lol:

Ja powtarzam sobie zawsze taką starą maksymę: "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.." A może w tym wypadku bardziej zasadne byłoby: "kto się czubi ten się lubi?" :lol:

Pozdrawiam

- Filip P. - 05-24-2005

Napisałem że: "ma on zapewne inne rzeczy do roboty"
Zapewne, pozostaje furtką...
Ale myśle że Artur jak na administratora ma nieograniczone (chyba nie znam się) możliwości kasowania, edytowania itp. wiec nie było sensu się logować...
Chyba ze robił to dla zabawy, ale to juz owa furtka.
Pozdrawiam

- Artur - 05-24-2005

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=13562#13562">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 3562#13562</a><!-- m --> - tu masz wyjasnienie. Podaj dokąłdnie co z tym numerem gg, znikneły razem?

- Petrvs - 05-24-2005

Chodzi mi o coś takiego: załóżmy na moim przykładzie: mam w profilu ustawiony taki opis miejscowości: Ełk/Mrozy. Ja bynajmniej nie widzę w tym nic złego. I oto pewnego dnia znika mi to - w profilu robi się puse miejsce tam gdzie powinna być miejscowość. Czy możliwe jest że to się samo zrobiło?

Pozdrawiam
PM

- Artur - 05-24-2005

Przeczytaj to co napisała Ann ze zrozumieniem.